Home + Lifestyle | 5x deze lessen heb ik geleerd in 2021

Lifestyle | 5x deze lessen heb ik geleerd in 2021

2021 was een relatief goed jaar voor ons. We hebben te gekke dingen gedaan, zijn gezond gebleven en vonden thuis de rust die we in ons vorige huis niet meer konden vinden. Toch was niet alles even gemakkelijk al lijkt dat op social media en hier op Mamablogger wel zo. Ik lijk een open boek, maar vertel heel veel niet. Dat ga ik, op de valreep van 2021, nog steeds niet doen, maar de lessen die ik daaruit heb geleerd kan ik natuurlijk wel met jullie delen.

1. Sommige dingen regelen zichzelf

Wat heb ik mij om sommige dingen druk gemaakt het afgelopen jaar. Van die hoofdbrekers waarvan je je afvraagt hoe je ermee kunt stoppen omdat ze veel energie kosten in plaats van opleveren. wat ik heb geleerd is dat het goed is het af en toe gewoon te laten, want sommige dingen lossen zichzelf vaak ook wel op. Dan komt iemand met een oplossing, iemand gaat weg (dus een andere koers) of iets is simpelweg niet meer relevant. Geldt niet voor alles natuurlijk, maar het had mij heel wat uren piekeren kunnen schelen.

2. Iedereen komt zichzelf wel een keer tegen

Waar ik altijd op mijn mensenkennis vertrouw, kwam ik er dit jaar achter dat ik er echt nog weleens naast heb gezeten. Gelukkig stonden deze mensen verder weg, dus pijn deed het niet, maar om nou te zeggen dat ik het leuk vond? Nee, zeker niet. Ik ontwijk conflicten liever, maar dit jaar kon ik er niet omheen. En als ik dan boos ben, dan ben ik het ook echt omdat er al een hoop aan vooraf is gegaan. Wat ik daarvan heb geleerd is dat je mensen wel oneerlijk kunt behandelen, maar ook die mensen komen zichzelf vroeg of laat een keer tegen. Noem het karma of wat dan ook, maar troost je met de gedachte dat een ander echt niet alles kan maken zonder gevolgen.

3. Leg dingen vast

Dit jaar heb ik ook geleerd dingen beter vast te leggen dan voorgaande jaren. Ik heb een mega archief in mijn werkmail en zet al mijn aantekeningen sinds een paar maanden in One Note. Ook thuis leg ik dingen vast, bijvoorbeeld per mail en ik heb natuurlijk een mega dagboek met een nog grotere beeldbank: Mamablogger.

Ik merkte dat het soms zo druk was dat ik weleens dingen vergat die ik niet wilde vergeten, maar wil ook dingen terug wilde zoeken. Hoe was iets nou gegaan, wat heb ik precies gezegd, dat soort dingen. Het geeft me echt veel meer rust!

4. Vertrouw op je intuïtie

Een van de dingen die ik heb geleerd in 2021 was nog meer te vertrouwen op je intuïtie. Je eerste indruk is vaak de juiste. Voelt iets niet goed? Doe het dan niet. Voel je je juist rustig? Dan moet je de sprong misschien maar eens wagen.

5. Je naaste omgeving is alles, altijd…

Dit wist ik al, maar kan niet ontbreken, want ook dit jaar werd wederom duidelijk dat je naaste omgeving alles is. Niet de moeders op het schoolplein, niet die ene vrouw die onaardig deed in de supermarkt of wie dan ook. Het leven is echt tekort om je druk te maken over die mensen. Die zijn onderaan de streep totaal niet belangrijk. Je naasten wel. Geniet van ze, want geen enkele dag is vanzelfsprekend.

Wat heb jij geleerd in 2021? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Kerst 2021Kerst 2021

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Ad
  17 december 2021 / 00:07

  Mooie blog ! Ook wij hebben weer geleerd. Pluk de dag en maak je niet druk om wat niet binnen je cirkel van beinvloeding ligt.

 2. Stephanie
  19 december 2021 / 11:25

  Wat een mooie blog weer!
  Ik heb geleerd dat je niet altijd overal bij hoeft te zijn dat ze het ook redden zonder jou. Dat gezin/familie/naasten belangrijker zijn.
  Ik heb ook geleerd dat ik naar mezelf mag luisteren