Home + Mama’s Musthaves | Dit zijn mijn favoriete hebbedingetjes

Mama’s Musthaves | Dit zijn mijn favoriete hebbedingetjes

Musthaves, hebbedingetjes, snuisterijtjes, stash en er zijn vast nog heel veel andere woorden te bedenken voor kleine dingetjes die we niet perse nodig hebben, maar waar we wel heel gelukkig van worden. Ik blog regelmatig over musthaves voor moeders, maar dan gaat het vaak over één ding, maar dit keer wil ik het hebben over mijn favorieten en nee, dit is geen advertorial, maar gewoon dingen waar ik zelf heel blij van word, hoe klein ze ook zijn.

Mijn favoriete hebbeding

Hier moest ik heel erg lang over nadenken, maar ik denk dat te maken heeft met stationery. Van planners tot notitieboekjes en van leuke washitapes (die ik vervolgens zelden gebruik) tot super schattige paperclips. Ik kan er dolgelukkig van worden en heb er ook altijd wel een bestemming voor. Iedere nieuwe planner wil ik uitproberen en dat doe ik dan ook. Ik heb ook een goed excuus: het is handig voor de blog 😉 En wat dacht je van notitieboekjes? Ik houd van to do lijstjes. Patrick weet het inmiddels en vindt het volslagen belachelijk. Ik denk dat dit iets is dat alleen vrouwen begrijpen.

Dit kan ik in het algemeen moeilijk weerstaan

Ik deel zometeen mijn favoriete musthaves, maar ik kan trendgevoelige dingen moeilijk weerstaan. We leven in een wereld waarbij de constant worden gevoed met nieuwe, “onmisbare” spulletjes. Ik zie het dan bijvoorbeeld bij een collega blogger, op Instagram, in een magazine of waar dan ook en de verleiding is dan groot. Zeker wanneer het ook nog iets is dat ik graag wil delen op de blog.

Daarnaast ben ik momenteel veel bezig met flat lay fotografie en ook daar koop ik veel spulletjes voor. Ik zie dat laatste overigens ook wel een beetje als een investering in Mamablogger en mijzelf omdat ik iets nieuws probeer te leren. Ik zou graag nog een cursus flat lay fotografie willen doen.

Mijn Musthave Top 10

Dit is momenteel mijn Musthave Top 10. Geen dingetjes voor de kinderen, maar alleen voor mijzelf. Gewoon, omdat dat ook weleens mag 😉

 1. Mijn MacBook en iPhone
  Tja, dit is denk ik wel duidelijk. Vorig jaar kocht ik mijn eerste MacBook en ik twijfelde lang omdat het een behoorlijke uitgave is. Ik had hem nog geen drie kwartier en ik was verkocht. En dat ben ik nog iedere dag, want wat is hij fijn! Datzelfde geldt voor mijn iPhone.

 2. Mijn Canon G7X camera
  Deze camera kocht ik even geleden en ik heb er de mooiste foto’s mee gemaakt voor Mamablogger. Als ik foto’s nodig heb voor een opdracht, maak ik deze altijd met mijn camera in plaats van mijn telefoon. Hij is gemakkelijk in gebruik en maakt gewoon mooie foto’s. Ik maak ze daarna nog wat lichter op de laptop en klaar ben ik.
 3. Structuurjunkie planner voor op het werk
  Tja, de Structuurjunkie planner is echt heel erg fijn en gebruik ik nu op het werk. Niet alleen als planner, maar ook als notitieboek tijdens een overleg. Zo houd ik alles bij elkaar en tot nu toe werkt dat heel erg fijn.

 4. A-journal notebook voor Mamablogger
  Laatst schreef ik al over de stationery van A-journal en ik ben fan! Deze gebruik ik thuis voor de planning van Mamablogger inclusief alle opdrachten en deadlines. Patrick slaat mijn notebook nu ook regelmatig open en weet zo precies waar ik mee bezig ben.
 5. HP Sprocket printer
  De HP Sprocket is een superkleine printer waarmee je foto’s of fotostickers uit kunt printen. Je maakt een foto met je telefoon en print deze heel snel uit op een sticker. Ideaal voor vriendenboekjes, bullet journals, agenda’s en/of herrinneringenboekjes. Dit is met recht een hebbeding die gewoon leuk is om te hebben.

 6. Velours haarband
  Het staat misschien gek in dit rijtje, maar ik kan momenteel niet zonder mijn okergele velours haarhand. Hij maakt iedere outfit bijzonder en als je haar een dag niet zit, maak je er toch wat leuks van. Ook niet geheel onbelangrijk: door de stof glijdt hij niet uit je haar 😉

 7. Onze nieuwe Nespresso Lattissima Touch
  Een paar maanden geleden sloopte ik onze Senseo. Hij was al oud, maar ik baalde wel. Nu moesten we een nieuw apparaat kopen. Ik drink alleen bijzondere koffies op het werk of in de Chocoladefabriek, en Patrick drinkt helemaal geen koffie. We wisten daardoor niet zo goed waarvoor we moesten kiezen. Zelf wilde ik lattes kunnen maken en ik wilde lekker melkschuim. Uiteindelijk kwamen we uit op de Nespresso Lattissima Touch. Niet goedkoop, maar wat een prachtig apparaat met goede koffie! Voor de jongens maak ik zo nu en dan een babycchino dus die worden er ook blij van. We hebben er ook eentje gekocht voor mijn ouders en ook zij zijn er heel erg blij mee en maken er dagelijks gebruik van. Zal ik er binnenkort eens uitgebreid over schrijven?
 8. Boeken en tijdschriften
  Vroeger verslond ik al boeken en dat doe ik nog steeds. Datzelfde geldt voor tijdschriften, al leen ik die steeds vaker in de bieb. Vooral wanneer het over zelfontwikkeling gaat. Ik lees ze graag en schrijf er vervolgens weer graag over. Ik merk aan jullie dat jullie dit ook leuk vinden.
 9. Pastelkleurige markeerstiften
  Ook een gekke, maar bij al die stationery horen natuurlijk ook markeerstiften. Sinds er pastelkleurige zijn ben ik verkocht. Ik gebruik ze iedere dag. Zowel op het werk als voor Mamablogger. Inmiddels heb ik ook merkloze die ik dan weer gebruik voor flat lay fotografie.
 10. Trend: droogboeketjes
  Dit is dus zo’n trend die ik moeilijk kan weerstaan: droogboeketjes. Het staat leuk en ze gaan niet dood, ideaal! Ik kocht de mijne voor €5,95 en ben er heel erg blij mee.

Wat is jouw favoriete musthave en welke hebbedingetjes kan jij moeilijk weerstaan? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *