Home + Aftellen naar Sinterklaas #1 | Sinterklaas en de Pieten in je interieur!

Aftellen naar Sinterklaas #1 | Sinterklaas en de Pieten in je interieur!

Nog 23 dagen en dan komt Sinterklaas met de stoomtrein aan in Apeldoorn. Dat betekent dat we over ongeveer twee weken met het hele gezin naar het Sinterklaasjournaal kijken om te zien of hij überhaupt wel aankomt en de schoentjes dan weer gezet mogen worden. Dit jaar is voorbij gevlogen. Alweer… Toch kon ik stiekem niet wachten om al wat Sinterklaas in huis te halen. Voor deze DIY hoef je helemaal niet creatief te zijn en deze heb je ook zo gemaakt. Kleine moeite, maar met een superleuk resultaat! Kijk je mee naar deze Sinterklaas DIY voor in je interieur?

Sinterklaas inspiratie

Het is best lastig om leuke Sinterklaasspullen te vinden voor in huis. Ik vind de nieuwe versieringen vaak niet zo heel erg leuk en ga liever voor de retro Sinterklaasspulletjes. De afgelopen jaren heb ik het één en ander verzameld waaronder een heel leuk Sinterklaastafereeltje dat nog steeds te koop is bij Intratuin voor ongeveer €7,50.  Daarnaast had ik ook nog wat Sinterklaas Playmobil in huis. Deze setjes vormden de inspiratie voor deze DIY.

Sinterklaas in je interieur

In de vensterbank hebben we twee lampen staan die je zelf kunt vullen met leuke dingetjes. Je kunt ze zien als een grote, glazen pot met een lamp aan de deksel. Een tijdlang wist ik niet zo goed wat ik daarmee wilde en zat er in iedere lamp een mini cactus. Uiteindelijk bedacht ik mij dat het wel heel leuk zou zijn om hier mini Sinterklaas landschapjes in te maken. Een met het setje van de Intratuin en de ander met wat Sinterklaas Playmobil.

Je hebt overigens niet perse lampen nodig om dit te kunnen maken. Je kunt ook aan de slag met een glazen stolp of je keert een glazen vaas om. Er zit dan weliswaar geen lamp in, maar dat hoeft ook niet perse.

Wil je wel graag een lamp gebruiken? Dan koop je deze onder andere bij Bol.com. Zie de link hieronder:

Met alleen de setjes was ik er echter nog niet. Ik kocht een zakje mos voor €3,50 (ook bij Intratuin) en twee boompjes. Je vindt heel veel verschillende boompjes op de kerstafdeling in verschillende prijzen. De huisjes had ik al. Je zou deze zelf kunnen zagen uit een stukje hout, maar je zou ook even kunnen kijken bij Action, die heeft vaak ook dit soort leuke spulletjes.

Daarna is het heel eenvoudig. Je bedekt de bodem met wat mos en zet daarna de huisjes, de boompjes en de figuurtjes erin.

Het eindresultaat

Ik ben echt heel blij met het eindresultaat! Als volgende week de wintertijd in is gegaan en het vroeger donker wordt, zet ik de lampen in de vensterbank aan en kunnen de kinderen die voorbij lopen ernaar kijken.

Let op: het setje van de Intratuin blijft wat makkelijker staan in het mos dan de Playmobil.

Het was wat lastig foto’s maken met de weerspiegeling in de ramen, maar ik denk dat je het wel goed kunt zien. Patrick vindt het nog te vroeg, maar ik laat het toch al staan. Anders moest ik alles er weer uithalen om het vervolgens over twee weken er weer in te zetten. De tijd gaat al zo snel, laten we gewoon genieten van de leuke tijd die eraan komt en een beetje gezelligheid in huis halen.

Wat vinden jullie ervan? Best leuk geworden toch?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. 24 oktober 2019 / 08:28

    Ziet er heel erg leuk uit. Ik maak voor kerst en sinterklaas vaak een thema tafel. Wij komen vlak voor de intocht weer thuis van vakantie. Ik denk dat ik de woonkamer dan in Sinterklaas sfeer ga omtoveren.