Home + Dit hebben wij het afgelopen jaar gedaan om de waarde van ons huis te verhogen

Dit hebben wij het afgelopen jaar gedaan om de waarde van ons huis te verhogen

Vorig jaar lieten we een waardebepaling doen en dit jaar zijn we aan de slag gegaan om de waarde van dit huis alvast wat te verhogen. En nee, daar is geen ingrijpende verbouwing voor nodig.

Wat kun je doen om de waarde van je huis te verhogen zonder (ingrijpend) te verbouwen?

Toen de makelaar vorig jaar bij ons langs kwam gaf hij ons een aantal praktische tips om meteen de waarde van je woning al te verhogen. Ik dacht altijd dat die kleine dingen niet belangrijk waren, maar die maken wel degelijk uit. Denk maar aan de volgende dingen:

Mooie deuren

Het klinkt misschien gek, maar deuren zijn echt belangrijk en steeds meer mensen willen zelf een passende binnendeur kopen. In een oud huis is een kunststof deur niet zo mooi en in een industrieel interieur is een stalen deur ook passender dan een landelijke deur. De deur van de hal naar de woonkamer zie je vaak als eerste dus bepaalt voor een groot deel hoe je binnenkomt.

Zorg dat alles strak in de verf zit

Oké, wij verfden een muur groen, maar wit doet het in principe altijd goed. Het laat een ruimte groter lijken, maar persoonlijk vind ik het er niet gezelliger op worden. We werken dus wel met kleur, maar de rest is strak wit. Dat geldt ook voor boven. De houten deuren en kozijnen zijn wit, net als de muren. Een keer in de paar jaar verven we alles weer strak wit en kan het er weer even tegenaan. Let op dat de randen ook strak zijn afgewerkt en er geen verf op de plinten zit bijvoorbeeld.

Een tijdloze vloer en keuken

Klinkt als een schot voor open doel, maar een tijdloze vloer en keuken zijn dingen waar mensen echt op letten als je toch besluit je huis te verkopen. Het zijn namelijk een flinke kostenposten. Een houten vloer blijft mooi. Wij hebben nu een grijze vloer, maar als we ooit besluiten een nieuwe te leggen wil ik graag Portugese tegels in de keuken en een passende houten vloer in de woonkamer. Zucht, we hebben nog zoveel wensen….

Houd de tuin netjes

Hij hoeft niet groot te zijn of voorzien te zijn van een overkapping, als de tuin maar netjes onderhouden is. Het maakt meteen groter en mensen zien zichzelf al in het zonnetje zitten. Daarnaast overzie je meteen de mogelijkheden van de tuin.

Maak je huis steeds duurzamer

Wat kun je al doen om je huis duurzamer te maken? Ook wij vragen het ons steeds meer af. Zo willen we graag zonnepanelen, maar willen we ook een groen dak op onze aanbouw. Maar denk ook aan isolatie. Niet alleen fijn voor het geluid ;-), maar het scheelt ook in de kosten voor de verwarming.

Wat hebben wij het afgelopen jaar gedaan om de waarde van ons huis te verhogen?

De make-over van ons halletje

We zijn klein begonnen door een make-over van ons halletje te doen. Dat was namelijk echt geen lekkere binnenkomer. Hij is ook nog eens heel klein. Kijk maar even naar de foto hieronder:

Door een muur te behangen hebben we geprobeerd hem wat groter te laten lijken. Ook hebben we een passende spiegel opgehangen. Het is enorm opgeknapt.

De muur isoleren

We hebben een binnenmuur geïsoleerd. Voor het geluid (want het is een oud huis), maar ook om energie te besparen. Het helpt zeker en we zien dit dan ook echt als een investering in ons huis én in ons woongenot.

Verfwerk

Omdat we de muur groen verfden hebben we onze huiskamer weer ene kleine make-over gegeven. Het was aan die kant nog best druk en dat wilden we anders. Als je nu binnen komt is het een stuk rustiger ondanks de groene muur.

Deze foto maakten we laat, maar de rest van de woonkamer is wit en licht.

Verder hebben we tijdens mijn zwangerschap van Floris de kozijnen zwart geverfd. Ook dit geeft meteen een boost.

Wat een verschil hè?

De tuin

Als laatste de tuin. Dat was de meest ingrijpende klus, maar wat is het opgeknapt. Ik heb er al veel over geschreven, maar hij kon natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Inmiddels hebben we nieuwe tuinmeubels, staat er een speelhuisje en een zandbak, is de moestuin aangelegd en heeft alles meer vorm gekregen. Het is echt prachtig geworden!

Je kunt dus klein beginnen en ruimte voor ruimte opknappen zonder meteen (ingrijpend) te verbouwen. Wij hebben nog heel veel wensen, maar het begin is er…

Tip: ga je zelf kijken naar een ander huis en ben je helemaal verliefd geworden op een woning en wil je deze kopen? Een taxateur kan je écht iets zeggen over de waarde van een woning.

Doen jullie veel kleine klussen in huis? Zo ja, houden jullie dan ook rekening met het feit dat je je huis misschien over een paar wilt verkopen waardoor je misschien toch andere keuzes maakt? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.