Home + Diary | De 9-jaar prik, Singelloop, nagels laten doen en nog veel meer…

Diary | De 9-jaar prik, Singelloop, nagels laten doen en nog veel meer…

Een bedrijvig weekje was het weer. Milan ging voor het eerst dit seizoen naar musicalles, hij moest zijn 9-jaar prik halen, ging de Singelloop lopen (maar dat ging niet helemaal goed), ik maakte kennis met de juf en nog veel meer. Kijk je weer mee naar onze week?

Maandag

diary_mamablogger_singelloop_persoonlijk_nagels_9-jaar prik_

Een goed begin van de week, van dit koppie word je toch ook hartstikke vrolijk? Het is ook bijna de enige foto die ik vandaag maak. We hebben het druk, mijn mailbox loopt over, op mijn werk is het druk en ik ben het overzicht een beetje kwijt.

Mijn manager is deze week jarig, we hebben alleen geen idee wat we zullen kopen. Mijn collega bedenkt uiteindelijk het volgende: alle ingrediënten om bananenbrood te maken met het recept erbij. Ik bestel alle ingrediënten mee met de boodschappen en pak het ’s avonds in. ’s Morgens doen we de laatste dingetjes uit de koelkast erbij en het is klaar om gegeven te worden.

Dinsdag

Ook vandaag maak ik weinig foto’s (vanaf morgen wordt het beter, dat beloof ik). Na een overleg op een andere locatie ben ik inmiddels weer op kantoor en maak ik mijn planning voor de rest van de week. Met deze Structuurjunkieplanner wordt alles toch een stuk overzichtelijker.

Ik ga iets eerder van kantoor omdat ik nog even langs de makelaar moet en daarna fiets ik gelijk door om mijn nagels te laten doen. Ik moest mijn afspraak voor vorige week verzetten, omdat we naar Sevenum gingen, maar gelukkig kan ik nu nog terecht. Was ook wel nodig. Ik kies voor dit donkerrode kleurtje voor de herfst! Mijn nichtje komt ook kijken en maakt voor zichzelf ook een afspraak voor de eerste keer.

Woensdag

Een druilerige ochtend… Ik werk al vroeg aan de blog en begin alvast met het invullen van het kennismakingsformulier dat ik morgen nodig heb tijdens mijn kennismakingsgesprek met de nieuwe juf van Milan. Verder draag ik mijn haar half los, maar dat duurt niet lang vanwege de regen, en maken de jongens een dansje. En dan moet het nog 8.30 uur worden haha.

Als Milan op school zit, pak ik de schoolapp, de gezinsplanner en onze gezamenlijke gezinsagenda erbij en noteer ik alle studiedagen, vakanties en evenementen van school overal in.

Daarna loop ik met Floris de stad in. We moeten Milans shirt en startnummer ophalen voor de Singelloop en moeten nog wat boodschappen doen. We maken samen even een stop bij de bakker.

Na de lunch is het tijd voor de 9-jaar prik. Tenminste, zo noemen wij het hier. Hij is opgeroepen en het is ontzettend druk, we staan bijna een half uur in de rij. De prik zelf ging goed, maar Milan heeft er al snel last van. We denken dat er een vaatje is geraakt. In ieder geval mag hij daarna wat lekkers uitzoeken bij de supermarkt ernaast.

We rijden daarna snel door naar de musicalles. De eerste van dit seizoen. Milan heeft er weer zin in! Terwijl Milan daar is rijden Floris en ik nog even naar de Action voor wat boodschappen, daarna pikken we Milan weer op.

Eenmaal thuis spelen de jongens lekker en ik ga even zitten. Ik sjees van het één naar het ander vandaag.

Pat en Milan gaan ’s avonds nog naar het zwembad en ik plof op de bank met een kop thee. Ik kan echt even niet meer.

Donderdag

Goedemorgen! Mijn vroege vogels en ik zijn vroeg wakker en ik werk wat aan de blog. Het blijft heel erg druk.

Daarna brengen Floris en ik Milan naar school en hij wil perse zo mee 😉

Ik werk tot 12.30 uur thuis, doe nog even het één en ander in huis en dan is het alweer tijd om Milan op te halen. We blijven echter even op school omdat ik een kennismakingsgesprek heb met Milans juf. Het is de bedoeling dat de ouders zeven minuten praten over hun kind en vertellen over zijn of haar karakter, interesses etc. Het was een leuk gesprek.

Eenmaal thuis zie ik dat Disney+ beschikbaar is in Nederland en ik kan het niet laten. Zo onwijs leuk!

’s Avonds komt de kapster nog even om Milan te knippen en dan zit ook deze dag er weer op.

Vrijdag

Wat. Een. Drama. Nacht… Floris is vanaf een uurtje of drie ontroostbaar. Wat we ook doen, we krijgen hem niet stil en hij is heel boos. Patrick moet echter vroeg weg en Milan wordt er wakker van dus die komt maar bij mij.

Milan verdient een lintje, want wat is hij een onwijs lieve broer! Hij is zo lief voor Floris.

Als Floris naar opa en oma is en ik Milan op school heb gebracht is het tijd voor koffie op kantoor. Hier kom ik pas een beetje bij haha.

Na het werk is het tijd voor de Singelloop. Milan gaat van start bij de twee kilometer. Hij is niet lekker, nog steeds door de 9-jaar prik, en hij heeft last van zijn voet. Ik zorg dat er wat lekkers voor hem klaar ligt als hij binnen komt en hij gaat vol goede moed van start. Pat staat langs de route en wij bij de finish. Terwijl de eerste kinderen al binnen komen, is Milan nog niet voorbij Pat. Dan ziet opa (die ook langs de route staat) hem achterop de fiets zitten bij een EHBO-er. Hij heeft pijn op zijn borst en is geblesseerd aan zijn voet. Het is jammer, maar wat zijn we trots. Hij is toch van start gegaan, had er zin in en heeft het gewoon geprobeerd ondanks alles. Hij heeft een sterk karakter vinden wij.

Eenmaal thuis ga ik nog naar de sportschool. Goed bezig weer!

Zaterdag

Ken je deze happertjes nog van vroeger?  Ik ga hier iets mee doen voor Mamablogger, maar heb ik ook eentje laten maken voor mijn werk. Ik oefen even met vouwen. Ondertussen zijn Pat en de buurman druk bezig in de tuin. De laatste peren (nog drie emmers) worden uit de boom gehaald en daarna wordt de boom gesnoeid. De buurvrouw maakt perensap van onze peren en even later staat er weer een nieuwe kan in de koelkast.

En kijk even onze paprika oogst, hoe mooi zijn ze?! Dit is nog niet eens alles, maar ik blijf het tof vinden dat we dit gewoon zelf kunnen kweken.

We rommelen de hele dag in en rond het huis. De boodschappen worden nog bezorgd en onze nieuwe koelkast wordt geleverd. De oude begon het langzaamaan te begeven en ik wilde voorkomen dat we hals over kop een nieuwe moesten kopen. We hebben deze mooie inbouwkoelkast van Siemens gekocht. Wat een heerlijk, ruime koelkast!

Een van de buren heeft echt prachtige wilde bloemen in de tuin en ze had al gezegd dat ik ze mocht plukken. Ik durf dat dan toch niet zo goed en aan het begin van de avond komt ze een bos brengen. Dit is toch prachtig?!

Zondag

Een hoop geregel en deadlines vandaag, maar we beginnen met het aanleveren van alle documenten voor de verkoop van ons appartement.

Dit gaat allemaal digitaal en we moeten een hoop uitzoeken. Vooral veel papieren van de VvE en de notaris. Gelukkig ben ik heel gestructureerd en heb ik alles bij elkaar in mappen, maar dan nog betekent het een hoop uitzoekwerk. Ook zijn de foto’s inmiddels gemaakt en ik vind ze mooi geworden. Dit is het interieur van de huurders en kijk even wat een ruimte. Ik hoop dat hij snel op Funda kan.

We willen er toch nog even uit ondanks de deadlines die ik ook nog heb. Even genieten van het mooie weer en elkaar. We maken Floris wakker, maar hij nog een beetje moe. Eerst maar even bijkomen.

Het is prachtig weer en ik moet even achter mijn laptop vandaan. We rijden naar GOUDAsfalt en struinen er lekker door de blauwe loods en pakken een terrasje.

Een fijne afsluiter van een superdrukke week. Deze week wordt iets rustiger wat betreft afspraken, maar wat betreft werk blijft het voorlopig nog wel heel druk. Ach, we gaan er vanuit dat de nachten dan beter zullen zijn 😉

van de 9-jaar prik tot al het andere, leuk dat jullie weer meekeken naar onze week. Tot de volgende diary!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *