Home + Diary | Schoolkamp, avondvierdaagse en een nieuwe eettafel

Diary | Schoolkamp, avondvierdaagse en een nieuwe eettafel

Jeetje, wat hebben we een drukke week achter de rug. Milan ging op schoolkamp en liep daarna meteen de avondvierdaagse. Pat was wel vrij, maar is ieder jaar vrijwilliger bij de avondvierdaagse waardoor hij vier avonden weg was en ondertussen ging hier alles gewoon door. Ik had het druk op het werk en was veel samen met Floris. Ook zijn we begonnen met het wegdoen van veel spullen en kochten we een nieuwe eettafel. Leuk, maar druk dus. Kijk je mee naar deze ietwat chaotische week?

Maandag

Milan gaat vandaag op schoolkamp en alles staat beneden al klaar. Woensdag slaapt hij echter bij opa en oma vanwege de avondvierdaagse en dus leg ik alvast weer het één en ander klaar voor daar.

Daar gaan ze, op naar schoolkamp! Omdat Pat deze week vrij is vanwege de avondvierdaagse kan hij de kinderen halen en brengen. Komt precies goed uit. Wil je meer lezen over het schoolkamp en hoe ik het als moeder heb ervaren, hier lees je het verslag.

Als ze weg zijn fiets ik naar kantoor. Ik werk de hele dag en dat is prima afleiding haha.

Ik ben moe en ga op tijd naar bed. Wel slaap ik met het geluid van mijn telefoon aan. Je weet immers maar nooit…

Dinsdag

We hebben iets verkocht via Marktplaats dat moet worden verzonden.

Als Pat vrij is koopt hij altijd perssinaasappels om voor ons verse sapjes te maken. Lief!

Op naar kantoor! Ik moet om 10.00 uur even kaarten kopen voor Milans optreden in de schouwburg, want die gaan vandaag in de verkoop. Ook weer geregeld!

Als Floris op bed ligt maak ik wat leuks voor als Milan morgen thuis komt.

Terwijl Pat bij de avondvierdaagse is wordt de nieuwe eettafel bezorgd. Ik zet meteen de andere tafel te koop en binnen vijf minuten is deze verkocht. Als Pat thuiskomt besluiten we de oude uit elkaar te halen, want die wordt morgen opgehaald. Pat moet morgen de kinderen van kamp ophalen en daarna weer naar de avondvierdaagse dus het moet eigenlijk ook wel nu.

Daarna kijken we elkaar aan en besluiten we om 22.30 uur de nieuwe tafel nog in elkaar te zetten. Morgen laat ik die goed aan jullie zien.

Woensdag

De gymkast en mat zijn inmiddels ook verkocht en worden vanmorgen opgehaald. Omdat we gisteravond laat zijn doorgegaan én Pat zo richting Stroe moet, sjouwt hij rond 6.00 uur ’s morgens de kast al naar beneden. Gekkenwerk eigenlijk, maar het is nu even niet anders.

Blij dat zijn broer vandaag weer thuis komt!

Als Floris naar school is en Pat naar Stroe, moet ik nog even werken. Daarna ga ik beginnen met het opruimen en schoonmaken van de zolder. Ik vind deze kaart van mijn oma voor mijn 16e verjaardag!

Zo ziet de rest van de middag eruit: schoonmaken, stofzuigen en dweilen én natuurlijk Milan ophalen!

Als Milan eenmaal thuis is, de was daarin en we nog even kunnen uitrusten voor we naar opa en oma fietsen voor de avondvierdaagse, word ik gebeld door oud-collega Inge. Ze is voor haar nieuwe werk foto’s aan het maken in onze wijk en vraagt of de jongens even model willen staan. Dat willen ze wel!

Na het eten fietsen Milan, Floris en ik naar opa en oma waarna Milan en opa de avondvierdaagse gaan lopen.

Donderdag

Milan is vrij en kan bijkomen bij opa en oma. Pat brengt Floris naar school en ik heb afspraak voor mijn werk op locatie.

Ik werk de ochtend op kantoor en fiets op tijd naar huis omdat er slecht weer wordt verwacht. Ik ben net op tijd binnen.

Thuis aan het werk en het wordt gewoon donker. Je ziet het op de foto niet goed, maar het regent keihard. De rest van de middag werk ik thuis en ben ik samen met Floris. Milan loopt vanavond weer de avondvierdaagse met opa en nichtje Maud waarna Maud hem naar huis brengt. En gelukkig is het weer stralend weer, fijn! En uurtje later is Pat ook weer thuis. We zijn weer compleet.

Vrijdag

Beide jongens worden vandaag door Pat naar school gebracht en ik begin een uur eerder zodat ik vandaag een uurtje eerder kan stoppen vanwege de avondvierdaagse. Dat is echt een hele happening hier in Gouda en zo druk dat je er ook op tijd moet zijn. De planning is vandaag als volgt: ik werk tot na de lunchpauze op kantoor. Daarna fiets ik naar huis en werk nog even thuis. Vervolgens gooi ik alle spullen in de auto, haal de jongens van school en rijd ik gelijk door naar mijn ouders die in de binnenstad wonen. We kunnen de auto nog goed kwijt in onze oude straat, naast de start van de avondvierdaagse. Ik werk nog even bij mijn ouders, we eten daar en daarna is het tijd voor de intocht.

De wandelaars gaan beginnen! We staan hier in onze oude straat voor ons oude huis.

Terwijl Milan en opa lopen, wachten mijn moeder, Floris en ik tot ze bijna de markt bereiken.

Heel de intocht staat in het teken van Gouda 750 jaar en aan de wandelaars is gevraagd verkleed te komen in kleding van die tijd. Op deze foto zie je opa samen met de Burgemeester.

Moe, maar voldaan met een flinke buit.

Zaterdag

Heerlijk, vandaag hebben we een lekkere rommeldag. Floris gaat naar de kleutergym, ik verschoon de bedden en in de middag ga ik even shoppen bij mijn favo winkel in Schoonhoven voor twee &Co broeken. Daarna gaan we naar huis, rusten we lekker uit en om 17.00 uur gaan we met mijn ouders eten bij La Baraque. Heerlijke zaterdag!

Zondag

Vandaag blijven we lekker thuis. Ik ben lekker aan het bloggen en in huis bezig. Denk aan wasjes, ons bed verschonen etc. Pat is ondertussen de tuin, de poort en de oprit weer onkruidvrij aan het maken. We houden het goed bij, maar met dit weer schiet het de grond uit. Als Milan en ik even snel naar de Action rijden, komt de ijscoman de straat in gereden. Pat haalt een paar bakjes ijs en zet het voor ons in de vriezer. Een heerlijke verrassing als we weer thuiskomen.

Ik ga lekker in de zon zitten met mijn ijsje en e-reader. Later op de middag komen mijn ouders om Formule 1 te kijken. Heerlijk gevoel dat Max heeft gewonnen en weer bovenaan de ranglijst staat. Als Feyenoord woensdag de conference league wint is het helemaal een mooie sportweek 🙂

Ik maak macaroni en we eten lekker met zijn allen. Eigenlijk precies zoals een zondag zou moeten zijn. Komende week hebben we een korte week vanwege Hemelvaart. Milan gaat zijn cito’s in. Spannend, want deze zijn belangrijk voor het voorlopige schooladvies. We gaan zien wat de week ons brengt, maak er een mooie week van!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Anne van de Veen
    16 juni 2022 / 10:56

    Dag Marisca, wat een interessant artikel en fijn dat Milan op schoolkamp is gegaan. Dit is echter belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en het maakt je band ook hechter, gezien iedereen wel wat heimwee ervaart! Super fijn geschreven! Groetjes, Anne