Home + Interieur | Voorbereidingen voor de slaapkamerwissel van de jongens

Interieur | Voorbereidingen voor de slaapkamerwissel van de jongens

Een tijdje terug vertelde ik het al: de jongens gaan wisselen van slaapkamer. Milan gaat naar zolder en Floris krijgt de kamer van Milan. Floris’ huidige kamer wordt dan mijn werkkamer. Je zou denken dat zo’n slaapkamerwissel in een weekendje gepiept is, maar dat valt enorm tegen en dus nemen we nu al de nodige voorbereidingen. Ik vertel je er alles over in dit artikel.

Nu al wisselen van slaapkamers?

Achteraf gezien hadden we beter moeten nadenken over de slaapkamerindeling, want nu we hier ruim 1,5 jaar wonen, blijkt dat deze indeling toch niet zo praktisch was. Milan heeft op zich een ruime kamer, maar zijn bed is ook groot. Zet er vervolgens een kledingkast naast, een kast voor zijn modelauto’s en de kamer staat vol. Er is dan geen ruimte meer voor een bureau en die heeft ‘ie wel nodig als hij naar de middelbare school gaat. Ook Floris wil steeds vaker boven spelen en is dan lekker op zijn kamertje aan het rommelen. Voor hem zou het fijn zijn als daar ruimte is voor een tafeltje en een stoeltje zodat hij daaraan kan spelen. En aangezien we toch nog heel even af willen wachten wat de huizenmarkt doet gaan we er vanuit dat we hier nog zeker 1,5 jaar wonen. In die periode gaat Milan ook naar de middelbare school.

Daarom bereiden we ons voor op een slaapkamerwissel. We hadden verwacht deze al afgerond te hebben, maar we hebben tussendoor ook naar huizen gekeken en Patrick wisselde van baan, waardoor we extra geld kwijt waren voor een autootje voor hem. Soms moet je keuzes maken.

Wat moet er dan allemaal gebeuren voor de slaapkamerwissel?

Om te beginnen moest de zolder worden opgeruimd. Daar zijn we nu druk mee bezig en we zijn al een heel eind. We hebben veel speelgoed verkocht en weggeven via de Weggeefhoek. Een grote opbergkist werd daarmee overbodig en is door Pat naar de stort gebracht. Ook de gymkast en gymmat zijn beiden verkocht, maar wel met pijn in mijn hart. Milan had deze ook graag gehouden, maar dat ging allemaal niet passen. Toen ontstond er opeens meer ruimte waardoor ik meer overzicht had. In de gymkast hadden we ook opbergruimte. Veel spullen die daarin zaten zijn weggegooid en de plastic bakken met tekeningen, knutsels, rapporten en andere herinneringen van de jongens door de jaren heen, gaan in een andere houten kist die inmiddels ook zo goed als leeg is. Dat wordt dan de herinneringenkist. Mooi idee toch?

De huidige slaapkamers van de jongens

Dat is het wat betreft opruimen, maar dan komt het meest lastige klusje en dat is alles opnieuw indelen. Ik weet nog niet zo goed hoe ik dat wil en wat dan het meest efficiënt is. Zodra we dat hebben uitgedokterd kunnen we plannen maken voor Floris’ nieuwe kamer. Die is wat gemakkelijker in te delen vermoed ik, maar daar hebben we nog iets anders te doen. We moeten namelijk verven.

Een van de muren is namelijk okergeel geverfd, maar de meubels op zijn huidige kamer zijn gekozen bij de kleur verf die nu op zijn muren zit. Dat blijft overigens zo, maar dat betekent dat we de okergele muur een andere kleur gaan geven. We kiezen één van de kleuren die hij nu op huidige kamer heeft en gaan dan alles opnieuw indelen.

Een nieuwe werkkamer

Als dat allemaal gebeurd is, is het tijd voor mijn nieuwe werkkamer. Mijn bureau, die nu op zolder staat, gaat gewoon mee naar de werkkamer net als twee kasten waar een hoop mappen, boeken en troep in zitten. Eigenlijk zou ik die ook nog even goed uit moeten zoeken. Nog meer opruimen haha.

We gaan dit stap voor stap doen, zodat we ook de kosten kunnen spreiden. Als we klaar zijn zal ik het eindresultaat zeker met jullie delen!

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *