Home + Help, mijn kind gaat voor het eerst op schoolkamp!

Help, mijn kind gaat voor het eerst op schoolkamp!

Je weet dat het moment komt dat je je kind steeds meer los moet laten, maar als het dan eenmaal zo ver is voelt het alsnog veel te snel. Althans, zo voelt dat voor mij wel. Patrick staat er wat relaxter in. Zo vertelde onze oudste zoon in februari al dat hij op schoolkamp gaat in mei. Afgelopen week was het zo ver en ik vond het een dingetje. Ik hield een dagboek bij van de afgelopen periode en ben benieuwd of andere ouders dit herkennen.

Woensdag 2 februari 2022

Ik haal de jongens uit school en Milan vertelt meteen dat ze in mei met de klas op kamp gaan. Je weet dat dat eraan zit te komen, maar ik had er helemaal niet meer bij stil gestaan, misschien wel vanwege corona. Ik moet even slikken, maar doe zo enthousiast mogelijk voor hem. Zelf vond ik op kamp gaan fantastisch en heb ik aan alle keren te gekke herinneringen. Sowieso aan alle uitjes met school: kamp, naar Parijs, naar Tsjechië, het was allemaal even te gek. Maar nu heb ik kinderen en ken ik ook de gevaren. Zal het allemaal wel goed gaan? Wat nu als hij heimwee krijgt? Niet dat ‘ie daar normaal last van heeft, maar toch. Ik vind het een dingetje, maar probeer dat niet te laten merken.

Over een tijdje krijgen we alle informatie en weten we wat de exacte planning zal zijn. Wat we al wel weten is dat er geen ouders mee mogen, dat is in ons geval misschien maar goed ook ?.

Woensdag 9 februari 2022

Vandaag krijgen we voor het eerst een bericht van school over het kamp. De data zijn bekend en de kinderen gaan drie dagen weg. Het is de bedoeling dat de kinderen elkaar nog beter leren kennen, ze lekker veel lol gaan maken én ze af en toe nog iets leren. Tenminste, zo staat het in de brief. Het klinkt allemaal goed en het gaat toch echt gebeuren. Milan heeft er heel veel zin in, maar ik moet nog steeds wennen. De financiële bijdrage is overigens €70,-, dat vind ik een heel redelijk bedrag, maar ik begrijp ook dat dat voor veel ouders een flink bedrag kan zijn.

Donderdag 7 april 2022

Het was even stil rondom het kamp, maar inmiddels is ons gevraagd een babyfoto te mailen en heeft Patrick zich opgegeven om de kinderen naar het kamp weg te brengen. Op woensdag haalt hij ze op en gaat hij mee naar het zwembad, want op de laatste dag gaan ze nog zwemmen in Utrecht. Daarna rijden ze terug naar school. Het stelt me wel gerust dat Patrick meegaat en weet waar ze terecht komen.

De dag nadat de kinderen terugkomen zijn ze vrij, kunnen ze even bijkomen en ik denk dat dat wel nodig is haha. Alhoewel, Milan loopt die week ook nog de avondvierdaagse… Het wordt een heel drukke week voor hem.

Hij heeft er in ieder geval heel veel zin in!

Donderdag 21 april 2022

Vandaag krijgt Milan zijn ‘kampboekje’ mee naar huis. Hierin staat wat hij precies nodig heeft (we moeten nog behoorlijk wat shoppen), maar hierin staat ook het programma. Het wordt nu concreter en hoewel ik het nog steeds een dingetje vindt, wordt de voorpret voor hem alleen maar groter en mij geeft het vertrouwen.

Woensdag 4 mei 2022

We hebben al het één en ander ingeslagen voor kamp en vandaag kopen we nog een slaapzak, een auto magazine (waarvan ik echt niet denk dat ‘ie die gaat lezen) en nog wat kleine dingen. Gewapend met mijn lijstje liepen we de winkels af haha. Ik vind het fijn om de spullen op tijd in huis te hebben.

Zaterdag 14 mei 2022

Vandaag halen we de laatste dingetjes zoals een nieuwe zonnebril en een regenbroek. De tassen staan al grotendeels ingepakt en de weersvoorspellingen zijn heel erg goed. Alle ingrediënten zijn in huis om er mooie en gezellige dagen van te maken!

Zondag 15 mei 2022

Vandaag pakken we echt de allerlaatste dingen in en lopen we het lijstje nog helemaal door. Ik zet dit overigens niet in de diary, want die publiceer ik op de dag dat Milan weggaat en het lijkt me niet zo handig dit te vermelden. Je weet immers maar nooit.

Als we alles hebben gaan de tassen dicht. Stiekem krijg ik al een brok in mijn keel. Ik ga hem echt heel erg missen.

Maandag 16 mei 2022

Ik heb slecht geslapen, want ik vind het nog steeds spannend dat hij weggaat. Misschien vind je dat ik mij aanstel, maar ik moet er echt aan wennen. Op school hebben de kinderen er zin in en om 9.00 uur stapt iedereen in de auto. De ouders die rijden, rijden twee extra rondjes over de parkeerplaats bij school en de andere klassen komen de kinderen uitzwaaien. Ook mijn ouders komen kijken en uitzwaaien.

Pat rijdt ook en ruim een uur later appt hij dat ze goed zijn aangekomen. Tussen de middag krijgen we een berichtje van school met foto’s waarop de kinderen rondom een kampvuur zitten. Ze lijken het goed naar hun zin te hebben. Gelukkig!

Dinsdag 17 mei 2022

Ik had verwacht gisteren nog een berichtje te krijgen, maar we hoorden dus helemaal niets. Gelukkig krijgen we vanmorgen al snel een bericht met flink wat foto’s van de dag ervoor. Het gaat goed en de kinderen hebben het naar hun zin. Ik ben opgelucht en blij dat ze het zo gezellig hebben met zijn allen. Floris vindt het overigens maar vreemd dat zijn broer er niet is en verheugt zicht heel erg op morgen. Dan is ‘ie weer terug.

In de avond maak ik nog even snel iets om aan de deur te hangen. Misschien een beetje overdreven, maar ik vind het leuk overal een feestje van te maken en het eerste schoolkamp is er eentje om te onthouden toch?

Woensdag 18 mei 2022

Patrick gaat richting Stroe om Milans groepje op te halen en met alle kinderen naar Utrecht te gaan, want daar gaan ze nog zwemmen. De verwachting is dat ze rond 14.30 uur in Gouda zijn. Pat appt een foto zodra hij daar is van een Milan met wel heel kleine oogjes. Hij heeft het onwijs naar zijn zin gehad en eigenlijk niet zoveel zin om naar huis te gaan. Een goed teken!

Iets over half drie komt de stoet met auto’s weer aangereden. Net als maandag luid toeterend met enthousiast zwaaiende kinderen. Ze hebben het zo leuk gehad! Eenmaal thuis komen de verhalen, net als een enorme berg wasgoed haha. Ik ben zo blij dat hij het naar zijn zin heeft gehad. Hij heeft ons veel minder gemist dan wij hem en dat is maar goed ook. Zo hoort het. Enne, die zoon van ons lijkt opeens een wel een stuk ouder. Gek eigenlijk.

Is jouw kind al een keer op schoolkamp geweest? Hoe vond je het? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Eveline
  19 mei 2022 / 17:25

  Dochterlief ging met Pasen 3 nachten…
  Heb een vreselijk weekend gehad, slecht slapen….want ik hoopte zo dat ze het leuk zou hebben…
  Nou en dat heeft ze….ze kan niet wachten tot volgend jaar

 2. Emma
  14 juni 2022 / 12:20

  Onze dochter gaat deze zomer voor het eerst op zomerkamp. Ik vind dit best spannend. Het is fijn om te lezen dat jullie een positieve ervaring hebben gehad. En wat een leuk idee om een banner te maken om aan de deur te hangen, dat zal ik onthouden!