Home + Boekentips voor ouders van (aankomende) brugklassers

Boekentips voor ouders van (aankomende) brugklassers

Komend jaar staat ons een heel nieuwe fase te wachten: de brugklas. We hebben de open dagen van de scholen net achter de rug, Milan heeft zijn keus gemaakt en nu is het wachten op het definitieve advies en hopen dat hij wordt toegelaten op de school van zijn keuze. Een ding is zeker: er gaat een hoop veranderen. En om ons alvast een beetje voor te bereiden, kocht ik twee boekjes (geen spon). Deze zijn zo leuk, dat ik ze graag met jullie deel, want dit is een ontzettend leuk kerstcadeau voor alle ouders van brugklassers.

Brugklassers en geld | Puber Budget Boek

Ze eten veel, douchen eindeloos en hebben vaak ook nog eens een dure smaak. En daarbij zijn pubers heel kritische consumenten. Hoe betalen zij – en jij! – dit allemaal, in een tijd dat alles duurder wordt?

Met dit Puber Budget Boek krijg je als ouder het broodnodige overzicht van de puberfinanciën, op de bekende Tis Hier Geen Hotel-manier: met handige, grappige lijstjes en onze tips voor hoe je pubers kunt opvoeden tot financieel behendige mensen.

Ik ben begonnen met dit boek en heb hier zo om gelachen! Het is met ontzettend veel humor geschreven en het geeft antwoord op een hoop vragen die ik al had, maar aan weinig mensen kan stellen omdat niemand van onze vrienden een kind heeft dat al naar de middelbare school gaat. Ik heb wel zo her en der wat gehoord en gevraagd van en aan collega’s, maar dit boek geeft echt handvatten en geeft een beeld van wat je alvast kan verwachten. Denk aan de vele tikkies die je krijgt van je kind en hoe zit het met kleedgeld? Leuk én nuttig dus!

Brugklassers en huiswerk | Heb jij je huiswerk al af?

Ben je het geruzie met je puber over huiswerk ook zo zat? Of ziet je puber door de bomen het bos niet meer? Kijk je naar een rapport met alleen maar onvoldoendes? Zit je ieder trimester weer tegenover een leraar die zegt dat ‘die van jou’ een hopeloos geval is? En blinkt je puber niet uit in huiswerkplanning? Het boek Heb jij je huiswerk al af? helpt je om daar mee te dealen. Omdat we wel klaar zijn met ruzie maken over dat vermaledijde huiswerk.

Vanaf het moment dat je kind naar de middelbare school gaat, laat je je kind steeds meer los. Je kind moet leren leren en moet vooral ook leren plannen. Ik ken mijzelf een beetje en zal vooral de neiging hebben hem daarmee te willen helpen. Ook wil ik de boel graag in de gaten houden, maar uiteindelijk moet hij het toch echt zelf doen. Dat zal ‘ie ook willen, want hij vindt dat ik hem nu al aardig in zijn nek zit wat betreft huiswerk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik aan dit boek nog moet beginnen, maar heb hem alvast wat doorgebladerd en ook deze is zeer de moeite waard.

Beide boeken zijn dun, bevatten veel humor en herkenbare verhalen en staan vol echt goede tips van ouders die in hetzelfde puber schuitje zitten als jij. Zijn jullie al in de fase met brugklassers beland?

Sidenote: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate linkjes. Wanneer jij iets bestelt via dat linkje, ontvang ik daar een kleine commissie over. Dit kost jou niets extra en ik kan uiteraard niet zien wat iemand bestelt. Het is voor mij een klein, maar fijn extraatje. 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Anoniem
  6 december 2022 / 09:27

  Bedankt voor de goede tip! Nu weet ik een kerstcadeau voor mijn schoonzus. Haar dochter gaat na de zomervakantie naar de brugklas.

  • Marisca
   Auteur
   7 december 2022 / 07:03

   Wat leuk! Ik weet zeker dat ze blij zal zijn hiermee. Veel plezier met geven!

 2. Liesbeth
  8 december 2022 / 16:18

  Hoi Marisca, ik wil nog even reageren op je blog. Ik heb de podcasts van Maison slash leren kennen.
  Kak, dat wist ik nog niet voor ik kinderen had
  En
  Kak, dat wist ik nog niet voor ik tieners had.
  Ik vind ze allemaal best leuk en herkenbaar?
  Vooral diegene van Anne Cornut …zij heeft 5 tieners ….
  ?het is wel Vlaams gesproken…