Home + Direct na de feestdagen ben ik er ook wel weer klaar mee…

Direct na de feestdagen ben ik er ook wel weer klaar mee…

Afgelopen weekend vierden we op zondag pakjesmiddag. Sinterklaas kwam langs, we pakten cadeaus uit en aten gezellig met zijn allen. Toen iedereen de deur uit was begon ik meteen met het opruimen van alle Sinterklaasversiering. Hoewel ik dan het liefst op de bank zou zitten, ga ik als een wervelwind door het huis. Alle versiering moet meteen naar zolder, ik begin met stofzuigen, maak de wc schoon en dweil mijzelf vervolgens naar de bank toe. Pas dan kan ik rustig zitten. Die onrust ontstaat bij mij altijd direct na de feestdagen. Zodra ze voorbij zijn ben ik er ook weer helemaal klaar mee, hoe leuk ik het ook vind.

Voorpret, maar ook goed als het voorbij is

Ik heb altijd enorm veel zin in de feestdagen. Ik kan al vroeg losgaan op versiering en leuke contentideeën voor Mamablogger. We plannen leuke uitjes (zoals dit jaar de Mega Sint Show en de kerstmarkten) en de voorpret kan beginnen. Ik vind dit echt de allerleukste tijd van het jaar. En hoewel ik dus helemaal los ga, wacht ik wel tot Sinterklaas (bijna) in het land is voor ik ga versieren en de kerstspullen komen pas als we Sinterklaas hebben gevierd. Toch ben ik er ook meteen klaar mee als het feest voorbij is. Ik weet niet zo goed waar die onrust vandaan komt…

Zodra een feest voorbij is, begin ik het liefst meteen met opruimen. Zo ook afgelopen zondag na Sinterklaas. Het feest zit er dan op en dan wil ik alles gewoon weg hebben. Ik denk dat het enerzijds te maken heeft met het feit dat ik graag een opgeruimd huis heb en anderzijds is het voor mij klaar. Het voelt een beetje als ‘mosterd na de maaltijd’ om iets te laten hangen. Datzelfde heb ik trouwens ook met verjaardagen. Zodra de visite weg is, wordt er meteen opgeruimd ?.

Sinterklaas de deur uit, Kerst erin! 

 

Wanneer de kerstversiering opruimen?

Inmiddels hebben we de kerstversiering hangen en zijn we er dus helemaal klaar voor. En ja, ook dit haal ik redelijk snel weg. De tafelklem wordt na de Kerst weggehaald. Maar misschien maak ik er – net als vorig jaar – een oud & nieuw tafelklem van. Die was ook heel leuk! We hebben dit jaar geen kerstboom, maar wel veel notenkrakers. Ook die haal ik weg na de Kerst, maar de buitenverlichting laten we nog even zitten. Zeker tot na Oud & Nieuw. Dan beginnen we 2023 met een lekkere, frisse start!

Ruimen jullie de versiering ook altijd direct op na de feestdagen of blijft het nog even staan en hangen en ben ik gewoon raar haha. Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Debby
    7 december 2022 / 07:32

    Ik versier niet voor Sinterklaas maar begin wel half november met de kerstboom en lampjes in huis en buiten! Dit ruim ik zeker niet de dag na kerst op, zonde ?. Vind het veel te gezellig haha, kijk ik heel het jaar naar uit! Hij wordt ergens tussen nieuwjaar en 3 koningen opgeruimd ?.

  2. Prscll
    7 december 2022 / 22:26

    Haha leuk om te lezen omdat het zo herkenbaar is. Iedereen moet er altijd zo om lachen of vinden het ongezellig of zonde maar bij gaat het dus de 27e gelijk weg en het liefst in de avond al op de 26e als de kinderen op bed liggen. Net als sinterklaas. We vierden het op 4 december bij mijn schoonmoeder en voor we weg gingen haalde ik de versiering al weg. Ik ben er na de feestdagen ook direct klaar.