Home + 5x de leukste, spontane uitjes met je kinderen!

5x de leukste, spontane uitjes met je kinderen!

Geen pretparken of andere grote, geplande uitjes, maar leuke, kleine spontane uitjes. Juist die zijn zo belangrijk voor kinderen. Ik merk dat ook aan Milan. Hij geniet zo van dit soort spontane acties en daar genieten wij dan ook weer van. Wat we dan zoal doen? Dit zijn onze 5 leukste, spontane uitjes!

#1 | Lekker lunchen

Met stip op nr. 1; lunchen! Milan vindt niets leuker dan lunchen en wij ook haha. Vorige week woensdag haalde ik met Floris Milan uit school en in plaats van naar huis te lopen, besloten we te gaan lunchen bij een nieuw tentje in de stad. Daarna gingen we lekker de stad in en hebben we nog wat geshopt. We hebben er alledrie van genoten! Het eten was heerlijk en het was heerlijk weer. Dit zijn de fijne dingen!

#2 | Een ijsje halen

Klinkt heel simpel, maar na het eten even in de stad een ijsje halen is al een uitje op zich. We doen dit regelmatig in het weekend weekend als het mooi weer is en daarna doen we nog even een rondje stad. Het is lekker, gezellig en we zijn in beweging. Niet om af te vallen, want dat lukt niet met het ijsje, maar het is wel goed voor de broodnodige vitamine D.

#3 | Wandelen met de metaaldetector en daarna wat drinken

Vlakbij Gouda liggen de Reeuwijkse plassen. Ik vind het heerlijk om daar te wandelen en dit doen we dan ook regelmatig op zondag. Even ons hoofd leegmaken! Milan mag dan zijn metaaldetector van Action meenemen en gaat op zoek naar schatten. Zo is het wandelen voor hem ook leuk. Na de wandeling lopen we naar heg restaurant en daar is een vijver met grote karpers. Deze mogen gevoerd worden. Daarna gaan we nog weleens wat drinken (zeker in de winter, want dan drinken we warme chocolademelk) en soms nemen we er ook een gebakje bij…

#4 | Naar de boerderij

Een voor de hand liggende misschien, maar even naar het Amsterdamse Bos en de geitenboerderij is echt een dagje uit! Het is verder weg dan de boerderij hier in de buurt, maar die in het Amsterdamse bos is veel leuker en groter! Daar willen we best wat langer voor in de auto zitten.

#5 | Naar een hotel voor een mannen- of meidenweekend!

Ik had het aan het begin over goedkopere, kleinere uitjes en ik kan mij voorstellen dat je denkt ‘ huh, wat is dit dan?’. Maar wist je dat een nachtje in een hotel, inclusief ontbijt in het laagseizoen veel goedkoper is dan een dagje weg naar een pretpark met het hele gezin? Als je zoekt vind je namelijk ook de leukste aanbiedingen. Pat en Milan gingen samen op mannenweekend en wat vond Milan het fijn, alle aandacht voor hem! Ik schreef hier al eerder over. We hebben hier privé ook zulke leuke reacties op gekregen dat ik hem toch even wilde delen. Gewoon één keer per jaar zo’n uitje en er is een traditie geboren waar de kinderen later nog met veel plezier aan terug zullen denken.

Zijn jullie van de spontane uitjes of zijn ze toch wat meer gepland? En wat doen jullie dan? Klets mee in de comments hieronder.

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

  1. 24 juni 2018 / 14:08

    Die metaaldetector is wel grappig. Ik wist helemaal niet dat Action dat verkocht.

    • 24 juni 2018 / 20:24

      Ja, het is alweer even geleden dat we hem hebben gekocht, maar volgens mij hebben ze hem nog. Het is wel een grappig ding.