Home + Review| Metaaldetector van Action

Review| Metaaldetector van Action

Toevallig hadden Patrick en ik het er een tijdje terug over, we zouden eens moeten kijken voor een metaaldetector voor Milan. We wandelen best vaak of gaan met Milan spelen in het park. Wandelen vindt hij vaak wat saai of het duurt hem te lang. Om het wat leuker en spannender te maken dachten wij dat we het wel leuker konden maken met een metaaldetector. Toch zijn dit ook vaak de ideeën die je snel weer vergeet. Dat was met deze ook het geval 😉

Maar afgelopen week struinde ik even met Milan door de Action en daar zag ik er één! Hij was in de aanbieding voor €11,95 (normaal €14,95), dus ik besloot hem mee te nemen.

Het kwam namelijk perfect uit, want we gingen afgelopen weekend kamperen in een tipi tent (deze week meer daarover) in een bosrijke omgeving en daar konden we hem mooi even testen!

En dat testen wil ik natuurlijk wel even met jullie delen 😉

De batterij zit er niet bij inbegrepen, dus we hebben er bij de Action meteen één bijgekocht. Er gaat zo’n vierkante in. Eenmaal thuis hebben we de metaaldetector uit de verpakking gehaald en de batterij erin gedaan. We wilden hem nog wel even getest hebben voor we hem meenamen, gewoon voor de zekerheid. Er zit gewoon een aan- en uit knop op. Vrijwel meteen maakte de detector een geluid, want Milan hield hem bij zijn schoon. Hij werkte dus wel. Hij merkte zelfs de schroeven onder de vloer op die er pas zijn ingegaan toen deze werd gerepareerd!

Hij deed het en dus namen we hem ook mee toen we gingen kamperen. Milan vond het geweldig en struinde het hele grasveld over en zocht tussen de bomen. We hebben geen schatten gevonden, maar het is overduidelijk dat deze echt zijn werk doet!

Voor kleine kinderen is hij ideaal, want hij is lekker licht en je kunt hem uitschuiven. Ook is de kop te draaien en je kunt hem ook instellen op gevoeligheid las ik in de gebruiksaanwijzing. Dit hebben wij niet gedaan, maar is wel het overwegen waard. En voordat ik het vergeet, de kop is sowieso waterbestendig!

Het mag duidelijk zijn, we vinden dit echt een heel leuk ding en zeker voor dat geld! Hij zit nu weer veilig in de doos en als we gaan wandelen en het bos in gaan nemen we hem zeker mee.

Ook zou dit een erg leuke activiteit zijn voor een kinderfeestje. Verstop van tevoren wat leuke “schatten” van metaal en laat de kinderen speuren. Zo maak je een speurtocht net even wat spannender!

Zou jij deze metaaldetector kopen? Laat het me weten in de comments hieronder! Of heb je hem al? Ook dan ben ik benieuwd naar jouw ervaringen ermee.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 Reacties

 1. 24 augustus 2015 / 17:35

  Wat cool dat ze dit bij de Action verkopen zeg! Wie weet vind hij nog wel iets heel bijzonders 😉

 2. Lydia
  26 augustus 2015 / 08:47

  Helaas
  Vandaag heeft dochter hem gekregen
  Maar is de onze stuk dan ofzo?
  Waardeloos hij piept gewoon continu overal op. Echt jammer

  • 26 augustus 2015 / 09:08

   Hij reageert inderdaad wel op alle metaal, maar dat hoort ook. Je kunt hem eventueel wel minder scherp afstellen las ik ergens in de gebruiksaanwijzing? Anders er even mee terug gaan en hem omruilen. Misschien heb je inderdaad de verkeerde getroffen? Succes!

 3. Joyce
  20 september 2015 / 14:46

  Onze jongens hebben deze ook voor hun verjaardag in augustus gekregen en bij beide hebben wij hetzelfde probleem als Lydia: zodra je hem aanzet, blijft ie piepen, het stellen volgens de handleiding lukt niet helaas….

 4. jeff
  27 oktober 2016 / 21:53

  ik had er als kind ook diversen, musketkogels, een sou (2,5 cent) en kogelpunten uit de 2e wereldoorlog waren de buit, Ik kan me nog prijzen van 175 en 250 euro herrinneren voor een 2e handsje. ik ga mn zoon van zes, zondag 7 dit plezier niet laten missen en ik ben eens een keer voordelig uit. ik had m al zien staan maar morgen ga ik er een inpakken.

 5. Hildert
  26 juli 2017 / 08:39

  Is al ff geleden deze blog maar wij hebben nu ook de metaaldetector en het ding piepte ook steeds. Sensitiviteit schroefje iets gedraaid en nu doet ie het super!!

 6. Fienie
  8 augustus 2017 / 12:49

  van-tot welke leeftijd is deze metaaldetector geschikt?

  • 8 augustus 2017 / 19:54

   Hoi Fienie, we hebben hem aan Milan gegeven op zijn 5e, dan vinden ze het ook echt leuk om te zoeken. Hij wordt nu 7 en vindt het nog steeds erg leuk om mee te nemen als we gaan wandelen in de bossen bijvoorbeeld. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

   • Fienie
    10 augustus 2017 / 09:36

    Bedankt voor je reactie Marisca. We zijn bij de Action gaan kijken maar helaas is de metaaldetector te klein voor onze kinderen (11,5 en 13,5 jaar).

 7. 24 september 2017 / 20:11

  Zonet bij het strand geweest te zoeken 🙂 met mijn zoontje van 5 in Harlingen.
  We hebben alleen een heeeele oude flessen hals gevonden. Helaas geen munten of kogels of ringen haha. Het samenzijn was alleen al leuk.
  Weet iemand ook een plek waar je dingen kunt vinden met de action detector.