Home + Zwangerschapsupdate #18 | week 26!

Zwangerschapsupdate #18 | week 26!

Vandaag ben ik 27 weken zwanger en dat betekent dat we het derde en laatste trimester in gaan. Afgelopen week was dus de laatste week in het tweede trimester en mocht ik weer eens naar de verloskundige. Wie heeft trouwens bedacht dat je zo lang maar om de vier weken langs mag komen, dat duurt toch veel te lang? Tenminste, ik vind het lang en ik ben blij dat ik nu weer om de drie weken langs mag komen.

Maar goed, afgelopen maandag was het weer zo ver en ik had een hoop vragen. Deze verloskundige kende ik nog niet. Niet zo gek, want het was haar eerste dag daar en ze was er ter vervanging vanwege de vakantie. Wel een ontzettend leuke meid, dus wie weet zie ik haar nog eens.

Harde buiken

Mijn eerste vraag ging over de harde buiken. Deze heb ik zo nu en dan. Ze vroeg mij of ik wist hoe dat kan. Het komt inderdaad niet uit de lucht vallen, want ik heb het gewoon enorm druk. Op mijn werk is het, ondanks de vakantie, megadruk en ik ben alleen met een collega die er nog niet zo lang werkt. Toch geeft het me ook heel veel voldoening als iets lukt en ik zie hoeveel werk we hebben verzet. Maar dat voel ik aan het einde van de dag wel… Ze gaf aan dat het te vroeg is om al last te hebben van harde buiken en dat ik daarom echt meer rust moet pakken. Klopt helemaal, maar ben er niet zo goed in…

Verder ben ik nog steeds niet zoveel aangekomen, ongeveer 3 kilo, en voel ik mij in principe prima. Ik merk wel dat alles zwaarder wordt, het slapen minder lekker gaat (maar dat kan ook door de hitte komen) en met fietsen krijg ik echt last van bandenpijn. Alles is in ieder geval nog prima te doen en de weken vliegen voorbij. Ik ben nog te druk met mijn werk bijvoorbeeld om goed te beseffen dat dit de laatste werkweek is en ik hierna drie weken vakantie heb. Daarna werk ik nog vijf weken en gaat mijn verlof in, help!

Groeiecho en voorlichtingsavonden

Tot slot kreeg ik een briefje mee om een groeiecho te laten maken met 30 weken. Dat schijnt normaal te zijn en voor mij is het fijn dat ik hem nog een keertje kan zien. Ook gaan we nog naar een voorlichtingsavond over de bevalling (het is tenslotte alweer even geleden) en gaan we begin september naar een avond hier in het ziekenhuis om de afdeling te bekijken. Bij Milan beviel ik nog in het oude ziekenhuis waar ik zelf ben geboren en hier ben ik nog niet eerder geweest.  Ik wil graag van tevoren weten waar we terecht komen haha.

De baby voelen bewegen

Een tijdje terug schreef ik dat ik de baby zo weinig voelde bewegen. Dat is inmiddels wel anders gelukkig! Het is nog wel jammer dat Patrick hem nog niet heeft gevoeld doordat de placenta aan de voorkant ligt. Hopelijk is dat binnenkort wel anders.

Intake kraamzorg

En tot slot ben ik afgelopen vrijdag gebeld door de kraamzorg voor het maken van een afspraak voor de intake. Bij een tweede komen ze hier niet meer langs, maar gaat dat telefonisch. De afspraak staat gepland op 8 september en ik ben benieuwd.

Dit was dus de laatste week van het tweede trimester! We schieten lekker op! Op naar het derde en laatste trimester, spannend!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  24 juli 2017 / 11:52

  Bij welke verloskundige zat jij bij Milan en zit je nu? Ik zat bij Caatje maar die is helaas verhuisd dus ik weet het niet zo goed wat ik bij de volgende zal doen..
  Fijn dat je met 30wkn nog een echo krijgt, anders is het zo’n lange rit tot de bevalling na de 20wkn echo hé?!
  In een kraamsuite van het GHZ ben ik in februari 2015 een paar uurtjes geweest, zag er allemaal heel netjes en bijna (bijna!) huiselijk uit.
  De borstvoedingsavond van het GHZ kan ik ook echt aanraden (mocht je dat wilen natuurlijk).. samen met de partner indertijd veel van opgestoken!
  Heb nog maar net je blog ontdekt, maar heel leuk om te lezen allemaal!!
  Oja, je had het eerder al over klossen onder je bed.. waarschijnlijk had je zelf ook al bedacht dat je dat bij de telefonische intake kunt vragen ;). Het verschilt namelijk per instantie welke bedhoogte ze minimaal hanteren.. 80cm soms maar 90cm is gangbaar. Hier bij de eerste tien!! klossen nodig gehad om de boxspring te verhogen die daarmee ruim een meter hoog werd.. zelfs mijn partner van 1 meter 80 zoveel vond het niet normaal hoog. Uiteraard had ik een opstapje naast het bed, maar bij een volgende vraag ik gewoon of die 80cm goed is..

 2. Ruby
  25 juli 2017 / 15:17

  Zo leuk om je blog te lezen ☺️.
  Wij lopen gelijk op, ik ben donderdag 26 weken zwanger van een dochtertje..ons eerste kindje, allemaal zo spannend!
  Ik heb al een paar dagen dat ik ze precies minder voel in m’n buik maar zal wel normaal zijn zeker? ?
  Mijn vriend heeft ze ook nog niet kunnen voelen en mijn placenta ligt achteraan ? Als hij zijn hand op mijn buik legt is het plots stil ?.
  Nog veel succes met de zwangerschap ?

  • 1 augustus 2017 / 18:11

   Wat leuk om te horen! Ik voelde hem de afgelopen week ook weer minder 🙁 Jij ook heel veel succes met je zwangerschap!