Home + Milans Must Do in de vakantie | Brick King LEGO winkel!

Milans Must Do in de vakantie | Brick King LEGO winkel!

Dat LEGO hier in huis trending topic is wisten jullie natuurlijk al. Hele tafels vol, feestjes, traktaties, taarten etc. heb je hier al voorbij zien komen. Zoek maar even op LEGO en je kunt de hele zomervakantie vullen 😉 Als het maar enigszins over LEGO® gaat, heeft het Milans interesse en zijn we er weer druk mee. Maar geef hem eens ongelijk, het is toch onwijs leuk en fijn speelgoed. Het is duurzaam, is over tig jaar nog steeds mooi én het behoud zijn waarde. En iedere keer als we ons voornemen dat er écht geen LEGO® meer in huis komt, omdat we geen plek meer hebben, komt er toch weer wat bij. De verleiding is niet te weerstaan, zeker wanneer je terecht komt in een LEGO winkel.

Brick King LEGO winkel in Nieuwerkerk aan den IJssel

Een kwartiertje rijden vanaf Gouda ligt Nieuwerkerk aan den IJssel. Een klein plaatsje waar sinds oktober 2016 een heuse LEGO winkel zit. De winkel wordt gerund door een echtpaar met een passie voor LEGO®. Samen hebben ze al een webshop en op een gegeven moment werd het tijd voor een fysieke winkel waar kinderen (en volwassenen) zich kunnen onderdompelen in LEGO®.

Voor de winkel kun je gratis parkeren en vervolgens loop je de 100 m2 grote winkel binnen. De mensen zijn er ontzettend hartelijk en geïnteresseerd.

Milan viel met zijn neus in de boter, want die dag was een bouwwedstrijd. Hij mocht alvast meedoen en moest snel bouwen Hij had een tijd van 3.37 minuten en kreeg een echt certificaat mee. Op de Facebookpagina van Brick King konden we aan het einde van de dag de uitslag bekijken, spannend…

Aan het einde van deze blogpost lees je of hij ook daadwerkelijk iets heeft gewonnen…

Ruime keuze tegen heel scherpe prijzen

LEGO® is niet goedkoop, dat weten we, maar wist je dat je bij de bekende speelgoedzaken altijd de adviesprijs van LEGO® betaalt? Dat is een prijs die zij hanteren en die gaat niet omlaag. Zo nu en dan tijdens een aanbieding, maar dit komt zelden voor. LEGO® is tenslotte heel waardevast. Het voordeel van Brick King is dat zij gemiddeld 10 tot 13% onder die adviesprijzen zitten, ook op de nieuwste sets! Dit scheelt zeker op de grotere sets erg veel geld!

Het assortiment

Zoals je ziet is het assortiment hier veel uitgebreider dan in de speelgoedwinkels. Die hebben slechts een deel van de collectie staan, maar er is zoveel meer leuks! Bij Brick King heb je een ontzettend ruime keuze en dat maakt de winkel leuk voor alle leeftijden. Jong en oud komt erheen om de collectie compleet te maken.

Naast de sets vind je er ook speelplaten, potloden, tape wat je ergens op kunt plakken en waar je vervolgens LEGO® op kunt klikken en nog veel meer leuke cadeautjes.

Verder kunnen kinderen er hun eigen poppetje samenstellen.

Wat is er nog meer te doen bij Brick King?

Welke LEGO® fan wil geen LEGO feestje geven? Milan heeft dat vorig jaar gedaan (toen was Brick King nog niet open) en het was een groot succes. Zowel voor hem als voor zijn vriendjes en vriendinnetjes. Bij Brick King kunnen kinderen ook hun feestje geven. Kijk voor meer informatie hierover op de website.

Verder worden er heel veel evenementen georganiseerd in de zomervakantie. Denk aan een LEGO Friends dag, een spelletjesmiddag etc. Ook deze planning vind je op de website van Brick King.

Tussen de bedrijven door kunnen de kinderen er altijd LEGO® bouwen.

Won Milan de bouwwedstrijd?

Ja! Milan bleek in zijn leeftijdscategorie de snelste bouwer te zijn en won een cadeaubon van €5,-! En dat bovenop het feit dat hij er nog een mooie doos uit mocht zoeken. Hij koos voor een nieuwe set van LEGO Friends, namelijk het zwembad.

Ik heb weleens eerder verteld dat Milan ook heel graag met LEGO Friends speelt. Hij kiest niet de meest roze sets, maar LEGO Friends is zoveel gedetailleerder dan bijvoorbeeld LEGO City, dat het heel leuk is om dat toe te voegen aan zijn stadje. Dit zwembad vind je bijvoorbeeld niet bij City. Deze doos mocht hij meenemen en dezelfde avond had hij hem nog zelf in elkaar gezet! Verder kreeg hij nog een leuke goodiebag mee.

De week erop gingen we weer (wat een straf) omdat Milan een bon had gewonnen met de bouwwedstrijd. Hij nam geld mee dat hij had gekregen voor zijn rapport om erbij te leggen en koos vervolgens voor de nieuwe set van LEGO Friends met de skilift. Ook een ontzettend gave set en niet té meisjesachtig, aanrader dus!

Zelf vind ik het ziekenhuis van LEGO Friends erg gaaf net als die grote boot (zie één van de foto’s hierboven). Ik denk dat ik die maar aan Sinterklaas vraag 😉

Het is geloof ik wel duidelijk, de winkel is ontzettend leuk en gezellig en je bent er echt wel even zoet. Plak er daarna een gezellig dagje Rotterdam (is vlakbij) aan vast of een dagje Gouda 😉 en je hebt een heerlijke dag in de vakantie! Ook een aanrader overigens tijdens regenachtige dagen!

Je vindt Brick King op het volgende adres:

Brick King LEGO winkel
Kerklaan 53
2912 CJ Nieuwerkerk ad IJssel
info@brickking.nl
tel: 0180769310

Veel plezier!

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *