Home + 15 redenen om een draagzak te kopen

15 redenen om een draagzak te kopen

Voor Milan hadden we destijds geen draagzak, maar nu wilden we er wel heel graag één. Dat had alles te maken met de voordelen die een draagzak heeft. Voordelen tijdens dagjes weg, vakanties, maar ook in jullie dagelijkse ritme, want baby of niet, het leven gaat gewoon door.

Vorige week heb je de review van de Stokke MyCarrier draagzak kunnen lezen. Wij zijn ontzettend fan van deze draagzak. Tel daar deze 15 voordelen om een draagzak te kopen bij op en je begrijpt helemaal waarom wij hebben gekozen voor een draagzak!

Mocht jij zelf nog twijfelen over het wel of niet aanschaffen van een draagzak, lees dan nog even de review terug en lees deze voordelen zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Ik kan natuurlijk niet voor bepalen er één te kopen en al helemaal niet welke, maar ik kan wel onze overwegingen en ervaringen met je delen.

15 redenen om een draagzak te kopen

 1. De baby voelt zich veilig. Niet alleen omdat hij dichtbij jullie is, maar ook door de vertrouwde geur van zijn ouders.
 2. Bijkomend voordeel aan dit is dat een draagzak bijdraagt aan een hechte band.
 3. Er wordt gezegd dat baby’s minder last hebben van krampjes doordat ze in de draagzak rechtop zitten en door de bewegingen. Die krampjes zijn zo sneu, dus als je je kindje kunt helpen op die manier teken ik ervoor!
 4. Als je kindje onrustig is of in een sprongetje zit, kunnen ze wat onrustig zijn. Ook dan biedt de draagzak uitkomst. Door de bewegingen worden ze sneller rustig.
 5. Er wordt weleens gezegd dat baby’s de kinderwagen niet  zo fijn vinden. Dit kan te maken hebben met het feit dat ze in de wagen minder van de omgeving zien en ze zich daardoor sneller vervelen. In een draagzak zien ze veel meer van de omgeving en kunnen ze zich niet vervelen.
 6. Met een draagzak train je de nekspieren van je baby.
 7. Als je met het OV reist is een kinderwagen vaak onhandig, een draagzak is dan veel handiger!
 8. Zowel binnen- als buitenshuis heb je je handen vrij om andere dingen te doen of om de hand van je andere kind vast te houden.
 9. Als jullie een dagje weg gaan met de auto, neem dan ook de draagzak mee! Stel dat jullie autopech krijgen, dan kun je je baby in de draagzak doen en zo veilig achter de vangrail gaan staan. Dat is makkelijker (en sneller) dan met een kinderwagen.
 10. Een draagzak kun je aanpassen aan je lichaam, waardoor het lekker en ergonomisch zit.
 11. Voor ons is het straks hel handig wanneer we Milan naar school brengen. We hoeven niet met de kinderwagen die overvolle school in. Hij zit straks boven, dus dan had ik de kinderwagen beneden moeten laten staan, de baby eruit moeten halen en naar boven moeten lopen. Met een draagzak lopen we in één keer door en zit de baby vast, wel zo veilig.
 12. Handig tijdens vakanties of stedentripjes. Een kinderwagen moet voldoende veren op keien etc., maar echt lekker rijdt het niet. Met een draagzak heb je daar geen last van en wil je iets bekijken, dan hoef je de kinderwagen nergens achter te laten!
 13. Ga je boodschappen doen of iets anders doen waarbij jullie weggaan met de auto? Met een draagzak houd je in ieder geval meer ruimte over in de auto 😉 Ligt er wel aan hoe lang jullie weggaan natuurlijk.
 14. Ben je weleens naar het Kruidvat geweest met een kinderwagen? Niet te doen! Ook niet met een rolstoel overigens. Zo zijn er natuurlijk veel meer winkels waar van alles op de grond staat opgestapeld. De draagzak biedt dan uitkomst.
 15. Tot slot het vervoer met de bakfiets. We hebben een heel fijne en stevige driewieler bakfiets, maar het is in deze fiets niet makkelijk om er een babyzitje in te zetten. De Maxi Cosi op de bagagedrager vind ik eng, dus dan is de draagzak een goede optie. Zeker voor kleine ritjes van en naar school en naar de stad bijvoorbeeld.

Dit waren voor ons wel belangrijke punten en die gaven dan ook de doorslag om te kiezen voor een goede draagzak. Zoals ik al zei is de keuze voor ons gevallen op de Stokke MyCarrier. Nu is het wachten op eind oktober totdat de kleine man geboren wordt! Ik kan niet wachten om na een tijdje lekker met hem in de draagzak te gaan wandelen.

stokke_review_mycarrier_front_back_mamablogger_

Waarom hebben jullie gekozen voor een draagzak? Vul vooral de bovenstaande punten aan in de comments hieronder.

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 23 juli 2017 / 09:00

  Ik kan me niet voorstellen dat ik het zónder draagzak had moeten doen. Ik was er zo blij mee! Ik gebruikte ‘m vaak, voor beide kinderen, niet alleen hier in Nederland, maar juist ook tijdens vakanties. Lekker wandelen langs de kust van Turkije met mijn baby op mijn buik. Een intens geluksgevoel!

 2. Rebecca
  24 juli 2017 / 23:55

  Je hebt trouwens ook maxicosihouders voor in de bakfiets. Ik heb zelf ook gedragen, maar die maxi in de bakfiets was ook fijn!

 3. Daphne
  2 augustus 2017 / 21:31

  Hallo Marisca,

  Ik lees regelmatig je blog en laat eigenlijk nooit een reactie achter. Allereerst mijn complimenten voor je site, goede schrijven en felicitaties met je zwangerschap! Ten tweede zou ik je er graag op willen wijzen dat fietsen met je baby in een draagzak onveilig en bovendien verboden is. http://www.liefdevoldragen.nl/fietsen-met-je-baby-in-de-draagdoek/

  Hopelijk vind je het niet vervelend dat ik dit benoem, veel mensen zijn zich hier nl. niet bewust van!

  • 8 augustus 2017 / 08:57

   Hoi,

   Nee hoor, helemaal geen probleem. Ik was me er niet van bewust dat het niet mocht. Zou het ook niet mogen met een bakfiets met drie wielen? Daarnaast is het stukje naar school fietsen maar een minuut of 4. Daarna gaat de kleine man weer mee naar huis en als ik weer moet werken naar opa en oma die aan de overkant wonen. Ik zou er zeker geen lange stukken mee fietsen.