Home + Yep, ik ben zo’n hysterische traktatiemoeder ;-)

Yep, ik ben zo’n hysterische traktatiemoeder ;-)

Vanaf het weekend ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor Milans kinderfeestje morgen. Niet de hele dag natuurlijk, want ik ben ook nog gewoon aan het werk, maar inmiddels zijn er best wat uurtjes in gaan zitten. We doen dit jaar een spionnenfeestje van Spyctive (binnenkort een uitgebreid verslag!) en dat betekent dat ook wij wat dingetjes moesten voorbereiden. Dat is heel erg leuk. Zo leuk dat ik er zelf iedere keer weer wat bij verzin. Ja mensen, ik ben zo’n hysterische traktatiemoeder 😉

Traktaties en kinderfeestjes, ik hou ervan!

Dat is geen geheim, want sinds het begin van Mamablogger blog ik al over de traktaties van Milan, de taarten voor zijn verjaardag, de kinderfeestjes, de uitnodigingen, de juffenbedankjes etc. Voor mij is het maken en/of het organiseren altijd tweeledig; enerzijds vind ik het onwijs leuk om mij hiermee bezig te houden en is het voor mij echt ontspanning. Na een lange dag achter een beeldscherm vind ik het juist fijn om iets te knutselen en even helemaal nergens aan te denken. Anderzijds is het meteen goede content voor Mamablogger. Dit zijn blogs die het altijd goed doen. Logisch, want andere moeders zijn mijn doelgroep. Daar doe je het in eerste instantie natuurlijk niet voor, maar uiteindelijk betekent het wel meer bezoekers en meer bezoekers betekent meer inkomen. Daar kan ik heel geheimzinnig over doen, maar zo is het wel.

Ik vind het heerlijk om Pinterest af te struinen, mijn eigen draai aan iets te geven en alles in elkaar te zetten. En ja, volgens Patrick sla ik daar weleens in door. Zo ook voor het feestje van Milan…

Mag het ietsje meer zijn?

Je hebt het misschien al voorbij zien komen, maar afgelopen weekend waren we bezig met de tasjes voor Milans feestje. Ik kan alvast verklappen dat de kinderen allemaal een missieboekje krijgen, misschien wel wat dingetjes op moeten schrijven en ze krijgen echte spionnen benodigdheden zoals een petje, een zonnebril en een keycord met ID. Aan het einde van de rit krijgen ze een oorkonde en ik wil ze allemaal nog wel iets meegeven wat we hebben gebruikt tijdens de missie zelf. Kortom, een tasje zou handig zijn. Al deze spulletjes kun je bij het feestje bestellen en dan krijg je het gewoon thuis. Maar nu wij zelf een snijplotter hebben, wilde ik zelf tasjes maken. Persoonlijke tasjes met daarop Spion Milan, Spion …. etc. Dat was eigenlijk allemaal zo klaar en terwijl ik bezig was met alle andere pakketjes bedacht ik hardop dat het wel leuk zou zijn als we onder hun namen ook nog hun spionnen nummer zouden zetten. Patrick keek me aan alsof ik niet goed snik was en daar heeft hij waarschijnlijk gelijk in, maar stiekem is het toch ook gewoon heel erg leuk?! Je zou bijna denken dat ik niets beters te doen heb, maar ik vind het heerlijk!

Ik kan mij heel goed voorstellen dat andere moeders het misschien overdreven vinden, maar laat mij lekker. Het is absoluut niet bedoeld om op te vallen, mijzelf uit te sloven of wat dan ook. Ik vind het gewoon heel erg leuk. En tegen de tijd dat Floris zo ver is, is Milan net klaar met trakteren dus wat betreft verjaardagstraktaties kan ik maar één keer per jaar helemaal los gaan 😉

Besteden jullie veel aandacht aan de traktaties? Waarom wel of waarom niet? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 28 september 2018 / 07:41

  Aan traktaties wordt niet superveel aandacht besteed. Maar aan de verjaardag daarentegen! Pff soms haal ik mezelf echt veel te veel op de hals, maar als ik dan het gezichtje van m’n zoontje zie weet ik dat het al die pijn en moeite meer dan waard is.

  • 28 september 2018 / 08:06

   Haha ja, die blije koppies zijn altijd heerlijk om te zien. Al denk ik dat het niet uitmaakt wat je doet, als je er maar aandacht aan besteed. Dan zijn kinderen ook al gelukkig. Het is meer dat ik het zelf zo gezellig vind haha.

 2. 28 september 2018 / 10:35

  Wat leuk om dit te lezen. Ik ben zelf het tegenovergestelde en daarom vind ik het grappig om te lezen hoe anderen helemaal los gaan : )

 3. 28 september 2018 / 14:35

  Weet je, zolang je het zelf leuk vindt, dan is het toch goed? Laat een ander maar denken, jij weet wel beter. En het ziet er op zijn minst superleuk uit.