Home + Ik kocht een Silhouette Cameo 3 voor mijzelf!

Ik kocht een Silhouette Cameo 3 voor mijzelf!

Al een hele lange tijd wilde ik de Silhouette Cameo 3 voor mijzelf kopen. Dit is een snijmachine (plotter) waarmee je bijvoorbeeld hele leuke (raam)stickers kunt maken, traktaties kunt maken, t-shirtjes kunt bedrukken etc. Ik wilde hiermee toffe traktaties maken en misschien ook wel leuke dingen gaan verkopen. Dat is allemaal voor de toekomst, eerst maar eens het één en ander uitproberen!

Wat is een Silhouette Cameo 3?

De Silhouette Cameo 3 wordt gepresenteerd als de ultieme doe-het-zelf machine. Klinkt allemaal leuk en aardig, maar ik vind het nog best ingewikkeld. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar voor we dat allemaal een beetje doorhebben zijn we misschien wel een jaar verder 😉 Ik zie het als een snijmachine waarmee je meer dan 100 materialen kunt snijden. Dit kunnen stickers zijn, je kunt er stempels mee maken, je kunt er afbeeldingen mee maken die je vervolgens weer op textiel afdrukt etc. Deze drie dingen wil ik als eerste leren. Ik wil bijvoorbeeld leuke dingen kunnen maken voor Sinterklaas, wil toffe stickers kunnen maken en ik zou het ook wel leuk vinden als ik zelf stempels kan maken. Nogmaals, je kunt er veel meer mee, maar laat ik de machine eerst maar eens goed leren kennen.

Aan de slag of toch niet?

Pat en ik waren enthousiast toen de Silhouette Cameo binnen kwam en wilden meteen aan de slag. Installeren ging prima en we hadden er wat materialen bij gekregen dus we wilden graag wat testen. Ik typte de namen van de jongens in en hop, we konden de machine laten snijden. Dus niet! Hij deed totaal niet wat hij moest doen en we kwamen er maar niet uit. We keken tig YouTube filmpjes, probeerden het nog een keer, stuurden een mail naar de leverancier en besloten uit pure frustratie maar te gaan slapen haha.

De volgende avond gingen we weer aan de slag en toen ging het al wat beter! Het lukte Patrick om de namen van de jongens te laten snijden!

Vervolgens wilde ik iets moeilijkers doen; ik had een plaatje gevonden met ‘Welkom Sint & Piet’ die ik op hout af wilde drukken.  We zetten het plaatje in de sofware, wilden gaan snijden en toen… helemaal niks. Het plaatje werd niet gesneden! Het leek wel alsof de machine niet begreep wat hij met het plaatje moest doen en dat bleek ook zo te zijn. Na een hoop zoeken kwamen we op een blog waarbij we een duidelijke uitleg kregen. We moesten het plaatje namelijk traceren. Serieus, er gaat momenteel een hele nieuwe wereld voor mij open haha.

Dit lukte en het lukte ons ook dit plaatje te printen/snijden! We kwamen er erachter dat het mesje niet diep genoeg had gesneden dus dat proberen we vanavond weer. Stukje bij beetje leren we dus steeds iets meer en ik heb er alle vertrouwen in dat het uiteindelijk gaat lukken.

Weer een webshop?

Ik wil er dus veel toffe dingen mee maken en ik kreeg zo her en der al de vraag of ik dan weer een webshop ga beginnen. Ik denk er wel over na. Het ligt er alleen wel aan of ik daar op termijn de tijd voor krijg en of we echt leuke dingen kunnen maken die andere moeders ook willen bestellen. Het moet wel leuk en rendabel blijven. Hoewel mijn webshop best succesvol was, heb ik er ook geen spijt van gehad om te stoppen. Het was ook MEGA veel werk. We spelen met de gedachte, maar zijn er nog niet over uit. Misschien kun je wel gewoon via social media bestellingen bij me doen 😉

Ik heb er heel veel zin in om lekker te gaan DIY-en! Uiteraard zal ik deze dan ook weer met jullie delen…

Wat kost de Silhouette Cameo 3?

Mocht je ook enthousiast zijn geworden, dan kun je hem zelf ook bestellen. Het is echter wel een behoorlijke uitgave om “zomaar even te doen”. Hij kost namelijk ruim €300,- met de eerste benodigdheden erbij.

Wij gaan er weer lekker mee verder! Heb jij nog leuke ideetjes die ik kan maken?

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 26 april 2022 / 11:29

  Hoihoi,

  Oude post al. Maar misschien lees je nog reacties ?
  En hopelijk kan je helpen.
  Ik heb ronde stickers willen maken, maar mislukt. Alles stond, dacht ik, toch wel juist.
  De eerste sneed die goed.. Maar plots begon die cirkels uit te snijden door de tekeningen heen en dan ook niet meer netjes rond. Ik gebruikt een printable stickervel v silhouette zelf.
  Weet jij hoe dit eventueel zou gebeurd zijn?
  Groetjessss

  • Marisca
   Auteur
   27 april 2022 / 07:17

   Hoi Eve,

   Sorry, maar daar kan ik je helaas niet bij helpen. Ik heb hem al een tijdje geleden verkocht omdat we er toch te weinig mee deden. Misschien zijn er Facebookgroepen waarbij je advies kunt vragen? Succes!

   Groetjes,
   Marisca