Home + Wat valt er allemaal onder de yoga mindset?

Wat valt er allemaal onder de yoga mindset?

Veel mensen zien yoga als een manier van bewegen, maar het is zoveel meer dan dat. Yoga is een filosofie uit India en er zit achter yoga een hele mindset en lifestyle. De fysieke oefeningen zijn hier maar een klein onderdeel van. Zo zijn ook eetgedrag, dankbaarheid en mediteren een groot onderdeel van de yoga mindset. Maar hoe begin je met yoga?

Bewegen en mediteren

De meest toegankelijke manier om te beginnen met yoga is door het doen van fysieke oefeningen, gevolgd door meditatie. Er zijn verschillende manieren hoe je dit kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld een online video of tutorial kijken. Hierin laten ze precies zien wat je moet doen. Je hebt hier ook niet veel attributen voor nodig. Voor de oefeningen is een yoga mat erg fijn en om het mediteren comfortabeler te maken, kun je een meditatie gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je op een fijne manier yoga kunt doen. 

De yoga mindset

Bewegen en mediteren zijn dus een groot onderdeel van yoga, maar je gedachten zijn ook een belangrijk onderdeel van de yoga mindset. Tijdens het mediteren is het het doel om je gedachten los te laten of het een plek te geven. Dit kun je in je dagelijkse leven ook toepassen. Hiermee bedoelen we dat je de juiste instelling hebt voor dagelijkse bezigheden of problemen. Een gedachtegang voor de yoga mindset is dan ook dankbaarheid. Wanneer alles even tegen zit of je je even niet zo goed voelt, dan kan een andere instelling je al ver brengen. Op het moment dat je het even niet ziet zitten, is het bijvoorbeeld een goede oefening om je dankbaarheid uit te spreken. Zo verander je je instelling en gedachtegang naar dingen die juist wel goed gaan. 

Yoga in het dagelijkse leven

De yoga mindset is over het algemeen goed toe te passen in het dagelijkse leven. Veel mensen starten bijvoorbeeld hun dag met enkele yoga oefeningen en mediteren. Zo starten ze hun dag rustig en ben je vaak gedurende de dag veel minder gestrest. Als je dit dagelijks doet zul je al snel kunnen merken dat je lichaam flexibeler en sterker wordt.  Ook je eetgedrag is een onderdeel van de yoga lifestyle. Bij yoga draait het om een gezond lichaam en een gebalanceerde mindset. Voeding speelt hier dan ook een belangrijke rol in. Het eten van gezonde voeding van noototheek.nl zal zorgen dat je lichaam sterk en gezond is en genoeg energie heeft om alles te doen wat je wilt.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *