Home + Update | Floris is één maand!

Update | Floris is één maand!

Precies een maand geleden deelde ik hier een klein berichtje en vertelde ik dat ik die nacht was bevallen van een prachtig, lief, klein jongetje: Floris. Na Milan is er nog en jongetje dat mijn hart heeft gestolen en wat is deze maand voorbij gevlogen. Tijd voor een update!

Mijn bevallingsverhaal heb ik natuurlijk al gedeeld en hoewel het pas een maand geleden is, voelt het als veel langer geleden. De maand is voorbij gevlogen en er is een hoop gebeurd. Zo bleek na twee weken dat Floris verborgen reflux heeft, hebben we een prachtige fotoshoot gehad, is Patrick weer aan het werk en heb ik al een klein ritme te pakken met de jongens. Hier heb ik allemaal al over geschreven, maar het is wel leuk jullie even bij te praten over hoe het nu gaat. Verder zijn we ook voor het eerst naar het consultatiebureau geweest en daar bleek dat hij behoorlijk is gegroeid!

Reflux

Floris heeft nu 2,5 week medicijnen (Ranitidine) voor de reflux en hij doet het daar best goed op. Ik heb dan ook wel het idee dat het hem goed doet, maar hij groeit wel flink, dus zal ik vandaag of maandag de huisarts even bellen om te vragen of we de dosering nu moeten verhogen. De medicijnen houden we nog even en ik ben blij dat ik vroeg aan de bel heb getrokken. Bij Milan hebben we veel te lang door getobd en dat wilden we absoluut niet weer. Even afkloppen, maar tot nu toe gaat het best goed.

Een ritme

We hebben nog steeds redelijk hetzelfde ritme wat betreft voeding, want hij moet mee in het ritme van Milan naar school brengen etc. Ik merk dat het mij vooral veel houvast geeft en dat voelt goed. Ik heb dat ook wel nodig. Had ik niet verwacht, maar het is voor mij ook weer nieuw allemaal en het geeft structuur. De dagen zien er redelijk hetzelfde uit en ik ga nog niet naar blogger events of wat dan ook.  Zou het soms best willen, maar durf het op de één of andere manier nog niet. Laat mij nog maar even hier in de regio in mijn bubbel zitten. De rest komt later wel.

Het is soms wel een race tegen de klok. Zeker als Floris laat in de nacht voeding heeft gekregen en we om 8.00 uur alweer naar school moeten. Ik wil hem dan nog een voeding geven om de rest van de dag goed uit te komen en dan doet hij er juist langer over. Met zijn reflux hebben we nog even de tijd nodig om te boeren, maar die tijd moet er wel zijn. Tegen 9.00 uur hebben wij er al een dag op zitten, maar dat herkennen jullie vast wel 😉

Flink gegroeid!

Floris is deze maand al 4,5 centimeter gegroeid en dat is te merken. Maatje 50 past bijna niet meer! Verder weegt hij al 800 gram meer dan zijn geboortegewicht. Op het consultatiebureau vonden ze hem erg alert en alles zag er goed uit. Fijn dat hij het zo goed doet!

Fotoshoot

Toen Floris 10 dagen oud was hebben we een prachtige fotoshoot gehad van Evy Hopman Photography. We kregen de foto’s afgelopen week binnen en inmiddels hangen er al een aantal aan de muur. Wat zijn ze mooi geworden! Ook Milan kwam er nog even bij en dat leverde een foto op waar Patrick en ik de hele dag naar kunnen kijken… Dit is zo’n foto die we meteen als screenshot op onze telefoons hebben gezet haha.

Wat een plaatje hè? Wat zijn we toch trots op onze jongens! Binnenkort zien jullie alle foto’s en vertel ik het verhaal erachter.

Veel relaxter dan toen

Ik ben een stuk relaxter dan toen met Milan en geniet nu ook meer. Misschien wel omdat ik weet dat dit écht de laatste keer is. Dan heeft hij maar een huiluurtje, of uurtjes 😉 ik vind het vervelend, maar ben er niet gestrest van. Dat was ik bij Milan wel. Ik geniet nu volop van hem en kijk hem niet groot. Laat dat verlof nog maar even duren, des te meer tijd hebben we samen.

Lieve Floris, wat was dit een fijne eerste maand. Je hebt onze harten gestolen, ook die van je grote broer, en het is alsof je er altijd bent geweest. Wat boffen we toch met jou!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 17 november 2017 / 09:09

    Leuk om te lezen en wat een prachtige foto van de broers samen!