Home + Weer een baby met reflux…

Weer een baby met reflux…

Wat hoopte ik toch dat het Floris bespaard zou blijven, maar helaas moet hij er ook aan geloven, net als zijn grote broer destijds: reflux… Gelukkig herkenden we het nu en ben ik woensdag naar de huisarts gegaan.

Milan spuugde en huilde heel veel en toch kwam de diagnose reflux heel laat. Het is dan wel zeven jaar geleden, maar ik weet nog goed hoe machteloos we ons voelden. Ons kindje had pijn, huilde niet voor niets zoveel en wij werden niet serieus genomen. Tenminste, zo voelde dat.

Inmiddels zijn we heel wat wijzer en een stuk minder naïef, dus ik laat mij niet zo snel meer van het kastje naar de muur sturen. Daarnaast hebben we nu een andere huisarts en ik heb gemerkt dat dat een flink verschil maakt.

Maar goed, ik merkte dat Floris last kreeg na zijn voeding. Hij spuugde niet, maar de melk kwam wel omhoog en hij slikte het vervolgens weer in. Dit vaak nog twee uur na de voeding. Verder heeft hij na iedere voeding de hik en boert hij de voeding nog op. Hij neemt de tijd voor zijn fles dus daar kan het niet aan liggen. In het begin leek hij er geen last van te hebben, maar het ging steeds vaker gepaard met enorm huilen (zeg maar gerust krijsen) en we kregen hem dan niet gekalmeerd.

We besloten al snel dat we meteen medicijnen wilden hebben, want dit was gewoon zielig. Gelukkig nam de huisarts ons serieus en kregen we Ranitidine voorgeschreven voor een verborgen reflux. Bij een verborgen reflux wordt niet gespuugd en bij een gewone reflux wel. Tenminste, over het algemeen is dit zo. Ik heb dit nu al 1,5 dag gegeven en hoop snel verbetering te zien. We gaan het twee weken proberen. De eerste nacht met medicijnen ging in ieder geval goed.

Wat ik eigenlijk wil zeggen is, loop er niet te lang mee door als je een reflux vermoedt. Verdiep je in de symptomen en trek tijdig aan de bel. Bij Milan werden we niet serieus genomen en op een gegeven moment was het zo erg dat later werd toegegeven dat hij eigenlijk opgenomen had moeten worden. Je kindje heeft namelijk echt heel veel pijn.

Ben jij bekend met reflux? Zo ja, wat zijn je tips en hoe herkende jij het? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 3 november 2017 / 08:15

  Herkenbaar verhaal! Bij onze 1e pas na 9 weken de diagnose reflux gekregen, inclusief medicijnen. Hij spuugde alles onder en huilde veel.
  Nu twijfelen we. Nova spuugt niet zo veel, maar kan wel enorm huilen, hikken en voeding terug slikken. Dat huilen kan ook weer bij de krampjes vandaan komen. Wij kijken het nog eventjes aan, maar anders staan we zo bij de huisarts op de stoep.
  Fijn dat jullie huisarts jullie gelijk serieus nam en medicijnen heeft voorgeschreven. Hopelijk helpt het en gaan jullie merken dat de kleine minder pijn heeft! Sterkte in ieder geval?

  • 3 november 2017 / 12:23

   Vonden wij ook lastig inderdaad, want het konden ook krampjes zijn. Onze huisarts heeft ook naar zijn buikje geluisterd en hoorde daar verder niets geks dus denk ook dat hij wilde uitsluiten dat het huilen van de krampjes kwam. We merken nu al twee nachten een verbetering dus hopen dat het zo blijft. Fingers crossed haha. Ik hoop dat het bij jullie ook snel beter gaat!