Home + Review | Bam+Boe draagdoek!

Review | Bam+Boe draagdoek!

Toen ik zeven jaar geleden Milan kreeg heb ik nooit gebruik gemaakt van een draagdoek. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom, maar op de één of andere manier trok het me toen veel minder om hem te dragen. Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder (en wijzer haha) en heb ik in mijn omgeving gezien hoe fijn het kan zijn om je kindje te dragen. Toen ik zwanger was van Floris wist ik zeker dat ik graag wilde proberen of het ook iets voor mij zou zijn.

Ik kreeg een draagzak om uit te proberen en toen ik eenmaal doorhad hoe het werkt, kreeg ik er plezier in. Net als Floris overigens, want ik merkte aan hem dat hij het heel erg fijn vond om Milan in de draagzak naar school te brengen. Het enige wat me na een week of twee tegen ging staan was dat ik het zelf minder lekker vond zitten met de gespen etc. Om de vergelijking goed te kunnen maken wilde ik ook graag een draagdoek proberen. Ook daar hoorde ik goede verhalen over en als ik andere bloggers mocht geloven was een draagdoek misschien nog wel fijner.

Op Instagram kwam ik Bam+Boe tegen en ik moet eerlijk zeggen dat het een verademing was om te zien dat de draagdoek ook heel fashionable kon zijn. Hun Instagramfeed zag er supergaaf uit met mama’s én papa’s die hun kindje dragen. Waarschijnlijk heel onterecht, maar onbewust linkte ik een draagdoek altijd een beetje met “geitenwollensokken types”. Deze opmerking wordt mij hoogstwaarschijnlijk niet in dank afgenomen, maar als ik heel eerlijk ben was dat wel zo.

Door de feed van Bam+Boe zag ik dat het ook anders kon en uiteindelijk nam ik een kijkje op de website om te kijken welke prints zij dan hebben. Niks geitenwollensokken doeken, maar super hippe draagdoeken in effen kleurtjes en hippe printjes zoals blauw/witte streepjes en een zwart/witte tribal print.

Ik koos uiteindelijk voor een effen grijze, omdat die het beste past bij mijn nieuwe winterjas. Een dag later had ik hem al binnen en kon het oefenen met knopen beginnen.

Is een draagdoek knopen moeilijk?

Hier zag ik het meeste tegenop. Zou ik de draagdoek wel goed en strak genoeg knopen? Ik was heel bang dat Floris eruit zou vallen! Bij de doek zit een instructieboekje en Patrick en ik begonnen met oefenen. Ik vond het nog best lastig, want de draagdoek is behoorlijk lang, maar als snel had ik de smaak te pakken. Toen ik eenmaal door had hoe je moest knopen, begon ik met het oefenen om Floris erin te doen. Hier heb ik bewust even mee gewacht totdat ik zeker genoeg was van mezelf. Achteraf gezien vind ik het knopen makkelijker dan het verstellen van de draagzak.

De draagdoek zelf

De draagdoek is gemaakt van 95% bamboe en 5% spandex. Hij voelt enorm stevig en fijn wat mij wel meer vertrouwen gaf. Je hebt voldoende stof om hem goed om je heen te unnen knopen en de doek is anti-allergisch en beschermt zelfs tegen UV-straling!

Conclusie

Ik ben fan! Ik heb Floris inmiddels al heel wat keren in de draagdoek gehad en ook Patrick heeft hem afgelopen weekend gedragen in de doek. We vinden het makkelijk en Floris ligt er heerlijk in. Die heeft in de draagdoek echt zijn eigen coconnetje en je merkt aan hem dat hij er heel rustig van wordt. Ik heb echt geen seconde spijt van deze draagdoek en denk dat we hem nog heel lang met heel veel plezier zullen gebruiken! Hij draagt heel fijn en niet zwaar. Het voelt natuurlijk en hij vormt zich goed om je lichaam.

Al mijn vooroordelen mogen definitief overboord en ik zal het nooit meer denken 😉

Heb jij een draagdoek (gehad) voor je kind(eren)? Zo ja, hoe beviel dit? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Eveline
  16 november 2017 / 08:26

  Ja ik had een draagdoek bij de 2de…bij de 1ste dacht ik hetzelfde als jou erover!
  Ik vond het heerlijk!! Ook als we een dag weggingen je bent zoveel mobieler!
  Ik ben gestopt toen die kleine zo zwaar werd dat het me niet meer lukte hem erin en eruit te tillen, maar als ik moeders nu nog zie dragen ben ik soms wel stiekem jaloers….heerlijk gevoel!

 2. 16 november 2017 / 09:37

  Fijn he, zo’n doek. Bij de eerste had ik ook een rekbare doek gekocht als eerste draagdoek. Na een tijdje vond ik dat niet meer zo lekker dragen en ben overgestapt op een geweven doek. Ook hebben we een Tula draagzak gekocht voor als ik onderweg wil dragen (hoef ik op de parkeerplaats niet te prutsen met een doek knopen). Nu heb ik voor dit kindje nog een draagdoek gekocht (moest wel een roze doek hebben voor een meisje, Haha) en met mijn babyshower heb ik de nieuwe Tula ftg gekregen.
  Als Nova krampjes heeft, doe ik haar in de doek en dan heeft ze er geen last meer van en ze slaapt binnen 2 tellen, ideaal!

  • 17 november 2017 / 04:54

   Oh, ik wil ook nog zo graag een Tula ftg, die lijken me heel erg fijn. Wat fijn dat ze er zo in slaapt, geeft veel rust.

 3. Christine
  16 november 2017 / 15:06

  Mooie doek zeg, staat je onwijs goed!
  Hier had ik de draagzak van Minimonkey, vond het heerlijk dat er een stevige heupband aan zat ivm bekkenpijn. Met zo’n doek zou ik het ook eng vinden dat de kleine eruit valt.. maar het ziet er wel ontzettend fijn en knus uit!