Home + Tip! Online boekenclub Boekskes bezorgt iedere maand leuke kinderboeken op de mat

Tip! Online boekenclub Boekskes bezorgt iedere maand leuke kinderboeken op de mat

Kinderboeken: we hebben ze in alle soorten en maten in de kast staan. Het worden er alleen maar meer, omdat ik er geen afstand van kan doen en omdat het zo gezellig staat ☺️. We begonnen al vroeg met voorlezen aan Milan en deden hetzelfde bij Floris. Beiden jongens praatten alsnog laat, maar toen ze eenmaal begonnen te praten waren het al flinke zinnen en was hun woordenschat al behoorlijk uitgebreid. Ik ben van mening dat het vele lezen daar zeker aan heeft bijgedragen. We zijn lid van de bieb, maar kopen ook met regelmaat nieuwe boekjes. De ene keer een mooi prentenboek, de andere keer een magazine en de keer erop weer een tof verhaal. Kinderboeken zijn echter niet heel goedkoop, maar ik vond online boekenclub Boekskes…

Wat is een online boekenclub?

Bij een online boekenclub meld je je aan en geef je door voor wie je boeken wilt ontvangen. Bij online boekenclub Boekskes kun je aangeven in welke leeftijdscategorie jouw kindje zit en welk geslacht jouw kindje heeft. Daarna ontvang je iedere maand voor €9,95 een boekenpakket van vier boeken welke zijn afgestemd op de leeftijd en het geslacht van jouw kind. Iedere maand een verrassing op de deurmat welke jouw kind stimuleert om (samen) te lezen en/of creatief bezig te zijn, hoe leuk is dat?!

Het idee achter Boekskes

Boekskes is bedacht door de pas 23-jarige Dave. Dave heeft een missie en dat is jonge kinderen stimuleren meer te lezen en creatief bezig te zijn. Daar kan ik het alleen maar mee eens zijn natuurlijk. Ik merk dat, zeker nu Milan ouder wordt, TikTok leuker is dan een boek te lezen. Schermpjes zijn er in overvloed en trekken aan. Likes zijn verslavend op die leeftijd net als het eindeloze doorscrollen. We hebben hier regelmatig discussies over met Milan en zochten een manier om het lezen te stimuleren. Zeggen dat ‘ie maar een boek moet gaan lezen als ‘ie zich verveelt, helpt namelijk echt niet meer. Dankzij Boekskes krijgen kinderen iedere maand hun eigen post en is het altijd een verrassing welke boeken in het pakket zitten. Dat was het proberen zeker waard!

Onze ervaring met Boekskes

Inmiddels hebben we twee pakketten van Boekskes ontvangen: één voor Milan en één voor Floris.

In het pakket voor Milan zaten de volgende boeken:

 • Druk uit en bouw je eigen racemotor
 • Disney Pixar ‘The Incredibles’ ‘Draag nooit meer een cape’
 • Groep 6 reken-oefenboek: vlot bewerkingen maken
 • Disney wilde dieren

En in het pakket voor Floris zaten deze boeken:

 • Bumba voorleesverhaaltjes
 • Bumba stickerboek met afneembare stickers
 • Hoe laat is het, meneer Wolf?
 • Het is tijd om samen te spelen

Toen de boeken binnen kwamen hebben we de salontafels aan de kant geschoven zodat de jongens heerlijk op het kleed hun boeken konden lezen, konden bladeren en stickers konden plakken. De tablets gingen de kast in en ze vermaakten zich prima. Het was eigenlijk best wel gezellig zo!

Vervolgens werd er ‘boekwinkeltje’ gespeeld. Heerlijk uurtje zo!

Exclusieve kortingscode voor jullie!

Om jullie kennis te laten maken met Boekskes mag ik jullie een eenmalige kortingscode aanbieden. Dit betekent dat je met de code ‘Mamablogger’ een boekenpakket kunt bestellen voor €4,95 in plaats van €9,95. Deze kortingscode is geldig tot en met 31 oktober 2020. Mocht het pakket toch niet helemaal naar wens zijn kun je dit binnen 14 dagen kenbaar maken via de website van Boekskes. Dan ontvang je daarna geen pakket meer. Vind je het pakket wel heel erg leuk? Dan krijg je de volgende maand het pakket voor €9,95. Daarna is het pakket maandelijks opzegbaar dus je zit niet aan een lang abonnement vast. Deze informatie vind je overigens ook op de website van Boekskes.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Boekskes? Bekijk dan snel de website!

Wordt er bij jullie thuis veel gelezen? Klets mee in de comments hieronder, op Facebook of op Instagram.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Marloes
  29 september 2020 / 20:01

  Leuk idee! Ik ga het proberen.