Home + Geld & Budget | De angst om wéér dubbele woonlasten te moeten betalen

Geld & Budget | De angst om wéér dubbele woonlasten te moeten betalen

Het hoge woord is eruit: we gaan verhuizen. Dat is heel erg leuk, maar ook heel erg spannend, want dat betekent ook dat we de komende periode weer met dubbele woonlasten te maken hebben. Dat hebben we al eens eerder meegemaakt en dat hakte er behoorlijk in. Ik kan mij dat gevoel en die angst nog heel goed herinneren. En toch gaan we dit nog een keertje doen… Waar beginnen we aan?

Snel beslissen, grote gevolgen?

Toen we besloten te gaan verhuizen, reden we twee dagen later ons nieuwe huis tegemoet. We besloten ons in te schrijven voor dit project en niet lang daarna kregen we bericht dat we het huis toegewezen kregen. Hoewel wachten voelt als een eeuwigheid is dat natuurlijk erg snel gegaan. We kregen een optie en moesten binnen drie dagen laten weten of we het huis wilden hebben. Ja, natuurlijk wilden we dit huis!

Ons huidige huis ging die periode ook in de verkoop en dat betekent dat het een spannende tijd is. Niet alleen omdat we naar een ander huis gaan, maar ook op financieel gebied. We hebben hoe dan ook te maken met dubbele lasten en die hebben we al een keer eerder gehad. We zijn ons ervan bewust dat deze relatief snelle beslissing, grote gevolgen kan hebben.

Dat was het de vorige keer namelijk ook. Toen ging alles ook heel snel net als het uitbreken van de crisis. Ook toen hadden we dubbele woonlasten ingecalculeerd, maar we hadden geen crisis ingecalculeerd. Die verwachten we nu niet, maar de dubbele lasten zijn natuurlijk wel reëel, want ons huis is nog niet verkocht.

Een sprong in het diepe om vooruit te gaan

We zijn ons ervan bewust, de angst zit er behoorlijk in en toch gaan we ervoor. Waarom? Omdat we vooruit willen. Een jaar geleden hadden we nog twee huizen en konden we geen kant op wat betreft verhuizen. Nu is dat anders droomden we over een groter huis. We willen vooruit. Een nieuwe start met rust (in de zin van het niet meer hoeven klussen etc.) en ruimte. Daar hebben we best wat voor over en we zijn bereid het risico te nemen.

Toen hebben we het ook gered en we gaan er vanuit dat dat nu weer het geval zal zijn. We gaan ervoor, vol vertrouwen in de toekomst. Soms moet je een beetje risico nemen (zegt ze nu heel stoer haha)

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 24 september 2020 / 09:17

    Ik ken het! Wij kochten een nieuwbouwhuis en na een paar maanden bouwen ging het bouwbedrijf failliet. Het resultaat: een maand of 9 geen bouwactiviteiten en waarschijnlijk een jaar langer met dubbele lasten zitten. Gelukkig wel met het vooruitzicht van een groter, mooier huis. En we hebben nu een jaren 30 huis met tuin in Utrecht, dus ik ga er van uit dat dat straks meteen verkocht is.

  2. ad
    24 september 2020 / 21:18

    Komt allemaal goed ! Zo was het de vorige keer ook en ook al geloofde niet iedereen er in het kwam goed en kon je een lange neus trekken naar de scepticie zoals die er nu ook zijn…..ga er voor