Home + Terugblik op februari 2021 | De leuke en minder leuke dingen en mijn favorieten

Terugblik op februari 2021 | De leuke en minder leuke dingen en mijn favorieten

Vorige maand sloot ik af met een overzicht van alle leuke en minder leuke dingen van die maand. Ook deelde ik mijn favorieten van de maand. Dit artikel werd zo leuk door jullie ontvangen dat ik dit overzicht iedere laatste dag van de maand wil plaatsen. De maand vloog voorbij en het was er één van uitersten. Van sneeuw en ijs tot volop lente. En de kinderen gingen naar school om vervolgens weer vakantie te krijgen. Toch was het wat betreft gezondheid niet zo’n lekkere maand. Ik vertel je alles in deze terugblik op februari 2021.

De leuke dingen van februari 2021

Jingle Mamablogcast. Begin deze maand besloot ik écht werk te maken van mijn podcastplannen. Van Patrick had ik voor mijn verjaardag een podcastmicrofoon gekregen dus er was geen weg meer terug. Omdat ik meteen goed wilde beginnen, besloot ik dat ik voor het eerst sinds lange tijd wilde investeren in mijzelf en mijn blog en daar hoort de podcast bij. Het was een wens om meteen te starten met een podcast jingle die duidelijk maakte waar mijn podcast over ging. Ik nam contact op met Elianne van Muziekfabriek Online (geen spon), we brainstormden en binnen een paar dagen zat de jingle in mijn mailbox. Ik kon beginnen!

✨ Twee weken geleden kwam mijn eerste podcastaflevering online en inmiddels zijn er al drie te beluisteren via Spotify, iTunes of via deze pagina. Terwijl ik dit typ zijn de drie afleveringen bij elkaar al bijna 11.000 keer gedownload! Ik vind dat behoorlijk veel voor iemand die net begint ☺️, al heb ik geen idee of het ook echt veel is haha. Ik ben er in ieder geval erg blij mee. Ook met de naam ‘Mamablogcast’ overigens.

De sneeuw en het ijs. Hebben jullie er ook zo van genoten? Wij in ieder geval wel! Patrick heeft een paar rondjes over de Reeuwijkse Plassen geschaatst, maar ook hier in de wijk was het goed toeven. Het was zo leuk en gezellig. Volgend jaar hopelijk weer!

De feedback op Milans auditie. Milan moest afgelopen maand online zijn auditie inleveren voor de musicalles. Hij besloot een monoloog te doen en ik heb deze met hem gefilmd. We stuurden deze in en een tijdje later kreeg hij super goede feedback. Zijn musicaldocente zei zelfs dat ze de auditie drie keer had bekeken en dat ze het echt heel erg gaaf vond. Wauw, dit was een fijne opsteker!

De kinderen weer naar school. Ik vond het nog wel een beetje dubbel, maar het is goed dat de kinderen weer in hun eigen ritme zitten en we thuis geen onderwijs meer hoeven te geven. Gelukkig hadden beide jongens het weer leuk op school.

✨ Vakantie geboekt. We hebben onze zomervakantie geboekt en ik heb onze vakantieplannen al met jullie gedeeld. We gaan naar Beekbergen en Texel en we kijken er nu al heel erg naar uit. Ook gaan we binnenkort een weekendje weg. Dat zal in het volgende maand overzicht wel terug komen denk ik 😉.

Lente! Wat is het momenteel toch fantastisch weer! Ondanks dat we niet zoveel kunnen momenteel, genieten we er volop van, heerlijk! Ondanks mijn hooikoorts mag het van mij voorlopig zo blijven.

De minder leuke dingen van februari 2021

🌧 Buikpijnen. Tja, ook dit was februari. In de avond en nacht waarop code rood werd afgegeven kreeg ik weer te maken met heel heftige buikpijnen. Geen krampen, maar echte pijnen. Zo erg dat je nauwelijks kan zitten en liggen en van gekkigheid niet weet waar je het moet zoeken. Die nacht heb ik zo liggen huilen van de pijn dat ik bijna 112 heb gebeld. Ik ging vervolgens in discussie met mijzelf en tegen 3.30 uur in de ochtend zwakte de pijn ietsjes af en viel ik toch nog even in slaap. De volgende dag was het niet veel beter, maar ik kon in ieder geval liggen op de bank. De echte scherpe kantjes waren er vanaf. Omdat het te glad was om naar de huisarts te gaan hebben we telefonisch alles doorgenomen. Ik heb dit namelijk vaker gehad en toen heb ik ook diverse onderzoeken gehad, maar daar kwam toen niets uit. Uiteindelijk werd er gedacht aan een allergische reactie en ik mag voorlopig echt geen rauw vlees meer eten… We kijken het nog even aan.

🌧 Hooikoorts. Net als heel veel mensen heb ik momenteel ook weer behoorlijk last van hooikoorts en iedereen die ermee bekend is kan beamen dat het voelt alsof je constant grieperig bent. Het is jarenlang wat minder geweest, maar inmiddels is het in alle hevigheid terug en het ergste vind ik de benauwdheid.

Ik heb echter wel een heel goede tip: de hooikoorts pilletjes van Lidl. Door de jaren heen heb ik veel medicatie geprobeerd en gekregen, maar deze pilletjes werken vanaf dag 1 het best!

🌧 Niet zo lekker in mijn vel. Mijn moeder die zegt dat ik wit zie, collega’s die vragen of het echt wel goed met me gaat; ik zie er blijkbaar even niet zo gezellig uit en dat kan wel kloppen. Door de hooikoorts en de buikpijnen zit ik even niet zo lekker in mijn vel. Ik probeer nu dagelijks een ommetje te wandelen, rommel lekker buiten én ik fiets heel veel. Normaal ook hoor, maar omdat we verder weg wonen van alles, is het het simpelweg meer. Ik weet niet zo goed wat het is. Ben wel gewoon vrolijk en doe nog steeds alles, maar soms gaat het heel moeizaam en sta ik al moe op. Komt komende maand vast goed! 💪🏻.

Favorieten van februari 2021

❤️ Clubhouse. Hier heb ik over geschreven, heerlijke app en ik heb er al veel van opgestoken!

❤️ Boek FIRE. Hier ben ik in begonnen en het gaat over financiële onafhankelijkheid, aanrader!

❤️ Firefly Lane op Netflix. Ook hier heb ik over geschreven, wat een onwijs heerlijke serie is dit!

❤️ Seizoen 8, deel 2 van Suits op Netflix. Binnen een paar avonden uitgekeken. Ik houd van Harvey.

❤️ New Amsterdam op Netflix. Eindelijk weer eens een serie die Patrick en ik samen kijken. Ryan Eggold (Tom Keen uit The Blacklist) speelt de hoofdrol en dan is het natuurlijk al snel goed haha. Nee, serieus, het is echt een supergoede serie.

❤️ Airforce zomerjassen van de jongens. Hier schreef ik afgelopen week een artikel over en wat zijn de jassen fijn. Ik kreeg wat opmerkingen over de prijs en ik gaf ook al aan dat ze behoorlijk prijzig zijn. Het is persoonlijk of je dat kan en wil betalen, maar wij vinden het echt heel erg fijne jassen.

❤️ Mijn podcastmicrofoon. Deze kreeg ik van Patrick voor mijn verjaardag en ik ben er tot nu toe erg tevreden over. Ik heb een ‘Blue Yeti Nano Zwart’ en deze is gekocht bij Coolblue. Hij kost €104,99 en voor die prijs heb je een goed instapmodel microfoon wanneer je begint met podcasten.

❤️ Hooikoortspillen van de Lidl. Last, but not least de hooikoortspillen van de Lidl. Ze zijn echt het proberen waard. Ze kosten €1,49 per doosje en ieder doosje zitten 7 tabletjes. Je hebt voldoende aan één tabletje per dag. Voor een maand ben je dus €6,- kwijt. Dat is heel wat minder dan sommige andere pillen die ik heb geprobeerd.

Dit was mijn overzicht van februari 2021. Hoe was jullie maand? Op de laatste dag van maart publiceer ik een nieuw overzicht!

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties

 1. Jacobs liesbeth
  28 februari 2021 / 11:58

  Dag Marisca, ik volg je blog al een tijdje en beluister ook je podcast nu.
  Wat ik me nu afvraag is: hoe doe je het toch allemaal?
  Hoe werk je 30h(?) per week, werk je nog x aantal u voor je mamablog, run je je huishouden met nog 2 jonge kinderen en heb je nog rustig de tijd voor projectjes zoals je tuinmeubelen beitsen en uitstapjes?
  Hoe doe je dat toch allemaal? Misschien is dit een leuk idee voor een nieuwe podcast of blog om te delen en te vertellen hoe je dit allemaal klaar speelt!
  Ik ben best onder de indruk dat je dit allemaal klaarspeelt!
  Groetjes
  Liesbeth

  • Marisca
   Auteur
   28 februari 2021 / 15:27

   Ha Liesbeth,

   Dank voor het compliment, maar ik kan het niet zonder hulp hoor. Opa en oma zijn er doordeweeks om de jongens uit school te halen als ik er niet ben, dat is al superfijn. Patrick haalt de jongens dan bij hen op en gaat thuis aan de slag met ons eten, omdat hij vroeg begint en dus vaak ook eerder klaar is dan ik. Die zorg heb ik dus al niet.

   Verder werk ik in het weekend de ochtenden zoveel mogelijk voor Mamablogger. Dan is Patrick hier in huis bezig en kan ik zoveel mogelijk klaarzetten voor de rest van de week op de blog. Als ik 1,5 uur podcast heb ik weer drie afleveringen voor de komende drie weken. Deze neem ik in één take op waardoor ik er verder niet meer naar om hoef te kijken.

   Doordeweeks houd ik wel de mail bij en opdrachten schrijf ik vaak ’s morgens vroeg of al in het weekend. Hierdoor ben ik doordeweeks minimaal met Mamablogger bezig behalve het delen van de blogs op social media, het beantwoorden van mail en wat kleine taken.

   Op die manier is het goed vol te houden en blijft het leuk. Verder helpt het dat we een huishoudelijke hulp hebben en dat Patrick thuis meer mee kan helpen dan voorheen. En we zijn nu natuurlijk ook vaker thuis, dat helpt ook haha.