Home + Dit is waarom de populaire app Clubhouse ook heel interessant is voor moeders

Dit is waarom de populaire app Clubhouse ook heel interessant is voor moeders

Bijna iedereen heeft het erover: de nieuwe app Clubhouse. Deze app wint in korte tijd enorm aan populariteit en inmiddels zit ik er ook op. Hoewel het mijn werk is, kijk ik vaak de kat even uit de boom wanneer het gaat om nieuwe social media platformen. Zo ben ik niet te vinden op Snapchat en TikTok en ben ik ook nog niet in de weer met Instagram Reels. Ik heb er simpelweg geen tijd voor om alles goed te doen en waarom zou ik? Mijn doelgroep zit niet op ál deze kanalen en wat voegt het dan toe voor mij? Ik heb soms mijn handen al vol aan Facebook en een leuke Instagramfoto 😉 Maar toen kwam Clubhouse. Iets in mij zei dat ik hier wat mee moest. Het triggerde mij om dat het helemaal niet gaat om likes en de perfecte foto van jezelf. Op Clubhouse hoef je alleen maar te luisteren. Ik kreeg een invite (je moet namelijk uitgenodigd worden) en ging het eens verkennen. Niet lang daarna was ik enthousiast, want wat is dit gaaf en ontzettend leerzaam! Voor iedere moeder die zichzelf wil ontwikkelen is dit momenteel dé app.  Of je nu een eigen bedrijf hebt of niet, dat maakt niets uit. Je wordt geïnspireerd, kunt meepraten (als je dat wilt), vragen stellen én zelf anderen inspireren.

Wat is Clubhouse?

Je hebt er misschien al over gehoord: Clubhouse. De app is in een korte tijd razend populair geworden. Clubhouse is een nieuw sociaal media kanaal waar het niet draait om mooie en perfecte plaatjes. Het draait om jouw boodschap en jouw kennis. Clubhouse is namelijk gericht op gesproken tekst. Met Clubhouse is het dus mogelijk om mee te luisteren naar een gesprek tussen twee heel bekende mensen (denk bijvoorbeeld aan Kanye West en Elon Musk), maar het meest interessant zijn natuurlijk de minder bekende mensen. Althans, dat vind ik.

Ieder lid van Clubhouse kan zelf ook een gesprek of lezing starten. Dat doen zij in een ‘room’ die van tevoren aangekondigd wordt. Vervolgens staat deze in de agenda. Als gebruiker kun je dat gesprek volgen, maar je kunt er ook aan deelnemen door je hand op te steken en je vraag te stellen. Ik heb het inmiddels uitgeprobeerd en het is ontzettend simpel.

Clubhouse heeft gelijkenissen met Teams van Microsoft en podcasten. Bij Team zit je ook in een virtuele groep, maar moet je een link hebben om deel te kunnen nemen. Ook heb je bij Teams de mogelijkheid om elkaar te zien. Dat is bij Clubhouse niet het geval. Het gesprek is daarnaast ook live dus deze is niet terug te luisteren. Je hebt het gevoel dat je echt aanwezig bent bij dat gesprek ook al ben je heel ergens anders.

Clubhouse is momenteel alleen beschikbaar voor Apple gebruikers en je kunt er niet zomaar op komen. Je krijgt alleen toegang wanneer je van iemand anders een invite krijgt. Als gebruiker krijg je daarna maar één of twee invites die je weer uit kunt delen. Ik vermoed echter dat het een kwestie van tijd is voor de halve wereld een invite heeft gekregen.

Maar wat maakt Clubhouse dan zo interessant voor moeders?

Daarom is Clubhouse interessant voor moeders

Het antwoord op die vraag is eigenlijk is simpel: op Clubhouse zit een groot aantal specialisten op verschillende vakgebieden en delen gratis hun kennis met jou. Je hoeft geen ondernemer te zijn om hier waardevolle informatie uit te halen. Ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en financiën zit er een groot aantal experts op Clubhouse. Jij hoeft alleen maar te luisteren, vragen te stellen als je dat wilt en de opgedane kennis en tips op te slaan om ze later in de praktijk te brengen.

  • Wil jij meer uit je geld halen, je kennis over geld verbreden en/of je money mindset veranderen? Veel gesprekken gaan over geld en daar haal je te gekke waardevolle kennis uit.
  • Hoe creëer je een flow in de ochtend en wat is het ideale ochtendritueel? Volg dan Eelco de Boer (aanrader!).
  • Wil je een blog beginnen en heb je vragen? Er zijn ‘rooms‘ waarin het daar over gaat en je je vragen kunt stellen. Ik wil er binnenkort ook één starten.
  • Wil je wat leren over Vastgoed? Ook dat kan!
  • En wat dacht je van beleggen? Misschien denken jullie er over na om het spaargeld voor de kinderen te beleggen. Op Clubhouse kun je je vragen stellen hierover aan de experts.

Clubhouse klinkt voor veel moeders als een ‘ver-van-je-bed-show’, maar er staat een hoop te gebeuren op het gebied van audio. Daarom zijn podcasts ook zo succesvol. Clubhouse maakt audio en het volgen van gesprekken nog socialer doordat iedereen actief deel kan nemen.

Dus mocht je een invite krijgen voor Clubhouse en heb je een iPhone? Neem de invite dan zeker aan en ga aan de slag. Luister mee met een gesprek als je aan het wandelen bent bijvoorbeeld. Het is echt de moeite waard. En heb je zelf een bepaalde expertise? Schroom dan niet en open een room waarin jij jouw kennis deelt.

En zit je al op Clubhouse? Ik zou het leuk vinden om in contact te komen met je dus laten we elkaar volgen! Je vindt mij onder de naam Mamablogger of onder mijn eigen naam Marisca Kenter.

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *