Home + De scholen zijn weer begonnen, past alles nog?

De scholen zijn weer begonnen, past alles nog?

Het leek twee weken geleden wel of de zomervakantie voorbij was en we allemaal nieuwe schoolspullen nodig hadden. In plaats daarvan openden de scholen na bijna twee maanden gesloten te zijn geweest. Mappen zagen er bijvoorbeeld niet meer uit, de schoolagenda was op wonderbaarlijke wijze verdwenen (die is overigens nog steeds niet terecht) en de gymschoenen waren opeens twee maten te klein. En dan heb ik het maar even niet over de gymkleding. Eigenlijk is heel veel kleding alweer te klein worden. Een lockdown groeispurt haha. Al is het deze keer niet zo handig aangezien we niet zomaar even de winkel in kunnen lopen om nieuwe spullen te kopen…

Een week voordat de scholen weer openden, ben ik al Milans schoolspullen langs gegaan. Ze moesten die eerste dag alles weer meenemen: de gewone schoolspullen, maar ook hun Chromebooks met oplader én zaken als hun gymspullen. Het was echt weer even omschakelen hoor ?.

Een paar weken ervoor hadden we al een grote doos ondergoed en sokken besteld voor de jongens en Patrick, maar ik had geen seconde stil gestaan bij de gymkleding.

Ik was niet meer op tijd met het bestellen (en even snel de stad in werd hem natuurlijk niet) van de gymkleding waardoor hij dus met iets te krappe gymschoenen naar school ging (ik vond dat zo erg!). De gymbroeken waren nog net aan en wat betreft gymshirts, kon ik nog wat oude shirts uit de kast halen.

De scholen waren er klaar voor, wij moesten nog even omschakelen haha

Terwijl ik mij hier druk om maakte realiseerde ik mij weer eens in wat voor uitzonderlijke situatie we leven. Een jaar geleden was dit nog ondenkbaar. Als er nieuwe schoolspullen nodig waren, fietsten we naar de stad en konden we nieuwe items uitzoeken. Hij wordt ouder dus gymkleding is tegenwoordig ook een dingetje haha. Dan hadden we het samen uit kunnen zoeken.

Uiteindelijk zijn de eerste schooldagen goed verlopen en ben ik blij dat we nog wel wat hadden liggen. Weliswaar geen gymschoenen op de groei, maar er was een mouw aan te passen en nadat we doorhadden dat dit niet zo handig was hebben we nieuwe besteld.

Checklist

Ik wilde daarna meteen een checklist schrijven om je voor te bereiden op die eerste schooldagen na de lockdown, maar het is er niet meer van gekomen. Misschien maak ik die voor na de zomervakantie ?.

Nu zit de voorjaarsvakantie erop en kunnen we vanaf komende week op afspraak naar wat winkels. Dat is verre van ideaal, maar er zijn tenminste weer wat mogelijkheden.

Op dit soort momenten wens ik dat ik zelf kleding kan maken, dat zou toch heerlijk zijn! Dat is echt een talent waarvan ik heel graag zou willen dat ik deze had. Dan had ik zelf iets leuks kunnen maken, er een kleding maatlabel in kunnen maken en dan had ik ook wat op de groei kunnen maken. Het zijn dan geen gymschoenen, maar het had wel ideaal geweest.

Tip

Van de week kreeg ik van een collega nog de volgende tip: hier bestel je een meetsysteem voor de voeten van de kind(eren). Dan weet je precies welke maat je moet bestellen als je even niet naar de winkel kan. Ideaal!

Ben jij ook alles nagelopen nadat je wist dat de scholen open gingen? Kon je alles weer vinden en paste alles nog? Lucky you als dat wel zo was!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *