Home + Huishoudelijk | Dit verraadt je servies over jou

Huishoudelijk | Dit verraadt je servies over jou

Kun jij ook zo genieten van een lekker warm kopje thee of koffie in de ochtend? Of presenteer je ook graag je lunch of avondeten op een mooi bord? Terwijl je het misschien niet door hebt, kijk je dagelijks op veel momenten naar jouw servies: wanneer je je koffie inschenkt, wanneer je een ontbijtbord pakt, lunch maakt of gaat dineren. De kleur en het patroon van jouw servies verraadt iets over jouw persoonlijkheid. Lees hier hoe dat zit!

Een kleurrijk servies

Heb jij servies dat uit felle kleuren bestaat, zoals oranje, groen of rood? Dat geeft aan dat je een vrolijk mens bent! Je houdt van levendigheid en gezelligheid om je heen. Ook beschouw je eten als een feestelijke gelegenheid. Je vindt het leuk als je bij elke maaltijd servies met een andere kleurencombinatie uit de kast kunt toveren. Leuk weetje: mensen die kiezen voor een kleurrijk servies, zijn vaak extravert en lopen een confrontatie niet gauw uit de weg. Herkenbaar?

Zou je je collectie graag willen uitbreiden? Het servies van Iitala bevat diverse series, waarmee je de aankleding van je eettafel naar eigen wens kunt inrichten.  Verschillende basisvormen worden namelijk gecombineerd en in verschillende kleuren uitgevoerd. Hierdoor staat er een unieke variatie. De producten van dit merk zijn daarbij tijdloos en chic. Niet onbelangrijk: de porseleinen borden en schalen kunnen in je vaatwasser en magnetron.

Een wit servies

Wanneer je voornamelijk wit servies in huis hebt, geeft dit aan dat je graag wil pronken met het gerecht dat je gemaakt hebt. Je houdt ervan om in de keuken te staan en je gasten – en jezelf natuurlijk- een overheerlijke maaltijd voor te schotelen. Je gerecht komt het best naar voren op een wit servies: je ogen worden hierdoor namelijk niet afgeleid door een druk patroon en kunnen zich rustig focussen op de maaltijd. Weet je wat een bijkomend voordeel is van een wit servies? Het lijkt alsof je een grotere portie van je eten hebt, dan wanneer je het zou serveren op een kleurrijk bord.  Goed dus voor de lijn!

Een luxe servies

Veel mensen hebben wel een paar luxe servies-items in hun huis. Ze gebruiken dit alleen bij hele speciale gelegenheden, zoals een etentje tijdens de kerstdagen of bijvoorbeeld een verjaardag. Het luxe servies wordt dus maar een paar keer per jaar uit de kast gehaald. Jij begrijpt dit niet en gebruikt je servies met chique uitstraling eigenlijk dagelijks. Je houdt van designproducten en kunt echt genieten van bijvoorbeeld een stijlvol bord. Jouw kasten staan vol met gouden mokken en kommen en veel glanzende materialen. Ook kies je graag voor servies in sierlijke vormen en donkere kleuren. Je houdt ervan als je huis lijkt op een chique eetgelegenheid! Daarbij vind je het belangrijk dat ook je bestek een chique uitstraling heeft. Nog inspiratie hiervoor nodig? Het bestek van Van Kempen en Begeer begon in het jaar 1777 met het kleinschalig produceren van klein zilver, maar ook tegenwoordig zijn ze bekend binnen het zilvervak.

Servies met printjes

Kun jij geen genoeg krijgen van servies met printjes, bloemen en andere patronen? Dit geeft aan dat jij het leven als een feestje ziet en beschikt over veel fantasie. Vaak zie je dat mensen die een servies met printjes aanschaffen, deze stijl ook in hun kleding laten zien. Hoe meer patronen, hoe beter! 

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *