Home + Onze vakantieplannen voor de zomervakantie van 2021

Onze vakantieplannen voor de zomervakantie van 2021

Vorig jaar rond deze tijd boekten we onze zomervakantie naar Denemarken. Dit hebben we later vanwege corona omgeboekt naar een vakantie in Limburg. Jammer, maar het was niet anders en we hebben alsnog een heerlijke vakantie gehad. Denemarken zou volgend jaar wel komen. Toch? Nou nee, we durven het toch niet aan om naar het buitenland te gaan. Wat de plannen dan wel zijn ga ik je vertellen.

Nog niet naar het buitenland

We vonden het lastig, maar nu we nog steeds in lockdown zitten en we ook nog geen zicht hebben op wanneer we gevaccineerd gaan worden, durfden we het niet aan om een vakantie naar het buitenland te boeken. We willen dan toch graag gevaccineerd zijn en weten ook niet welke voorwaarden andere landen stellen. Misschien worden er alleen toeristen binnen gelaten die gevaccineerd zijn. Ik heb geen idee of dat überhaupt kan, maar stel dat een land die voorwaarden aan een vakantie verbindt, dan zou het kunnen zijn dat wij alsnog niet kunnen. Stel dat we dan last minute een vakantie in Nederland willen boeken, is de kans groot dat alles zo goed als vol zit.

Dit alles bij elkaar heeft ons doen besluiten om deze zomer alsnog in Nederland te blijven. Nederland is prachtig en ook hier kunnen we ons prima vermaken. Denemarken schuiven we dan gewoon weer een jaartje op en wie weet kunnen we in het najaar nog kort naar het buitenland.

Onze plannen voor de zomervakantie

We gaan dit jaar naar twee verschillende plekken. We beginnen onze vakantie in Beekbergen. Hier blijven we een week. Het is een park van ‘Droomparken’. Afgelopen jaar verbleven we op Droomparken Maasduinen en dat is ons zo goed bevallen dat we dit jaar weer naar een park wilden van Droomparken. We hebben net als vorig jaar een huisje geboekt en hopen op net zo’n fijne vakantie als vorig jaar.

Na een week rijden we vanuit Beekbergen door naar de andere kant van het land, want dan gaan we naar Texel! Dit was vooral een wens van mij, want ik ben nog nooit op één van de waddeneilanden geweest. Dat klinkt misschien suf, maar het is er nog nooit van gekomen en Texel lijkt mij echt heel erg leuk. En volgens mij is er ook genoeg te doen met de kinderen. Ook op Texel hebben we een huisje geboekt en hier blijven we vijf dagen.

Oppas voor ons huis en de katten

In onze oude straat hielden de buren ons huis in de gaten en gaven zij ook vaak de katten te eten. Hier kennen we onze buren nog niet zo goed, maar gelukkig passen mijn ouders, en later andere familieleden, op ons huis en de katten. Heel erg fijn, want dat vond ik stiekem wel een beetje spannend. Hier voelt het toch anders omdat we hier pas wonen.

We hebben in ieder geval heel veel zin in de zomervakantie. Hebben jullie al plannen gemaakt voor de zomervakantie of wachten jullie het nog even af? En als je wel plannen hebt, blijven jullie dan in Nederland? Ik ben benieuwd naar jullie plannen!

liefs

ReizenReizen

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  18 februari 2021 / 06:32

  Wat een leuke vakanties en wat een heerlijk vooruitzicht ook nu, hè?! Dat park zag er vorig jaar zó mooi uit op de foto’s, terecht dat je het nog eens wilde! En ik weet dat jij zo goed tegen de hitte kan (;)) dus wat Texel betreft hoop ik voor je dat de mussen hier van het dak vallen, want dan is het daar heerlijk aangenaam (had ik met mijn zwangerschapsverlof van de tweede, was overal richtig de 40 graden, maar op de waddeneilanden met een heerlijk briesje 27 tot max 30 graden ;).
  Op Texel hebben wij twee vakanties gehad met heel veel leuke uitstapjes, wat me nu als eerste te binnen schiet wat het meest is bijgebleven? Ecomare, de Slufter, de Zelfpluktuin, de gezellige weekmarkten in de kleinere dorpjes (in Den Hoorn heb ik mijn mooiste vest en jurk gescoord op een klein braderietje en mijn dochter een prachtig kleur- en leesbijbeltje, dat soort kleine dingen blijven je bij)! Maar als ik aan Texel denk, denk ik ook aan de heerlijke fietstochten (wij huurden elektrische Stella’s met kinderzitje, heerlijk en een must met de wind) en het piepkleine dorpshart in Oosterend waar we beide vakanties doorbrachten.. Texel heeft ook een beetje mijn hart gestolen ?? Geniet alvast van de voorpret en het vakantiegevoel wanneer je eenmaal per boot oversteekt ?

  Wij werden in december gevraagd door vrienden met hen samen op vakantie te gaan en hebben de uitnodiging na veel overwegingen en uitzoeken aangepakt: wij hebben geboekt voor Zwitserland. Wij durfden absoluut afgelopen zomer nergens naar toe, maar voor deze komende zomer hebben we de garantie dat we een voucher krijgen als de vakantie niet doorgaat (zowel doordat we bijvoorbeeld nog niet gevaccineerd zijn of doordat we ziek zijn, de voorwaarden zijn heel gunstig opgesteld voor de vakantieganger), dus toen durfden we het aan. Het lijkt nog heel ver weg, maar we gaan de laatste week van juli en ik heb er al onwijs zin in! Nu nog hopen en duimen dat de jongste goed gaat slapen, alle vakanties of nachtjes sinds haar geboorte dat ze buitenshuis slaapt zijn dramatisch, dus heb er al een idee over: twee weken voor de vakantie gaan we haar laten slapen in het campingbed en dat gaat dan mee op vakantie. Totaal zal ze dan een maand op een campingbed liggen, niet super geschikt natuurlijk, maar we hebben er gelukkig twee goede matrassen in. Ik hoop echt dat vooral dát goed gaat, want de afgelopen vakanties of incidentele overnachtingen kwamen we meer gesloopt dan uitgerust terug ?

 2. MarjonS
  18 februari 2021 / 08:46

  Texel lijkt me erg mooi. Daar wil ik ook nog wel wel eens heen.
  Wij hebben dit jaar ook nog voor Nederland gekozen. Met dezelfde redenen als jullie. We gaan naar Zeeland met de caravan.

 3. Nancy
  18 februari 2021 / 15:22

  Wat een heerlijke plannen! Ik droom van ook mooie vakanties dit jaar, maar ik heb nog niets geboekt. Ik wacht dus nog even af. Een vaccinatie, daar heb ik ook geen behoefte aan, qua reizen ben ik ook zeer benieuwd hoe dat gaat lopen. Wat jij ook schrijft, gaan landen dit verplicht stellen om een land binnen te komen? In NL is het vaccineren (nog) niet verplicht, maar eigenlijk word je dus wel een soort verplicht en daar heb ik grote moeite mee. Wat wel leuk is, dat ik de afgelopen periode veel foto’s van vorige reizen aan het terugkijken ben, heerlijk zwijmelen en dromen van die mooie plekjes op aarde.