Home + Speciaal voor moeders, zo blijf je jezelf ontwikkelen als je niet zoveel tijd hebt

Speciaal voor moeders, zo blijf je jezelf ontwikkelen als je niet zoveel tijd hebt

We hebben het druk met de kinderen, ons werk, het huishouden en 1001 andere dingen. De dagen, weken en maanden vliegen voorbij en zo nu en dan vragen we ons af of dit het nu is. Rond je dertigste noemen ze dit het dertigers dilemma. Je wilt misschien niet alles rigoureus veranderen, maar als je eenmaal gesetteld bent wil je jezelf nog wel blijven ontwikkelen. Op het gebied van werk en lifestyle kun je al best veel doen, ook als je weinig tijd hebt. Zo daag je jezelf iedere keer weer uit, blijf je je voldaan voelen en als jij jezelf goed voelt, heeft de rest van je gezin daar ook profijt van. Ik vertel je hoe je dit kunt doen zonder meteen een complete opleiding te hoeven doen.

Voorlopig geen opleiding

Een tijdje terug vertelde ik al waarom ik voorlopig geen opleiding ga volgen. Het is nu gewoon even niet haalbaar. Bij mijn vorige opleiding heb ik slapeloze nachten gehad van de examens en eigenlijk is het nu drukker dan toen omdat Floris erbij is gekomen. Ik denk niet dat het me gaat lukken om überhaupt ergens voor te slagen haha. Mijn tijd komt wel weer, maar in de tussentijd ben ik wel druk bezig met zelfontwikkeling.

Wat kun je doen om jezelf te blijven ontwikkelen?

Podcasts

Sinds kort ben ik een groot fan van podcasts en ik blijf het zeggen, het is zo fijn om ernaar te luisteren en ervan te leren. Ik zet er vaak eentje aan als ik in bad lig of onder de douche sta. Je hoeft alleen maar te luisteren en steekt er zoveel van op. Het geeft je nieuwe inzichten, een positievere mindset en laat je op een totaal andere manier denken. Dit zijn mijn 5 favoriete podcasts en ik vertel je in dit artikel hoe podcasts werken en waar je ze kunt vinden. 

Cursussen en trainingen

Een hele opleiding hoeft dus niet, maar je zou weleens kunnen kijken naar een cursus of een training. Zo ben ik mij voor Mamablogger aan het verdiepen in flatlay fotografie en mag ik van mijn werk in juni starten met de training community management. Dit is een tweedaagse training en deze start op 4 juni. Vaak zijn deze trainingen voor jezelf wel prijzig, maar dat ligt voor je werkgever vaak anders waardoor je hem toch mag volgen. Je werkgever heeft er immers ook vaat bij. Dat is in mijn geval ook zo en ik heb er ontzettend veel zin in!

Ook mogen we via mijn werk gratis trainingen van GoodHabitz volgen. Dat geldt voor alle medewerkers en is zo onwijs leuk! De trainingen volg je online in je eigen tijd, je krijgt per afgeronde training een certificaat. Ik vind vooral de trainingen met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling heel erg leuk. Ik ben nu bezig met ‘Doen waar je bij van wordt’. Misschien GoodHabitz een keer onder de aandacht brengen bij je werkgever?

Mindset boeken

Ik lees de laatste tijd best veel mindset boeken (binnenkort meer hierover!). Zo ben ik groot fan van Happy Life 365 van Kelly Weekers, maar heb ik daarnaast ook veel aan mijn Structuurjunkie planner. Het één is een verlengstuk van het ander. Oh ja, ik heb ook het boek van Janne Schuijn als pre-order besteld. Ook daar verwacht ik heel veel van.

Deze boeken helpen je echt op een andere manier te denken en te leven.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat er altijd een manier is om jezelf te ontwikkelen, ook wanneer je weinig tijd hebt. Het gaat je helpen gelukkiger te worden. We leven maar één keer en het is zonde om daar niet uit te halen wat erin zit.

Wat doe jij om jezelf te blijven ontwikkelen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *