Home + Thuis “schooltje spelen” en oefenen met het oefenmateriaal van De Bijlesmeester!

Thuis “schooltje spelen” en oefenen met het oefenmateriaal van De Bijlesmeester!

Een paar weken geleden was het weer tijd voor het tienminutengesprek. Het was een heel fijn gesprek en Milan doet het erg goed op school. Dan is een gesprek natuurlijk al snel goed haha. Hoewel alles goed gaat merk ik thuis wel dat ‘ie soms nog wat onzeker is en hij regelmatig wil oefenen. Niet zozeer omdat het perse nodig is, maar voor de zekerheid. Gewoon zodat hij nog iets zekerder is van zichzelf. Milan is daarin vast niet de enige. Maar of je kind nu wat zekerder wilt worden, wat oefening nodig heeft of juist extra uitdaging nodig heeft, jij kunt je kind(eren) helpen!

Oefenmateriaal van De Bijlesmeester

We helpen allemaal onze kinderen weleens met school. Zo oefenen wij samen met Milan de tafels en hebben we in het begin ook veel geoefend met lezen bijvoorbeeld. Hij is taalvaardig heel erg goed en zegt zelf het rekenen wat lastiger te vinden. Van de juf hoor ik dat niet terug, maar hij zegt zelf dat het rekenen minder snel gaat dan lezen. Tja, helemaal niet erg, maar het kan je kind wel onzeker maken. Wij hebben sinds enkele weken oefenmateriaal van De Bijlesmeester in huis en dit is een groot succes!

Flashcards met de tafels

Ben je bekend met het begrip “flashcards”? In het Nederlands noemen we deze flitskaartjes en deze zijn ideaal om dingen te leren onthouden. Denk aan woordjes in een andere taal, rekenen (optellen, aftrekken, keer- en deelsommen), digitaal en analoog klokkijken en nog veel meer. Aan de ene kant van het kaartje staat dan de opgave en aan de achterkant staat het antwoord. Dit lesmateriaal is ontwikkeld volgens de richtlijnen van de eindtoetsen van Cito en Nio en kinderen kunnen er zelfstandig mee werken. Milan heeft nu twee doosjes flashcards met de tafels. In het ene doosjes zitten de tafels 1 t/m 10 en in het andere doosjes 11 t/m 20. Hij vind het fantastisch!

Als er een tafel geoefend moet worden, blijf je deze herhalen en wanneer een opgave goed in het hoofd van je kind zit, kun je het kaartje “droppen”. Dat wil zeggen dat je deze aan de kant kunt leggen en uiteindelijk blijven er steeds minder over. Dit motiveert natuurlijk enorm!

Zelfstandig oefenen

Het voordeel van deze flitskaartjes is dat je kind nu ook zelfstandig kan oefenen. De Bijlesmeester verzorgt overigens ook bijles voor kinderen en op de basisschool en middelbare school, maar als dat (nog) niet nodig is kan je kind op deze laagdrempelige manier zelf al behoorlijk wat meters maken.

Met plezier naar school

Milan gaat gelukkig met veel plezier naar school. Ik ben van mening dat dat te maken heeft met twee factoren; het naar je zin hebben in de klas en het leuk vinden om te leren. In de ideale wereld vinden kinderen alle vakken leuk en kunnen ze het ook allemaal even goed, maar kinderen hebben natuurlijk hun voorkeur. Ze vinden niet alle vakken even leuk en het ene vak is soms gewoon wat lastiger dan het andere. Zo was ik vroeger heel goed in talen, maar met exacte vakken hoefde je echt niet aan te komen. Nog steeds niet trouwens, ik heb er niets mee en ben er gewoon niet goed in.

Je moet echter wel voldoendes halen om over te gaan en dat kan stress veroorzaken. Onze kinderen, of ze nu op de basisschool zitten of op de middelbare school, moeten behoorlijk veel.

Ik denk oprecht dat wanneer je hen de juiste handvatten geeft, ze met plezier zullen blijven leren en dat het plezier op school vergroot.

School kan die handvatten niet altijd bieden en daarom is deze mogelijkheid ook zo fijn.

Rekenboeken

Ook heeft Milan twee rekenboeken. We hebben gekozen voor boeken van groep 5. Hier gaat hij komend schooljaar naartoe. De school van Milan werkt met fase onderwijs. Een iets andere constructie, maar in de bovenbouw zijn het geen fases meer, maar groepen. We hebben dus twee rekenboeken; deel 1 en deel 2. Hierin staan alle soorten sommen; van gewoon optellen en aftrekken tot sommen met geld en verhaalsommen. Zelfs meetkunde komt erin voor!

We willen dit in de zomervakantie zo nu en dag op een leuke manier met Milan oefenen. Zo blijft de lesstof up to date en bereiden we hem voor op wat er komen gaat.

We zijn ontzettend enthousiast hierover en Milan gelukkig ook. Hij vindt het leuk en geeft nu zelfs les aan Floris 😉

Je kunt zelf ook dit lesmateriaal bestellen zodat jullie straks in de lange zomervakantie kunnen oefenen!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *