Home + Persoonlijk | De laatste dagen van 2019 lopen toch iets anders dan gehoopt…

Persoonlijk | De laatste dagen van 2019 lopen toch iets anders dan gehoopt…

Nog een paar uur te gaan en dan is 2019 voorbij. Milan realiseerde zich van de week dat dit jaar nooit meer terug zal komen en vond dat een gekke gedachte. Dat is het ook. We storten ons vol overgave in een nieuw jaar, het vliegt voorbij, er gebeuren 1001 dingen en daarna sluiten we het weer af om vervolgens weer opnieuw te beginnen. Het komt nooit meer terug. Sommige herinneringen vervagen, sommigen vergeten we helemaal en anderen beleven we jaren daarna alsof het gisteren was. 2019 was een mooi jaar voor ons. En ik heb er al een hoop over gezegd. Ik had alleen zo graag gewild dat die laatste dagen ook fijn waren…

Ik heb de afgelopen weken al regelmatig teruggeblikt: zo deelde ik de 19 mooiste momenten van 2019, blikte ik terug op mijn dromen, doelen en plannen van 2019 (en of ik deze gehaald had natuurlijk) en ik deelde de best gelezen blogs van 2019. Maar ik keek ook vooruit naar alle leuke dingen die al op de agenda staan in 2020. Lang hoefden we niet op die leuke dingen te wachten, want de eerste dingen staan deze week al op het programma en daar keken we al enorm naar uit. Toch begint deze week anders dan we hadden gehoopt…

Het venijn zit in de staart

Gisteren was de meest rare dag van 2019. Laten we het erop houden dat we 2020 niet beginnen zoals we het hadden gehoopt. Niet met de personen die we er toch graag bij hadden gehad. En dat heeft gevolgen. Komend jaar vieren we bijvoorbeeld ons 10-jarige huwelijk en dat wilden we groots vieren. Ik denk eerlijk gezegd dat die plannen nu een beetje in het water vallen. En daar heb ik het lastig mee. Daarnaast hoorden we gisteren dat mijn oom is overleden en hebben we vrijdag de crematie.

Ik vind dit allemaal ontzettend erg en had het zo graag anders gezien, maar ook dat is het leven. We dachten er al te zijn, maar het venijn zit hem blijkbaar toch in de staart 😉

Toch vol goede moed naar 2020

Ook al eindigt 2019 op deze manier, er is nog steeds heel veel om naar uit te kijken. En dat doen we dan ook. We kijken vooruit en ik hoop dat jullie dat ook doen. Maak er een mooie laatste dag van 2019 van!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  31 december 2019 / 08:49

  Gecondoleerd Marisca, hier verloopt de laatste week van het jaar helaas ook anders dan gedacht. Gisteren afscheid genomen van mijn opa, we hadden het jaar ook liever anders afgesloten..
  Mijn zusje komt onverwachts bij ons logeren vandaag en daar had ik niet op gerekend maar wat voel ik me dan rijk en gezegend om zo met deze naaste lieverds, m’n zusje, m’n man en m’n twee prachtkinderen het nieuwe jaar vannacht te mogen beginnen!

  Ik wens jou ook een goede oudjaarsdag toe!!

  • 2 januari 2020 / 07:01

   Jeetje Christine, wat heftig. Gecondoleerd. Inderdaad heel erg fijn dat je dan toch zoveel lieve mensen om je heen hebt. Sterkte!