Home + 2019 in 19 leuke, bijzondere en gezellige momenten

2019 in 19 leuke, bijzondere en gezellige momenten

Het was een goed jaar, maar er waren ook genoeg dingen die ik heel graag anders had gezien. We hebben echt wel stress en zorgen gehad dit jaar (maar wie niet?), maar eigenlijk wil ik daar niet teveel bij stil staan. Er gebeurde namelijk ook zo ontzettend veel leuks. Daarom wil ik 2019 samenvatten in 19 leuke, bijzondere en gezellige momenten.

1. Met zijn vieren op de Euromast

We begonnen het jaar lekker rustig. We hadden genoeg plannen, maar die zouden pas later in dit jaar plaatsvinden en dus trokken wij er lekker op uit de eerste weekenden van het jaar. Pat en ik zijn beiden eind januari jarig, maar we vieren het eigenlijk zelden. We vinden het veel leuker om er met zijn vieren op uit te trekken om zo onze verjaardagen te vieren. En dus stonden we op Patricks verjaardag met zijn vieren op de Euromast. Pat en de jongens hadden dit nog nooit gedaan dus dat was al heel erg leuk. Heerlijk om zulke dingen met zijn viertjes te kunnen doen.

diary_patrick_jarig_rustig_week_dagboek_

2. Nieuwe tuin

Tja, hier heb ik al veel over gezegd en geschreven. Het was een flinke klus waar we ruim twee maanden mee bezig zijn geweest, maar wat is het mooi geworden! We waren aan een nieuwe tuin toe en hij moest ook opgehoogd worden. Het is echt een enorme verandering geweest.

3. Snollebollekes

We hebben ieder weekend wel wat op de planning gehad, maar er was maar één avond dit jaar dat we samen op pad zijn gegaan. Behoorlijk weinig, maar we hebben zoveel leuks gedaan dit jaar en zoveel geklust dat dat helemaal niet erg is. In ieder geval gingen we met de personeelsvereniging van mijn werk in een grote touringcar richting het Gelredome voor Snollebollekes. Wat was het leuk!

4. Recordaantal opdrachten en bezoekers voor Mamablogger

Hier ben ik echt heel erg trots op. Ik bereikte afgelopen zomer 45.000 unieke bezoekers per maand en dit bleef gelukkig stabiel. Ik zou 2019 heel erg graag af willen sluiten met 50.000 unieke bezoekers en ben in de buurt, maar denk dat ik het net niet ga redden. Jullie mogen mij natuurlijk altijd een beetje helpen hoor 😉 Dankzij deze bezoekersaantallen had ik ook ontzettend veel opdrachten. Op een gegeven moment waren het er zoveel dat ik het overzicht een beetje kwijt was omdat het op mijn werk ook nog eens heel druk was (en nog steeds is). Op dat moment besloot ik ook om even geen opdrachten meer aan te nemen totdat de meeste waren geschreven en het wat rustiger werd. Dat lukte en gelukkig kwamen de nieuwe opdrachten daarna weer vanzelf.

5. Zomer met Art

Hier heb ik heel veel aan te danken gehad, maar ook al vaak over geschreven. Jullie zullen het wel zat worden, dus deze houd ik lekker kort 😉

6. Trainingen en cursussen

Ik had het als doel opgeschreven vorig jaar; ik wilde graag nog training of cursus volgen. Dat is gelukt! Ik heb de training Community management gedaan en een masterclass arbeidsmarktcommunicatie. Het staat misschien gek in dit lijstje, maar ik ben altijd blij dat deze mogelijkheden er zijn op mijn werk en dat er in ons geïnvesteerd wordt.

7. Vakantie in Maastricht

Wat hebben we een prachtige en fijne zomervakantie gehad in Maastricht! We hadden een huis geboekt op Dormio Resort Maastricht en heel veel van de omgeving gezien. We hebben het zo onwijs naar ons zin gehad en zijn er echt tot rust gekomen. Voor het komende jaar hebben we andere plannen, maar deze vakantie was een groot succes!

review_dormio_resort_maastricht_mamablogger_

8. Bioscoopavondjes met vriendinnetje Chantal

Chantal en ik gaan een aantal keren per jaar samen naar de bioscoop. Super gezellig en inmiddels wel een beetje traditie geworden. We kunnen bijkletsen en genieten van echte vrouwenfilms. Gisteravond zijn we ook weer samen naar de film geweest. Moeten we in 2020 blijven doen!

9. Alle gezellige weekendjes met het gezin

We hebben heel wat gezellige weekenden gehad in 2019. Met zijn alles op stap, lekker lunchen, een warme chocolademelk drinken, samen shoppen, mijn ouders die op zaterdagavond patat komen eten en nog veel meer. De weekenden waren over het algemeen erg leuk en zaten vol gezelligheid. Dat is toch uiteindelijk waar alles om draait?

10. Weer naar de sportschool

Oké, ik moet eerlijk bekennen dat ik weinig ben geweest afgelopen weken, maar dit jaar ging ik weer naar de sportschool. Naast het afvallen en fitter worden is het ook een manier om mijn hoofd leeg te maken en frustraties over dingen kwijt te kunnen. Ik moet snel weer eens gaan 😉

11. Quality time met één van de jongens

Het is niet altijd even gemakkelijk te plannen omdat we beiden buiten de deur werken, maar we doen regelmatig iets leuks met één van de jongens. Zo gaan Pat en Milan één keer per jaar samen op ‘mannenweekend’ (die van 2020 is van de week al geboekt) en vind ik het ook heerlijk om met één van hen wat leuks te doen. Zo ging ik met Milan naar de schouwburg en de bioscoop en ging ik een paar weken geleden voor het eerst met Floris naar de schouwburg. Als zij genieten, geniet ik ook, dat cliché is waar. En je ziet ze soms meer genieten als je niet wordt afgeleid door de rest van je gezin.

12. De verkoop van ons appartement

Jeetje, wat is dat snel gegaan. Net op het moment dat ik de moed een beetje liet zakken, kwam dat telefoontje van de makelaar. Er lag een serieus goed bod en dat binnen zes dagen nadat het te koop bord erop ging! We accepteerden het bod, hebben nog zeker 10 kijkers afgebeld, tekenden dezelfde week het voorlopige koopcontract en nu tellen we af naar de sleuteloverdracht begin januari. Na 13 jaar nemen we afscheid van dit appartement. We hebben een heel lange adem nodig gehad, sommige mensen dichtbij ons verklaarden ons voor gek, vonden dat we het dan maar met die flinke restschuld moesten verkopen etc. Het deed zeer om zulke dingen te horen, want dat was niet meedenken. Het was het opdringen van een mening. Die we dan helaas weer via via moesten horen. Wij vonden de situatie ook verre van ideaal, maar verhuur was op dat moment jarenlang de beste oplossing. Als iemand mij destijds had gezegd dat we het uiteindelijk 11 jaar lang zouden verhuren had ik diegene ook heus voor gek verklaard. Maar het liep zo en het was die 11 jaar waard. Nee, het was niet gemakkelijk en nee, het was zeker niet hoe we het graag hadden gezien. Maar je roeit met de riemen die je hebt. We hebben het gedaan in de volle overtuiging dat het op een dag goed zou komen en dat gebeurde in 2019. En de mensen die ons toen voor gek verklaarden? Laten we het erop houden dat ieder huisje zijn kruisje heeft en niet altijd alles is wat het lijkt… Ook dat was een leermoment in 2019.

13. De verjaardagen van de jongens

Terug naar leukere dingen; de verjaardagen van de jongens! Milan werd dit jaar 9 en Floris alweer twee. We zijn al bijna een heel decennium ouders en hoewel ik vind dat de tijd veel te snel gaat en het echt niet altijd van een leien dakje gaat, vind ik het fantastisch. Voor ons zijn de verjaardagen mijlpalen die we uitgebreid vieren. Een verjaardag vieren is niet altijd vanzelfsprekend en voor een kind is een verjaardag heel speciaal. Daarom hopen we er mooie herinneringen van te maken voor de jongens. En ja, ik weet dat ik soms wel erg los ga, maar ik vind het zo ontzettend leuk om te doen.

14. Onze slaapkamer make-over

Misschien vind je het een gekke in dit lijstje, maar de slaapkamer was al jaren een doorn in mijn oog. Het was niet de gezellige plek die we graag wilden waar we tot rust konden komen en op zondagochtend met zijn vieren 20 afleveringen van Paw Patrol konden kijken. Patrick is er flink in bezig geweest en het resultaat mocht er zijn. Het is echt een gezellige kamer en als dan de regen tegen de ramen tikt, slaapt het net wat lekkerder 😉

15. Sinterklaasweekend in Apeldoorn

Sinterklaas kwam dit jaar aan in Apeldoorn. Hier is ook het hotel waar we ieder jaar heen gaan tijdens Kerst. Toen dat hotel op Facebook een speciaal Sinterklaasweekend aankondigde waren we meteen enthousiast. We zaten op dat moment in de auto en op de parkeerplaats van de Action belde ik om de reservering te maken. We keken er toen al zoveel naar uit. Toen ik ophing kreeg ik van Milan zijn allergrootste glimlach en een high five. Het zou een top weekend worden en dat werd het! We hebben dat weekend alleen maar genoten van elkaar en de sfeer, het was zo relaxt en leuk.

16. Mijn tattoo laten zetten

Iets wat ik al heel lang wilde, maar niet durfde: een tattoo laten zetten. Uiteindelijk trok ik de stoute schoenen aan, wist ik wat het moest gaan worden en moest ik nog eens drie maanden wachten, want de wachtlijst was lang. Prima, want zo kon ik nog eens goed nadenken over de grootte, het lettertype en of ik hen nu van mij af of naar mij toe moest laten zetten. Ik zal binnenkort het eindresultaat eens goed laten zien nu hij helemaal genezen is.

17. Het personeelsfeest dat ik samen met een paar collega’s organiseerde

Begin dit jaar gaf ik mij op voor de feestcommissie op het werk. Ieder jaar is er een andere commissie die het jaarlijkse personeelsfeest organiseert en dit jaar zat ik bij de commissie. Met drie andere collega’s bedachten we een High School/Grease feest en eind november (op dezelfde dag al het laten zetten van de tattoo) was het zo ver. Je hoopt dat zo’n avond goed verloopt en dat deed het! Het was zo onwijs leuk en gezellig! De locatie (Lichtfabriek in Gouda) was top, de sfeer zat er goed in en ik heb natuurlijk de allerleukste collega’s 😉

18. Pakjesavond bij ons thuis

1,5 week geleden vierden we pakjesavond bij ons thuis. Het eerste jaar sinds Milan het “grote geheim” kent en voor Floris het eerste jaar dat hij zich beseft wat hij met de cadeautjes moet doen. Het was weer ouderwets gezellig en de jongens waren superblij met hun cadeaus. Floris riep wel tig keer ‘wauw’.

19. De leuke vooruitzichten die we nog hebben dit jaar

Dit mag dan wel een terugblik zijn, we zijn er natuurlijk nog niet helemaal. We hebben nog wat fijne vooruitzichten. Zo gaan we met Kerst lekker weg en gaan we ook met Oud & Nieuw weg. Er staan nog kerstborrels gepland, we gaan nog kerstcadeaus shoppen, willen nog schaatsen op de markt en nog veel meer leuks. We hebben nog een paar weken te gaan en veel leuke dingen om naar uit te kijken.

Dit waren mijn 19 mooiste, leukste en gezelligste momenten uit 2019. Laten we hopen dat we volgend jaar een overzicht met minstens 20 van die momenten kunnen maken. Wat was jouw mooiste moment in 2019?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Ciska
    15 december 2019 / 09:29

    Leuke dingen allemaal fijn dat wij daar ook van mee mogenv genieten❤