Home + Diary | Heel veel Kerst, Penoza, schaatsen en champagne!

Diary | Heel veel Kerst, Penoza, schaatsen en champagne!

De laatste dagen van het jaar zijn ingegaan en de Kerst zit er alweer op. Het was een heerlijke week! Ik heb onze eerste kerstdag al laten zien in een uitgebreid fotoverslag, maar de tweede kerstdag nog niet. Die bewaar ik altijd voor de diary. Ook heb ik nog gewerkt deze week, ging ik samen met de allerleukste oud-buuf naar Penoza en hebben de mannen geschaatst. Kijken jullie mee naar deze heerlijke week?

Maandag

De mannen hebben vakantie, maar ik begin gewoon om 8.00 uur op kantoor. Floris wil echter nog heel graag overgooien met de bal. Hij komt dan met de bal, pakt één voor één onze handen en gebaart dan dat we op de grond moeten gaan zitten. Hij weet precies wat hij wil haha. En ik kan natuurlijk niet weggaan voordat ik ook mee heb gedaan. Hij is dan zielsgelukkig.

De rest van de dag maak ik geen foto’s meer, maar later in de week komt dat helemaal goed hoor 🙂

Dinsdag

Ik ben gisteravond nog benaderd voor een opdracht met de vraag of deze dan meteen de volgende ochtend al online kon. Uh, daar zeg ik geen ‘nee’ tegen. En daarom zit ik op dit tijdstip al achter de laptop. Ik moet namelijk ook nog werken daarna.

Ik werk vervolgens de hele dag, maar de mannen komen mij ophalen. Pat appt dat hij er al staat, maar ik ben nog niet klaar. Ik maak deze foto terwijl zij staan te wachten. Milan stapt even later uit de auto en komt nog even naar boven.

Eenmaal thuis word ik aan het werk gezet door Milan. Of ik even een oproepje wil doen voor de laatste winterdorp mini’s van de  Appie. Daar krijg ik veel reacties op, fijn! Ben jij nog niet compleet en wil je ook zo’n afstreeplijst? Ik heb deze zelf gemaakt. Klik hier om hem te downloaden.

Even later is het chaos, want Mamablogger ligt eruit door een netwerkstoring én we moeten door naar de kerk. Ieder jaar gaan we op kerstavond naar de kerk waar mijn vader naast begraven ligt. We verlichten zijn graf normaal gesproken met kaarsen, maar die zijn we vergeten. Milan komt met de oplossing, want hij heeft nog een lampje in zijn jaszak zitten! Die maak ik vast aan de top van de kerstboom die we er eerder al neer hebben gezet en zo is alles toch nog verlicht. Lifesaver die Milan!

Daarna is het thuis tijd voor het uitpakken van de cadeautjes! We worden flink verwend.

Woensdag

Het is eerste kerstdag! Ik heb het uitgebreide verslag van deze dag al geplaatst, maar dit zijn de leukste foto’s van die dag;

Het was echt een heerlijke en gezellige dag en de kinderen hebben het altijd heel erg naar hun zin.

Donderdag

Tweede kerstdag!

Goedemorgen vanuit het hotel! Wat is het er toch mooi en lekker rustig zo vroeg.

Na het ontbijt gaan we zwemmen. Het zwembad is de 20e geopend dus net op tijd voor de kerst. Het zwembad is niet groot, maar wel heel erg mooi en we hebben er heerlijk kunnen zwemmen. Ook hebben ze er zondouches, die wil ik nu thuis ook haha.

Na het zwemmen gaan we douchen en zijn we nog even op de kamer. Daarna is het alweer tijd voor de lunch. Ook vandaag is de kerstman er weer.

Na het eten maken we een wandeling om het hotel en staat er een roofvogelshow gepland. We verwachtten een korte show, maar niets was minder waar. Het duurde zeker een uur en we kregen allemaal de mogelijkheid om een vogel op onze handen te krijgen. Ook de uilen waren heel indrukwekkend. Het was leerzaam en we keken onze ogen uit. Heel erg gaaf!

Daarna lopen we nog een rondje om Huisje James en gaan we ons opwarmen op de kamer.

Uiteindelijk is het weer tijd voor het eten, maar de jongens zijn het meest onder de indruk van het toetjesbuffet 😉

Tweede kerstdag zit erop!

Vrijdag

Vandaag moeten we helaas weer naar huis. Wat was het weer fijn en gezellig! En vooral heel erg ontspannen. Dat hadden we stiekem toch even nodig. We gaan er nog even vroeg ontbijten, pakken vervolgens alles in en gaan dan weer richting Gouda.

Eenmaal thuis pakken we alles in razend tempo uit, knallen we er een was in én ruimen we de kerstspullen op. Opeens ben ik er dan ook helemaal klaar mee 🙂 We hebben nog een bon om te lunchen en besluiten dat ook gewoon te gaan doen. Zo hopen we dat relaxte gevoel nog even vast te houden. Eenmaal thuis ga ik nog aan de slag met de administratie en ben ik weer bezig voor Mamablogger. Daarna kruip ik lekker op de bank met Virgin River op Netflix.

’s Avonds ga ik met de allerleukste oud-buurvrouw naar de bioscoop. Om 21.50 uur begint Penoza, maar we spreken om 20.15 uur al af om bij te kletsen. Ik maak totaal geen foto’s, maar maak ergens over 00.00 uur deze wazige foto terwijl ik naar de auto loop. Tja…

Ik was trouwens onder de indruk van Penoza, maar de meningen in de zaal waren verdeeld. Hebben jullie hem gezien? Zo ja, wat vonden jullie ervan?

Zaterdag

Terwijl ik in de bioscoop was, appte Patrick. Een van de katten was naar boven gegaan en heeft op ons dekbed geplast. Balen… Gelukkig konden we onder Milans grote dekbed liggen omdat hij aan het logeren was, maar ik moet vanochtend toch echt op pad voor een nieuwe. Het wordt deze van de HEMA en ik activeer een kortingsvoucher van een tientje met mijn pasje. Scheelt toch weer. Ik moet alleen nog wel even krabben voor ik kan gaan…

Milan komt thuis met een bosje tulpen voor mij! De foto is slecht, maar wat is dit onwijs lief van hem! Hij wist dat het mijn lievelingsbloemen zijn en wilde samen met oma een bosje voor mij kopen ?

We zetten voor het avondeten de pizzarette nog een keertje aan en dan is het uiteindelijk tijd voor de jongens om naar bed te gaan. Floris wil echter niet slapen dus zit ik weer bovenaan de trap…

Zondag

Goedemorgen!

Na het ontbijt neem ik de nieuwe kalender in gebruik en schrijf ik alle studiedagen, vakanties en andere belangrijke dingen erin.

Daarna gaan we lekker naar buiten en gaan we naar de ijsbaan om vervolgens een warme chocolademelk te drinken natuurlijk 🙂

Thuis eten we een broodje en rijden we door naar de Intratuin, naar Bodegraven om de kerstboom van mijn vaders graf weg te halen (en nieuwe planten neer te zetten) en rijden we even naar mijn zus. Bij de Intratuin kopen we deze emmer met champagnefles en glazen. Niet voor Oud & Nieuw, maar voor de komende 2 januari. We tellen af en volgende week zien jullie waarnaar.

Fijne week en alvast een heel goede en gezellige jaarwisseling gewenst!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 30 december 2019 / 09:13

  Wat een fijne week moet dit zijn geweest. Heerlijk eropuit met Kerst. Lekker eten.

  Ook voor jullie een fijne jaarwisseling!

 2. 30 december 2019 / 13:40

  Dat boek een vraag per dag voor mama`s, is dat een aanrader? Hij lijkt mij namelijk wel erg leuk.

  • 31 december 2019 / 06:45

   Ja, hij is heel erg leuk! Ik weet zelf nog niet of ik hem in ga vullen, maar voor nu gebruik ik hem vooral voor blog inspiratie en dat werkt heel goed 🙂