Home + Van een jongenskamer naar een echte tienerkamer door het nieuwe bed van Milan

Van een jongenskamer naar een echte tienerkamer door het nieuwe bed van Milan

De slaapkamers van ons huis zijn niet groot, dus we moeten deze zo praktisch mogelijk inrichten. Die van Milan is wat dat betreft het lastigst in te richten omdat hij bijna alleen maar schuine wanden heeft. Wat betreft vloeroppervlakte heeft hij waarschijnlijk meer dan Floris, maar we kunnen bij hem maar één kast kwijt en planken ophangen is helemaal lastig. Daar zijn we inmiddels wel uitgekomen en gelukkig hebben we ook genoeg ruimte voor een lekker bed. En die had ‘ie nodig. We merkten dat hij beter sliep in een wat groter bed en gingen daarom op zoek naar een maatje groter dan zijn eenspersoonsbed. Dat resulteerde in een echte tienerkamer!

Van een eenpersoonsbed naar een “twijfelaar”

We begonnen dus met een nieuw bed. Van een eenpersoonsbed van 90 centimeter breed gingen we op zoek naar een “twijfelaar” van 120 centimeter breed. We gingen op zoek naar een boxspring aanbieding en kwamen uit bij Bosch Bedding in Vianen.

Eenmaal daar werden we hartelijk ontvangen en aan Milan werd gevraagd welke wensen hij had wat betreft kleur, stof en matras. Wat opviel was dat het gesprek echt met hem werd gevoerd in plaats van met ons en dat vond ik echt heel erg leuk. Hij was de klant en zo werd hij ook behandeld. Een medewerker van Bosch Bedding liep met Milan een rondje door de winkel en hij mocht verschillende boxsprings uittesten.

Uiteindelijk viel zijn oog op een prachtige, okergele boxspring. Die wilde hij graag hebben! Hij koos er een goed matras bij uit en wilde er zwarte poten onder hebben. Ik was heel blij met deze keuze 😉 De papieren werden in orde gemaakt en een aantal weken later werd het bed bij ons thuis bezorgd.

De bezorging

De bezorging ging heel snel. We werden ’s morgens vroeg al gebeld door de chauffeur met de mededeling dat hij over 40 minuten bij ons voor de deur zou staan. Pat haalde snel Milans oude bed uit elkaar waar hij die nacht nog in had geslapen en niet veel later stonden de bezorgers voor de deur. Ze brachten de onderdelen naar boven en in no time stond het bed in elkaar. Appeltje eitje voor ons!

Hoe bevalt de boxspring?

Inmiddels hebben we de boxspring al een aantal weken in huis en hij bevalt Milan perfect! Hij ligt echt mega lekker en ik zou er zelf ook heerlijk op kunnen slapen. Het nieuwe beddengoed maakt het helemaal af en Milan slaapt beter dan in de afgelopen negen jaar. En nee, dat zeggen we niet zomaar. Al die jaren waren de nachten dat hij doorsliep op zeldzaam. Hij huilde de laatste jaren niet meer (logisch, want hij werd ouder), maar was onrustig, liep heen en weer en was soms ook gewoon lang wakker. Sinds hij dit bed heeft is hij ’s nachts niet meer wakker geworden. Ik denk dat het een combinatie is van het comfort en de ruimte die hij nu heeft. Hij zegt vaak dat het lekkerder ligt dan een hotelbed.

De afwerking van het bed

Verder is het bed heel mooi afgewerkt, zijn de zwarte poten echt heel mooi en is de kleur heel bijzonder. Het past perfect bij een stoere jongenskamer.

Nieuw beddengoed om er een echte tienerkamer van te maken

Bij een groter bed hoort ook ander beddengoed en dus ging ik op zoek naar leuk beddengoed wat past bij zijn leeftijd. Ook wilde hij een lekker plaid en vond ik een tof Fortnite kussentje.

De rest van de kamer

We hebben verder niet zo heel veel veranderd aan de kamer, maar er wel voor gezorgd dat alles wat betreft kleuren op elkaar is afgestemd zodat hij rustiger oogt. Er staat immers nog veel speelgoed in en de kamer is niet groot.

Milan is ontzettend blij met zijn nieuwe tienerkamer. Het bed zal blijven uiteindelijk zal het speelgoed plaats gaan maken voor een laptop zodat hij zijn huiswerk kan maken en kan gamen. Ik vind dit bed al een stap haha dus laten we met de rest nog maar even wachten 😉

Wat vinden jullie van Milans tienerkamer? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.