Home + Pannenkoekdag en ons ontbijtritueel!

Pannenkoekdag en ons ontbijtritueel!

Dit jaar vieren we de tiende Nationale Pannenkoekdag (ja, het bestaat echt). Op deze dag bakken kinderen pannenkoeken voor ouderen. Ik ken het nog van mijn tijd als activiteitenbegeleider. Wij bakten dan ook tientallen pannenkoeken voor de bewoners.

Inmiddels weten jullie vast wel dat ik dat werk al een hele tijd niet meer doe, maar ik bak ’s morgens nog weleens pannenkoeken voor Milan: gezonde bananenpannenkoekjes. Dit doe ik natuurlijk niet dagelijks, maar het leek mij op deze dag wel leuk om te delen hoe je deze maakt (het is zo simpel!) en wat wij eten tijdens het ontbijt als we geen pannenkoeken eten.

Banenpannenkoekjes als ontbijt

Je hebt er één rijpe banaan voor nodig en twee eieren. Je prakt de banaan en mixt deze vervolgens met de eieren. Boter in de pan en bakken maar! Ik kan hiermee zo’n 6 pannenkoekjes maken en dat is prima voor ons tweetjes. Patrick is doordeweeks de deur dan al uit dus eten Milan en ik deze samen. Dan nog houden we er wel één of twee over, maar die kan ik dan weer meegeven naar school.

Ik garneer ze trouwens met wat kaneelsuiker en smullen maar! Oh ja, ze zijn ook nog eens heel erg gezond en nog voor de dag goed en wel begonnen is heeft je kind al wat fruit binnen 😉

Ons ontbijtritueel

Zoals ik al zei is het hier niet iedere dag pannenkoekdag, maar maak ik iedere dag wel iets vers klaar. Ik pers namelijk iedere dag verse sinaasappels en een citroen uit. Ontbijten doen wij namelijk best uitgebreid, maar dat vind ik ook erg belangrijk. Het is toch de belangrijkste maaltijd van de dag. Uitgebreid met verse sap dus en iedere dag op een vast tijdstip. Ik heb ’s morgens echt een strakke planning wil ik alles kunnen doen, dus ontbijten we al jaren op hetzelfde tijdstip.

De avond ervoor zetten we alles al klaar en ’s morgens kan ik zo beginnen!

Ik eet iedere ochtend hetzelfde: magere yoghurt met muesli en twee à drie crackers. Ik drink daar thee (zonder suiker) en verse sinaasappel/citroen sap bij. Milan eet twee bruine boterhammen met hartig beleg en een stuk ontbijtkoek. Toen ik deze foto’s maakte hadden we nog bolletjes over en kreeg hij een bolletje.

Zo ziet dus ons ontbijtritueel eruit. Ik vind het heel belangrijk dat we iedere ochtend samen eten en er echt even de tijd voor nemen. Ik vind het ook heel gezellig en dan nemen we samen de dag even door.

Hoe ziet jullie ontbijtritueel eruit? En wat eten jullie? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 18 maart 2016 / 11:43

  Ontbijten is zo belangrijk, maar vooral bananenpannenkoekjes zijn zo lekker als we iets meer tijd hebben.

 2. 18 maart 2016 / 11:54

  Het lijkt me zo’n werk om ’s ochtends helemaal te moeten bakken. Maar het ziet er wel heel gezellig en lekker uit.

 3. Rebecca
  20 maart 2016 / 18:42

  Ik vraag me dan toch stiekem af waarom je geen electrische citruspers hebt… 🙂

  • 20 maart 2016 / 18:49

   Hahaha Rebecca, ik ga stuk hier. De reden daarvoor is dat ik die te duur vond. Ik weet het, ik geef liever geld uit aan andere dingen dan aan dit. Ik vond €2,50 wel een mooi prijsje 😉