Home + Mindset | Dankbaarheidsdagboeken voor kinderen

Mindset | Dankbaarheidsdagboeken voor kinderen

Dankbaarheidsdagboeken zijn razend populair en hoewel ik het in het begin een beetje zweverig vond om iedere dag stil te staan bij hetgeen waarvoor ik dankbaar ben, moet ook ik bekennen dat het echt helpt om positiever te denken! De afgelopen periode heb ik echter ook geschreven over een positieve mindset voor kinderen. Daarom vroeg ik mij af of er ook dankbaarheidsdagboeken bestaan voor kinderen. En ja, die zijn er!

Waarom helpt een dankbaarheidsdagboek?

Heel simpel, als je iedere dag stil staat bij de kleine geluksmomentjes ga je deze vanzelf herkennen als je in het moment zit en ben je uiteindelijk veel gelukkiger. Wij kunnen er zeker nog mee beginnen, maar er is ook steeds meer aandacht voor een positieve mindset bij kinderen. Ik vind dat zelf enorm belangrijk en heb er al vaker over geschreven. Je hoeft niet perse alles wat er is voor kinderen aan te schaffen, maar kies vooral wat het beste past bij jouw kind. Misschien is dat het boek ‘Superkrachten voor je hoofd’ van Wouter de Jong, misschien zijn dat mindsetkaarten voor kinderen, maar misschien past een dankbaarheidsdagboek beter bij jouw kind.

Alles is goed, want met het trainen van een positieve mindset bij je kind(eren) zit je sowieso goed.

My first Mindfulness dagboek

Voor iedereen die aan de slag wilt met mindfulness is er dit boekje van Søstrene Grene. Deze is ook uitermate geschikt voor kinderen omdat ze hierin zelf kunnen schrijven wat ze kwijt willen. Het boekje kost €4,24 en je vindt deze hier.

The HappySelf Jorunal

“Een dagboek voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud, gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methoden die geluk bevorderen, gezonde gewoonten voor het leven ontwikkelen en nieuwsgierige geesten voeden. ” Dat staat op de website van The HappySelf Journal. Deze journal is bedacht en ontwikkeld door de Britse ondernemer Francesca Geens, moeder van een 7 en 11-jarige. Sinds de lancering van deze journaal zijn er in het Verenigd Koninkrijk al meer dan 100.000 exemplaren van verkocht en is het vast onderdeel geworden van de avondroutine van heel veel gezinnen. De Nederlandse versie van The HappySelf Journal vind je hier.

Slaapklets

Een van mijn persoonlijke favorieten is Slaapklets. Er zijn een aantal delen en er is zelfs een versie voor kleuters en pubers!

Naast de dingen om dankbaar voor te zijn, staat je kind ook stil bij andere dingen die hij/zij die dag heeft meegemaakt. Met recht een echte musthave en heel goed voor de bewustwording bij kinderen en het geeft jullie handvatten om het gesprek aan te gaan als dat nodig is.

‘Zo voelde ik mij vandaag’, emotiedagboek voor kinderen

Tot slot wilde ik deze nog met jullie delen. Ook niet echt een dankbaarheidsdagboek, maar wel een goede om bij de emoties van die dag stil te staan. Kinderen beantwoorden een paar simpele vragen en staan op die manier stil bij hun dag. Hierover kun je met je kind in gesprek.

Wat ik fijn vind aan dit soort boeken is dat je in een paar minuten tijd je kind beter leert kennen, gesprekken aan kunt gaan, maar ook kunt werken aan de positieve mindset van je kind. Dat is ontzettend waardevol voor de rest van zijn of haar leven.

Heb jij weleens gedacht aan een dankbaarheidsdagboek voor je kind?

liefs

SpeelgoedSpeelgoed

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *