Home + Lifestyle | Mindset boeken en kaartjes voor kinderen

Lifestyle | Mindset boeken en kaartjes voor kinderen

Nu onze kinderen thuis zitten doet dat best veel met ze. Dat merk ik ook aan Milan en zelfs aan Floris. Ze missen school en hun vriendjes en zo nu en dan is het best eenzaam. Tel daarbij op dat we ook nog eens zijn verhuisd naar een nieuwe wijk en dat maakt het allemaal niet gemakkelijker. Ik realiseerde mij dat Milan niet de enige is die hiermee worstelt. Het gesprek aangaan kan, maar kinderen zijn niet altijd even openhartig. Om het gesprek aan te gaan én om een positieve mindset te stimuleren ben ik op zoek gegaan naar mindset boeken en kaarten voor kinderen. Als kinderen nu een positieve mindset ontwikkelen en hun gevoelens leren uiten, hebben ze daar hun leven lang plezier van denk ik.

Mindset gesprekskaarten

Deze gesprekskaarten – bedoeld voor kinderen in het basisonderwijs – geven onder andere uitleg over hoe je leert, wat je kunt doen wanneer iemand kritiek op je heeft en hoe je positief kunt leren denken. De vragen op de kaarten sporen je aan om actief te werken aan een groeimindset. Er zijn drie soorten kaarten, die je opeenvolgend kunt gebruiken:
• Uitleg over leren en mindset
• Helpende gedachten
• Aan de slag met je groeimindset!

Superkrachten voor je hoofd, twee varianten

Superkrachten voor je hoofd van Wouter de Jong is een dikke, vette aanrader waar ik eind 2019 al een review over heb geschreven. Inmiddels is er een nieuwe versie uitgebracht: namelijk met Dylan Haegens! Milan vindt Dylan onwijs tof dus deze versie hebben we inmiddels ook alweer een tijdje in huis. Milan heeft zelfs zijn boekbespreking gegeven over dit boek en kreeg dat superleuke reacties op van zijn klasgenootjes. Dit boek helpt jouw kind positief te denken leert je kind omdenken.

Poster groeimindset

Kan jouw kind wel een reminder gebruiken de komende periode, zeker gedurende de thuisonderwijs periode? Dan zou je deze poster op zijn of haar kamer kunnen hangen.

Mindset kwartet

We doen nu misschien wel meer spelletjes dan voorheen, dus dan kun je meteen het nuttige met het aangename combineren toch? Dit mindset kwartet is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Ontdek met het Mindset Kwartet op speelse wijze dat je op verschillende manieren kunt denken over zaken zoals leren, uitdagingen, fouten maken en doorzetten. Speel het spel volgens de algemene kwartetspelregels. Ga samen in gesprek over de verschillende zinnetjes.

Mindset prentenboeken

Wil je mindset introduceren bij jonge(re) kinderen? Dan zijn deze (prenten)boeken ook een aanrader!

Dit zijn stuk voor stuk boeken met een mooie boodschap die kinderen zeker aanspreekt en waarna je ook het gesprek met je jongere kind aan kunt gaan.

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties