Home + Kinderfeestjes in het najaar | De leukste tips!

Kinderfeestjes in het najaar | De leukste tips!

De herfst is begonnen en je verwacht het misschien niet, maar ook dan zijn er kinderen jarig 😉 Haha, nee hoor grapje, maar het is voor veel ouders wel lastig om in de herfst iets leuks te bedenken om te doen tijdens een kinderfeestje. Met een oktoberkind begrijp ik dat helemaal. Het is best een tricky om een buitenfeestje te organiseren en niet iedereen wil het feestje thuis plaats laten vinden.

Vorig jaar was Milans eerste kinderfeestje en kozen we ervoor om heel veilig naar Ballorig te gaan. Veilig in de zin dat het een gegarandeerd succes is. Ieder kind vindt het leuk én het wordt ook goed geregeld. Kinderen voelen zich daar echt jarig.

Dit jaar gingen we naar de LEGO winkel en ’s avonds kreeg ik van de andere moeders nog appjes waarin stond dat de kinderen het zo naar hun zin hadden gehad. Het was best even spannend, omdat wij ook niet zo goed wisten wat we konden verwachten, maar ook dit was ontzettend leuk!

Dat zette mij aan het denken, want er is eigenlijk zoveel leuks om te doen tijdens een kinderfeestje! Heb je al aan de volgende tips gedacht?

Bron: Shutterstock

Een bioscoop feestje!

Wist je dat je een kinderfeestje ook bij een bioscoop kan houden? Een film, wat lekkers tijdens de film, een patatje na afloop, you name it! Tegenwoordig kun je bij de grote bioscopen je feestje houden en dat is volgens mij heel relaxt. Daarbij maakt het ook helemaal niet uit wat voor weer het is.

Bowlen!

En wat dacht je van bowlen? Het leuke aan bowlen is de sfeer en je bent echt iets met elkaar aan het doen. Kinderen moedigen elkaar aan, juichen voor elkaar en het bowlen is al een belevenis op zich.

Glow golfen!

Wat dacht je ervan om met de kinderen te glow golfen? Wij hebben dit afgelopen jaar met zijn drietjes gedaan en er was toen ook een kinderfeestje aan de gang. Kinderen vinden glow in the dark prachtig, golfen is sowieso al leuk voor de kinderen dus ook dit is een gegarandeerd succes.

Bron: Shutterstock

Een feestje op de manege!

Heb jij een echte paarden fan in huis? Wist je dan dat veel maneges ook mogelijkheden bieden voor een kinderfeestje? Ik denk dat dit zeker voor meiden te gek is!

Pizza feestje!

Ik wist niet dat bestond, maar voor de echte pizza liefhebber is dit wel heel gaaf. Ik hoorde namelijk dat je bij Domino’s pizza ook een feestje kunt houden. Kinderen leren hoe een pizza gemaakt wordt en mogen er volgens mij ook één zelf maken. Als het je wat lijkt, kijk dan vooral even op de website.

Een make-up feestje!

Meiden zijn over het algemeen dol op make-up en een make-up workshop is dan ook wel heel gaaf. Dit hoeft niet perse te betekenen dat dit bij jou thuis moet, want dit kan ook steeds vaker buiten de deur. Dan hoeft degene die de workshop verzorgt niet iedere keer alles mee te nemen naar een andere locatie. Extra tip: een fotoshoot erna is ook heel erg leuk én een blijvende herinnering.

Voor al deze kinderfeestjes is een voorbereiding van groot belang. Dat begint al bij het uitzoeken van de mooiste uitnodigingen voor een kinderfeestje. Maar als alles dan achter de rug is en je dat blije gezichtje van je kind ziet, weet je dat dat het allemaal dik waard is geweest!

Dit vind ik de meest originele kinderfeestjes die je ergens anders kunt organiseren én binnen zijn. Er zullen vast nog heel veel andere leuke dingen te doen zijn, dus plaats je tips vooral hieronder!

Liefs, Marisca

 

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 17 oktober 2016 / 08:21

  Leuke ideetjes! Hier op 14 december een feestje, maar wij vieren het gewoon thuis. Ik ga weer alles uit de kast trekken haha!

 2. 17 oktober 2016 / 11:33

  Leuke blog! Als kind vond ik een kinderfeestje thuis toch ook altijd erg leuk 🙂 Nu ben ik werkzaam als schminkster en merk ik dat er nog steeds veel kinderfeestjes thuis worden georganiseerd. Met taart, spelletjes, cadeautjes en schminken. Heeft natuurlijk voor- en nadelen om een feestje thuis te organiseren… Ben benieuwd naar de andere tips en reacties!

 3. Jessica
  22 oktober 2016 / 21:29

  Leuke blog! Een thuisfeestje blijft echt speciaal voor kids (en ouders). Veel ouders willen dan ook een thuisfeestje regelen.. Gebrek aan inspiratie of tijd is een belangrijke reden om het feestje toch niet thuis te vieren. Voor die ouders maak ik draaiboeken in leuke thema’s. Zo kan je toch een superleuk kinderfeestje thuis geven. Ook voor oktoberkids, de meeste feestjes kunnen namelijk binnen plaatsvinden.

 4. 13 december 2016 / 10:44

  Toffe tips! Vaak vinden kinderen thuis feestjes toch het leukst, maar het geeft inderdaad wel wat troep dus dat betekent opruimen, ook kost het vaak net wat meer tijd om te organiseren, maar als je die tijd heb, heb je dat wel over voor je kinderen toch?

  Groetjes, Vincent