Home + Best spannend dat eerste kinderfeestje…

Best spannend dat eerste kinderfeestje…

Ja, je ziet het goed, vandaag is er geen Milans outfits. Doordat ik ziek was heb ik erg weinig foto’s gemaakt dus dan gaan we liever voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. En als ik heel eerlijk ben twijfelde ik sowieso al een beetje, want het leek mij ook zo leuk om een verslag te delen van Milan allereerste kinderfeestje.

Zo’n feestje is natuurlijk ook leuk, maar best wel een happening. Het begint al bij het prikken van een datum. Milan is rond de herfstvakantie jarig dus het is altijd even kijken hoe het valt. Dan zijn er nog een aantal andere kinderen ook jarig deze periode dus we vissen een beetje in dezelfde vijver. Niet erg, maar het wordt gecompliceerder als de kinderen ook nog eens dezelfde vriendjes en vriendinnetjes hebben.

Gelukkig kon ik het met een andere moeder kortsluiten en vervolgens kon ik vrij gaan vragen op mijn werk. Allemaal geregeld, maar we hebben dan nog steeds geen feestje, want wat zouden we gaan doen?  Het is oktober en je kunt nu niet echt van het weer op aan. Bij ons thuis vond ik geen optie, want om hier nu 7 kinderen te entertainen… Wel leuk, maar te weinig ruimte. Dat viel dus ook al af.

Uiteindelijk kozen we voor Ballorig. Goed geregeld en de kinderen vinden dat altijd leuk. Alleen het vervoer was wel een dingetje, want ik kan in mijn Ford Ka geen zeven kinderen vervoeren. Het was voor mij ook allemaal nieuw, maar geen enkele ouder vond het een probleem om de kinderen erheen te brengen en weer op te halen.

Eenmaal daar kon het feest beginnen. We werden verwelkomt door een medewerker en de kinderen mochten meteen al doorgeven of ze patat, poffertjes of pannenkoeken wilden, dat kwam namelijk later. Daarna mocht Milan in een grote boom zitten en werden er liedjes voor hem gezongen. Toen kreeg Milan de sleutel van de cadeautjeskast en mocht hij een cadeautje uitzoeken. Hij koos voor een waterpistool haha ?

Daarna mochten ze eindelijk “los” en werd er lekker gespeeld. Ik hoorde van de moeders dat ze het echt heel erg naar hun zin hebben gehad en een jongetje kwam de volgende dag zelfs nog met zijn piratenspullen (het was een piratenthema bij Ballorig) naar school.

Tussendoor was ik niet alleen, maar Patrick kon helaas geen vrij krijgen. Gelukkig was de moeder van een vriendje zo lief dat ze aanbood om te helpen. Ze nam ook haar camera mee dus we hebben nu echt fantastische foto’s!

Ik deel natuurlijk geen foto’s waar andere kinderen op staan, dus daarom maar een paar fotootjes van deze middag 😉

Het was een leuk feestje en vandaag mag Milan op school trakteren, nu maar hopen dat de traktaties in de smaak vallen. Milan is er klaar voor!

Hebben jullie al weleens een kinderfeestje georganiseerd? En hoe vond je dat? Laat het me weten in de  comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 18 oktober 2015 / 21:45

    Leuk! Mijn kuikentje is in februari jarig, ook geen buitenspeelperiode, dus waarschijnlijk gaat het ook ballorig worden. Best een dingetje, dat eerste échte kinderfeestje!