Home + Dinnertime! Hoe laat eten jullie ’s avonds?

Dinnertime! Hoe laat eten jullie ’s avonds?

Van de week was in het nieuws dat de files weer zo toenemen. De reden hiervoor is simpel: we werken bijna allemaal tot dezelfde tijd en willen vervolgens allemaal zo snel mogelijk naar huis om te eten. Een van de oplossingen om de filedruk af te laten nemen was later eten en dus later weggaan van je werk, maar is dat wel handig als je een gezin hebt?

Er werd vervolgens aan gezinnen en mensen op straat gevraagd hoe laat zij aten en bijna iedereen noemde 18.00 uur. Later was voor hen ook geen optie. Kinderen moeten naar bed en oudere kinderen moeten bijvoorbeeld nog naar een sportclub. En toen vroeg ik mij af, hoe laat eten jullie? En eten wij dan zo extreem vroeg?

Wij eten rond 17.00 – 17.30 uur…

Patrick gaat ’s morgens heel vroeg de deur uit. 5.00 uur is geen uitzondering. Tegen de tijd dat hij thuiskomt heeft hij honger en dat is ook niet zo gek. Na een lange dag werken wil je ook gewoon een lekkere, warme hap.

Mijn ouders waren nog van de generatie dat er om 17.00 uur werd gegeten en dat was ik dus gewend. En eigenlijk was het dus een soort logisch dat wij dan ook rond dat tijdstip aten. En tja, dat heeft ook zo zijn voordelen 😉

 

Bron: Shutterstock

De voordelen van vroeg eten

Alleen op vrijdag werk ik tot 17.00 uur dus dan eten we later. Geen ramp, want dan kiezen we voor wat makkelijks. De andere dagen lukt het me wel om op tijd alles klaar te maken. En hoewel ik mij kan voorstellen dat niet iedereen het ideaal vindt, vinden wij het heerlijk! Dit zijn namelijk de voordelen van vroeg eten:

 • Geen avondspits! We hebben de tijd om uitgebreid te eten, af te ruimen en de vaat te doen. Milan kan dan nog wat spelen en daarna hebben we alle tijd om in bad te gaan en een verhaaltje voor te lezen. Alles gaat dan ook op het gemak.
 • Het huis is vroeg aan kant waardoor er nog genoeg tijd over is voor andere dingen. Ik moet dan bijvoorbeeld nog even werken, mailtjes beantwoorden etc. Of één van ons gaat lekker op tijd naar de sportschool!
 • Omdat alles zo vroeg klaar is hebben we nog een lange avond voor ons. Tijd om bank te hangen en lekker te Netflixen, zelfs als we naar de sportschool zijn geweest.
 • Daarna zet ik alles klaar voor de volgende dag zodat we die ook rustig kunnen starten.
 • Je gaat met een opgeruimd hoofd naar bed, want alles is gedaan en aan kant en dat slaapt toch een stuk rustiger.

En de nadelen van vroeg eten ’s avonds?

Ik kan eigenlijk maar één nadeel noemen en dat is dat je ’s avonds eerder trek hebt. Maar goed, dan maken we nog een gezonde snack (behalve op vrijdag, dan mogen we los haha) en is het ook prima.

Ik vind het echt heel fijn om op tijd te eten, maar ben wel heel benieuwd naar hoe laat jullie eten? En vinden jullie dat een fijne tijd of komt dat simpelweg zo uit vanwege werk etc.? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs, Marisca

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 16 oktober 2016 / 08:41

  Wij moeten helaas door ons tijdelijke huisje en ons werk laat eten. Wij zitten tussen 6 en half 7 aan tafel tegenwoordig.

 2. 17 oktober 2016 / 10:18

  Oh, vroeg hoor om 17:00 uur al eten. Hier (frankrijk) zijn de kinderen pas om 17:00 klaar van school en dus pas om half 6 thuis met de bus. Om de honger te stillen eten wij eerst fruit. En de avondmaaltijd om half 7. Tussen de Nederlandse en de Franse tijd in dus. Was in het begin erg wennen maar nu wil ik niet anders meer.