Home + Kerst in een hotel, hoe beviel dat?

Kerst in een hotel, hoe beviel dat?

Eerder dit jaar gingen mijn ouders een weekendje naar hotel de Cantharel in Apeldoorn. Ze appten wat foto’s door en het was echt een luxe hotel! Voor de gein grapten we nog tegen elkaar dat dat wel leuk zou zijn voor de Kerst. We konden toen niet vermoeden dat we er ook echt met de Kerst zouden zitten.

Het is de eerste keer dat we weg zijn met de Kerst. Normaal zijn we thuis, maar dit jaar besloten we het eens anders te doen. Wij hebben al een aantal jaren geen contact meer met mijn schoonouders en hoe spijtig dat ook is, we hoeven dus geen rekening met hen te houden. Daarnaast waren we dit jaar nog niet met vakantie geweest dus er even op de valreep van 2015 nog tussenuit gaan is wel lekker.

Uiteindelijk hadden wij dus ook een kamer net als mijn ouders en zouden mijn zus en haar gezin op eerste Kerstdag langskomen en blijven eten. Gezellig!

En zoals ik gisteren al zei, ik was wel even toe aan een weekendje weg.

Ik keek er daarom al een tijdje naar uit. Het is een van der Valk hotel en op de één of andere manier had ik daar een bepaald beeld bij. In ieder geval niet dat het zo luxe was. Ik wist wel dat dit hotel heel populair is en op sites als Zoover hoge cijfers kreeg. Ook had ik de foto’s van mijn ouders en op de website gezien. Toch was ik wel heel benieuwd hoe het er in het echt uitzag.

Toen we eraan kwamen werden we welkom geheten door niemand minder dan de Kerstman himself en een clown. En de entree was echt prachtig! De sfeer, de kleuren en de gezelligheid, het was echt Kerst!

Daarna gingen we lunchen (carpaccio!), ging Milan nog even met de Kerstman op de foto en vervolgens waren de kamers klaar.

Wij hadden een comfort kamer in het nieuwe gedeelte van het hotel. We keken vanaf onze kamer op de ingang van het hotel en hadden dus een leuk uitzicht. De kamers waren spic en span schoon en vooral heel erg luxe! En ja, er stond een heerlijk bad in de kamer. Hoe lekker is het om vanuit je bad tv te kijken? Milan kon niet wachten tot hij erin zat! Ik laat jullie een paar foto’s zien. In de vlog hieronder geef ik een ‘room tour’ 😉

Rond 16.00 uur kwam mijn zus aan en hebben we lekker wat gedronken en gekletst in de lobby, bij de entree. Voor de kinderen was er een goochelaar en de clown maakte ballonfiguren. In een ruimte beneden konden ze spelletjes doen, kleuren, naar de voorstelling van de goochelaar kijken etc. Mijn neefje en nichtje zijn hier te oud voor, maar wilden wel met Milan mee.

We aten wel laat, om 20.00 uur omdat er eerder geen plek meer was, ook niet toen we in de zomer al reserveerden! Wij zijn vroege eters dus het was even wennen om die tijd te overbruggen, maar dat ging prima. Zelfs Milan deed het heel goed! Het werd voor hem ook laat, maar hij gedroeg zich voorbeeldig.

Het eten werd opgediend in een buffet en was echt heel erg goed. Er was meer dan genoeg en er was glutenvrij eten voor mijn nichtje. De kok liep zelfs mee om precies aan te wijzen wat ze wel en niet kon eten en bakte nog apart wat patatjes.

Moe, maar voldaan (en vol gegeten natuurlijk) gingen wij naar bed. Op naar tweede Kerstdag!

Op de tweede dag ontbeten we er ook voor het eerst. Echt, je kon het zo gek niet bedenken of het was er. Niet alleen wat betreft eten, maar ook drinken. Heerlijk begin van de dag!

Na het ontbijt even terug naar de kamer en wat tv gekeken en lekker gelezen. Toen weer koffie drinken en daarna heerlijk lunchen. Over ontspanning gesproken! Na de lunch zijn we even weg gegaan en zijn we richting Paleis het Loo gereden.

En eenmaal terug op de kamer, ben ik gewoon even in slaap gevallen! Ik slaap normaal nooit overdag, zelfs niet toen ik verlof had. Ik kan het gewoon niet, maar nu was ik zó moe dat ik toch even in slaap ben gevallen. En ik moet toegeven, het was heerlijk. ’s Avonds schoven we weer aan voor een tweede kerstdiner.

De volgende ochtend hebben we nog lekker ontbeten en nog even genoten van douche en bad 😉 en daarna was het toch echt tijd om naar huis te gaan. Milan had het zo naar zijn zin, die moest gewoon even huilen omdat we weer weg moesten. En hij had gelijk, het was ook fantastisch!

Verder is er in en rondom het hotel genoeg te doen. Er zijn een fitness- en welness ruimte waar we helaas geen gebruik van hebben gemaakt, maar het leek mij heerlijk. Verder kun je om het hotel lekker wandelen, is er een speeltuin en zijn de Apenheul, Koningin Julianatoren en Paleis het Loo dichtbij. Genoeg te doen dus!

Ik denk dat het wel duidelijk is, wij hebben onwijs genoten van dit kerstweekend en hopen zeker een keer terug te komen in de Cantharel! En nee, dit bericht is niet gesponsord door hen 😉

Hoe was jullie Kerst? Zouden jullie het ook weleens op deze manier willen vieren? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 29 december 2015 / 13:17

  Dag Marisca!

  Zeker niet gesponsord, maar wel een berichtje vanuit het hotel dat wij trots zijn op deze vermelding! Dat jullie zo genoten hebben en deze mooie ervaringen weer delen maakt ons echt gelukkig. Nogmaals dank en heel graag tot een volgende keer in Apeldoorn!

  Met Veluwse groet,

  Mirjam Bosch

  Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel
  Marketing & communicatie

 2. Yolanda
  29 december 2015 / 17:06

  Hallo, ook wij hebben genoten van een kerstweekend in de Cantharel!! Wij wonen in Apeldoorn maar hebben er ook overnacht!!! Heerlijk……gewoon er even tussenuit ook al is het in onze eigen woonplaats!! Dus…ja ik kan mij voorstellen dat jullie genoten hebben! Groetjes Yolanda

 3. Addie
  3 januari 2016 / 17:06

  Wij vonden de kerst in de Cantharel ook echt TOP