Home + Uitje | Verf gooien en smijten in Woerden

Uitje | Verf gooien en smijten in Woerden

Kun je wel wat inspiratie gebruiken wat betreft een uitje? Of dat nu met het gezin, familie, vriendinnen of collega’s is, ik heb dé tip voor je: samen verf gooien en smijten in Woerden! Ik keek heel erg uit naar dit uitje, want het is de ideale manier om je hoofd leeg te maken en alles eruit te gooien. Maar dat niet alleen, je bent tegelijkertijd ook heel creatief bezig. Hoe leuk het was, laat ik je hieronder zien.

Verf gooien en smijten bij Fabriek Woerden met het gezin

Fabriek Woerden is geen onbekende plek voor ons. Vorig jaar waren we al bij indoor speeltuin Pretfabriek voor de Mamablogger Indoor Speeltuinen Test. Dat was al heel erg leuk, maar dit keer kwamen dus voor iets anders: we gingen verf gooien en smijten. Ik zei het in de intro al, hier keek ik heel erg naar uit. Floris overigens ook als kunstenaar van de familie 😉

Tijd om te beginnen!

We waren met twee andere groepen en eenmaal compleet liepen we naar boven. Daar kwamen we aan in een grote ruimte met overal verf zoals je op de foto’s hierboven kon zien. De ruimte was verdeeld in drie delen zodat iedere groep voldoende ruimte had.

In de kleedkamer konden we onze jassen kwijt en ons omkleden als je dat wilde. Er liggen overalls die je tegen een kleine meerprijs mag gebruiken. Let op: deze zijn dun en beschermen je tegen kleine spetters, maar je kan er alsnog vies van worden. Trek dus in ieder geval oude kleding aan. Voor kleinere kinderen zijn er schorten. En vergeet ook je schoenen niet. Wij hadden oude schoenen aan die we gemakkelijk schoon konden maken. Ook hadden we hoesjes voor over onze schoenen meegenomen. Deze gebruiken we normaal voor de zwemles, maar kwamen nu ook van pas 🙂 Na het omkleden was het tijd voor de uitleg.

Onze begeleider vertelde over de verschillende technieken die we konden gebruiken: gooien, spetteren (met kwast, afwasborstel of tandenborstel), spuiten, druppelen en kleuren mengen in een bekertje die je vervolgens giet over het schilderij. Je kiest zelf welke technieken je wil gebruiken. Alles kan en mag, het is tenslotte jouw schilderij. Na de uitleg gingen we eerst oefenen op ons oefenvel.

Aan de slag op het oefenvel

Hierna begon het echte werk: we kregen een canvas om ons definitieve schilderij op te maken. Iedereen krijgt een eigen canvas, je kiest zelf het formaat. Alleen het 100 x 100 cm formaat is gezamenlijk te beschilderen (max. 4 personen per doek). Wij kozen de kleine canvas van 40 x 50 cm. Prima formaat voor ons, haha.

Het was grappig dat de mannen op hun canvas iets heel anders maakten dan op hun oefenvel. Ik ging voor nagenoeg hetzelfde ontwerp. We gingen wel helemaal los. Ondertussen is er begeleiding aanwezig voor vragen en om de verf aan te vullen.

Het echte werk 😉 

Na verloop van tijd vonden we onze schilderijen mooi genoeg en was het tijd om af te ronden. In zijn geheel duurt dit uitje zo’n 1,5 uur. De schilderijen worden daarna weggelegd om te drogen. Dit duurt ongeveer een week, want de verf zit er vrij dik op. Na die week kun je de doeken zelf ophalen of je kan ze thuis laten bezorgen. Wij zijn binnenkort in de buurt dus gaan ze dan lekker zelf ophalen, leuk!

Wat vonden we van het verf gooien?

Eerlijk is eerlijk, het is geen budget uitje, maar dit is echt één van de leukste, korte uitjes die we onlangs hebben gedaan. En nee, het is mij niet gevraagd dit te zeggen, we zijn echt heel enthousiast. Het is heerlijk om je hoofd leeg te maken, je bent lekker creatief bezig en je weet van tevoren niet wat het eindresultaat wordt. Je kan er op dat moment alles in kwijt en het is gewoon heel leuk dit samen te doen.

Met het gezin, maar ook met vriendinnen, collega’s, familie of gewoon met zijn tweeën, het maakt niet uit met wie je dit samen doet. Het is gewoon enorm leuk en dat maakt het een uniek uitje. Wat ons betreft echt een aanrader!

Praktische informatie

  • Klik hier voor de website van Fabriek Woerden
  • Leeftijd: kinderfeestjes worden gegeven vanaf 8 jaar. Wil je met het gezin komen, dan zijn kinderen onder de 8 jaar uiteraard ook welkom
  • Entree: volwassenen en kinderen €19,95 excl. canvas doek. De prijzen voor de canvas doeken variëren per maat
  • Duur: ongeveer 90 minuten
  • Kleding: trek oude kleding en schoenen aan of neem dit mee. Er is een kleedkamer waar je je om kan kleden. Je kan eventueel schoenen van Fabriek Woerden lenen. Ook kun je kiezen voor een overall (tegen een kleine meerprijs)
  • Adres: Oostzee 8 3446 CH Woerden

 

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *