Home + Deze moeder is even helemaal op…

Deze moeder is even helemaal op…

Zonder dat ik wil klagen gooi het toch maar even in de groep, ik ben moe. Heel erg moe. Terwijl ik dit schrijf ben ik gewoon een beetje duizelig, heb ik last van haaruitval en snak ik heel erg naar de kerstdagen in het hotel. Gewoon even lekker uitrusten. Terwijl jij dit leest ga ik alweer bijna naar huis en hoop ik van harte dat het een beetje is gelukt haha. Want ja, ik zal het maar gewoon eerlijk zeggen, deze laatste loodjes van het jaar wegen stiekem best een beetje zwaar.

En nee, dit wordt geen klaagtopic, want zo ben ik ook helemaal niet. Maar man, wat heb ik me dit jaar druk gemaakt over van alles en nog wat!

Zo heb ik dit jaar twee keer huurders moeten zoeken voor mijn huis, verliep de afhandeling met oude huurders niet helemaal zoals we hadden gedacht en daar ben je al gauw een paar weken zoet mee. Iedere keer maak je je boos en druk om er dan vervolgens achteraf op terug te kijken en je te bedenken dat sommige dingen (of mensen) dat helemaal niet waard zijn. Behalve het vinden van goede en betrouwbare huurders want dat is echt essentieel.

Toen gingen we nog van lekkages, naar een kleine verbouwing in de keuken vanwege een doorgezakte vloer én ging de auto onverwachts stuk en moest er een nieuwe komen. Is allemaal opgelost gelukkig, maar ook daar heb ik echt wakker van gelegen. Het is namelijk niet allemaal op stel en sprong geregeld.

Precies een jaar geleden rond deze tijd had ik naast mijn werk, gezin, blog, opleiding én webshop ook nog een grote freelance klus waar ik gemiddeld zo’n 35 uur per week mee bezig was. Lekker geld verdienen, maar het was natuurlijk gekkenwerk. Dit heeft tot april geduurd en dat heb ik gemerkt hoor. Het was een goede leer voor de volgende keer, want nu weet ik precies wat ik anders zou doen.

Ondertussen draait het huishouden zichzelf ook niet en gaat alles wel gewoon door. Van speelafspraakjes tot de administratie en dat moet ook gewoon allemaal goed gebeuren.

En toch ga je, zoals alle andere moeders, stug door. Dat is ‘part of the job’ en we genieten er natuurlijk ook van. Wat ook scheelt is dat we dit jaar ook niet op vakantie zijn geweest en nu je weet dat je even een paar dagen de boel de boel kunt laten (hopelijk), stel je je daarop in. Je telt letterlijk af, rondt dingen af en hoopt alleen maar op wat ontspanning. Meer heb ik ook niet nodig, want daarna word ik weer onrustig en moet ik echt weer wat gaan doen.

Komend jaar probeer ik het anders te doen. Ik ga vaker ‘nee’ zeggen en moet ook echt zakelijker worden in plaats van iedereen maar willen pleasen. Klinkt egoïstisch, maar we moeten nu ook echt naar onszelf gaan kijken. Wij hebben ook dromen die we willen realiseren en ook dat kost tijd.

Wat dat betreft gaat het roer echt wel een beetje om, maar eerst even helemaal niets…. Hoop ik….

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 27 december 2015 / 10:11

  Klagen is het nooit! Aangeven dat je op bent is menselijk. Ik kan het me voorstellen na alles. Hopelijk start 2016 rustig en gaat het vaker nee zeggen je lukken!
  Blijf iig aan jezelf denken

 2. 27 december 2015 / 12:16

  Ik snap je helemaal. Ik vind die laatste loodjes van het jaar ook altijd ” zwaar” ik kijk terug op mijn afgelopen jaar en zie dan de dingen die ik anders had willen/moeten doen. Gelukkig komt er een nieuw jaar, dus ook een nieuwe start!
  Een fijn nieuwjaar gewenst!

 3. 27 december 2015 / 23:25

  Begrijpelijk hoor. En soms moet je dingen gewoon even lekker van je afschrijven!