Home + Geld & Budget | Lang leve digitale spaarpotjes, vooral met een gezin

Geld & Budget | Lang leve digitale spaarpotjes, vooral met een gezin

Sparen is één ding en het volhouden een tweede. Volhouden werkt bij mij het beste als ik overzicht heb en ik zie dat het lekker snel gaat. Daarom delen we onze spaarrekening in met digitale spaarpotjes, ik heb dit weleens laten vallen in de maandelijkse spaaroverzichten. Ik heb alleen nooit verteld welke digitale spaarpotjes we hebben. Welke potjes wij hebben en waarom dat zo fijn is, lees je hieronder.

Digitale spaarpotjes voor overzicht

We hebben verschillende spaardoelen. Een aantal voor de lange termijn en een paar voor de korte termijn. Bij lange termijn potjes moet je denken aan een spaarrekening en we hebben twee potjes voor de jongens. Korte termijn doelen zijn bijvoorbeeld vakanties en weekendjes weg, maar daar vertel ik zometeen meer over.

We hebben deze potjes al een geruime tijd bij onze bank en we kunnen er maximaal 10 aanmaken. Ieder potje staat gelijk aan een spaardoel en je kunt je spaardoel instellen, bijvoorbeeld €2500,- voor de zomervakantie. Vervolgens geef je aan op welke datum je dat geld nodig hebt. Er wordt daarna voor je uitgerekend hoeveel geld je dan per maand moet sparen om bij dat bedrag uit te komen.

Al deze aangemaakte digitale spaarpotjes staan vervolgens onder elkaar in je rekening overzicht. Onder ieder spaarpotje zie je een groene balk. Hierop wordt visueel gemaakt hoe ver je al bent. Hoe groener de balk, des te verder je bent! Op de één of andere manier motiveert die balk enorm.

Het voordeel van deze spaarpotjes is vooral overzicht. Je weet precies wat je hebt en hoeveel je nog nodig hebt om je doel te bereiken.

Dit zijn onze digitale spaarpotjes

En dan onze digitale spaarpotjes. Wij hebben er momenteel zeven:

 • Spaargeld: die lijkt mij duidelijk ?
 • Twee potjes voor de kinderen: op deze sparen we extra voor hen. Deze spaarpotjes hebben we naast hun gewone spaar- en beleggingsrekeningen en hier storten we af en toe gewoon iets extra’s op. Je moet dus niet denken dat daar hoge bedragen op staan.
 • Zakgeld Patrick: hier storten we iedere maand zijn zakgeld op en dit kunnen we vrij besteden.
 • Zakgeld Marisca: datzelfde geldt voor mij.
 • Feest Patrick: Hier zet ik het geld apart voor het feestje dat ik wil organiseren voor zijn 40e verjaardag. Ook weer zo’n korte termijn doel, maar handig om apart te hebben.
 • Weekend weg: binnenkort gaan we een weekendje weg voor onze verjaardagen en dat is een vrij prijzig weekendje. Leuk weetje: het geld voor dit weekendje hebben we helemaal gespaard met Peaks vanaf de zomer. Dat is toch super?!

Zodra het weekendje weg voorbij is sparen we verder voor de zomervakantie. Die betalen we van ons vakantiegeld en het zakgeld willen we sparen met de koopzegels en we beginnen weer opnieuw met Peaks.

Tip: eerder schreef ik uitgebreid over de Peaks app en vertelde ik hoe het werkt. Wil jij het ook uitproberen? Download dan de app en gebruik de code: MARISYHBV Zowel jij als ik krijgen dan beiden €5,- dat is toch leuk meegenomen!

Digitale spaarpotjes handig met een gezin

Vooral met een gezin vinden wij deze potjes heel handig. Zeker omdat we extra willen sparen voor de jongens, maar ook voor de leuke dingen tussendoor. Het geld vliegt er soms doorheen met een gezin en je moet constant vooruit denken. Wij willen deze maand de zomervakantie alweer boeken en dat betekent ook dat we deze moeten aanbetalen. Dat zijn kosten waar je al rekening mee moet houden. Door met dit soort spaarpotjes te werken creëer je overzicht en weet je ook hoeveel je nodig hebt voor je met vakantie gaat. En je boekt er eenvoudig geld naar over.

Hoe behouden jullie het overzicht tussen verschillende spaardoelen? Klets mee in de comments hieronder of op de Social media kanalen van Mamablogger.

Nog meer spaarblogs

liefs

 

 

 

BoekenBoeken

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. MarjonS
  6 januari 2022 / 08:31

  Deze artikelen lees ik graag.
  Ook wij hebben spaarpotjes. Bruiloft (april 2022), zomervakantie (juli/aug 2022). Verder op moment (nog)geen. Maar ik weet zeker dat er dit jaar weer potjes worden aangemaakt.
  Natuurlijk wel nog een spaarrekening voor ons en voor de kinderen.

  • Marisca
   Auteur
   6 januari 2022 / 08:44

   Wat leuk om te horen en dit zijn natuurlijk de mooiste spaarpotjes! Veel succes en plezier met de laatste voorbereidingen voor de bruiloft.