Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in december 2021

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in december 2021

Happy New Year! Ik hoop dat al je dromen uit mogen komen, maar ik wens je vooral een mooi en gezond 2022 waar we allemaal een beetje lief voor elkaar zullen zijn. Om dit nieuwe jaar goed te beginnen, begin ik meteen met ons spaarverslag van december 2021. Een van mijn voornemens is namelijk nóg beter voor ons geld te zorgen. Daarvoor heb je inzicht, en soms een stok achter de deur, nodig en dus blijf ik ook dit jaar maandelijks delen wat we hebben gespaard. Lees je mee?

Eigenlijk was dit helemaal geen verkeerde maand. De lockdown zorgde ervoor dat we niet op stap konden en niet konden lunchen, maar in plaats daarvan haalden we extra lekkere dingetjes bij de Appie. Ook bestelden we eten voor de hele familie tijdens Sinterklaas en voor Kerst hebben we extra veel boodschappen gedaan. Je kunt eigenlijk wel stellen dat het merendeel van ons geld is gegaan naar eten ☺️. Een dag voor de lockdown hebben we nog lekker geshopt voor de jongens. Die shoplog heb je eerder al kunnen lezen. Maar om nu te zeggen dat we heel gekke dingen hebben gedaan? Nee, dat zeker niet.

Weinig te melden deze maand

December 2021 was een maand waarin veel gebeurde en we hadden het leuk, maar het is geen maand geweest waarin van alles gebeurde op financieel gebied. Het kabbelde voort. Vorige maand zetten we geld opzij voor een nieuwe hocker die we hadden laten maken. Twee dagen voor Kerst kwam deze binnen. Ook zouden we met Kerst weggaan, maar dat ging helaas ook niet door. Dat geld heb ik wel apart gehouden, maar nu voor Patricks feest in januari (als deze doorgaat tenminste). Hij wordt dan 40 en ik heb iets leuks georganiseerd, maar dat kost natuurlijk wel geld. Je laat het één dan eigenlijk voor het ander.

Verder ging het lekker met Peaks. De app zit weer in de lift en zowel wij als de jongens bouwen toch een kleine, maar lekkere, rente op. Voor de jongens sparen en beleggen we een euro per dag. Per kind een euro. Daarnaast sparen we nog op hun spaarrekening. Op hun spaarrekening krijgen ze echter geen rente en op Peaks wel. Wij gebruiken Peaks nu ruim een half jaar, maar het loont de moeite. Althans, dat vinden wij en meer dan op een spaarrekening.

Tip: eerder schreef ik uitgebreid over de Peaks app en vertelde ik hoe het werkt. Wil jij het ook uitproberen? Download dan de app en gebruik de code: MARISYHBV Zowel jij als ik krijgen dan beiden €5,- dat is toch leuk meegenomen!

Omdat ik niet meer te vertellen heb dan dit, gaan we maar gewoon door naar het overzicht.

Overzicht december 2021

Totaal naar de spaarrekening in december 2021: €150,-
Totaal naar de beleggingsrekening:
€100,-
Saldo Peaks app: €401,13 (vorige maand was dat €273,52, dit betekent dat we er €127,61 bij hebben gespaard.)
Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €376,20 (was vorige maand €202,30, dit betekent dat we er €173,90- bij hebben gespaard). Met Albert Heijn Premium gaat dat lekker snel!

Totaal gespaard in december 2021: €551,51 

Je ziet in Peaks nu een lekkere winst van ruim €5,-. en de koopzegels gaan ook als een malle. 

 

De koopzegels zijn echt lekker. Zie je hoeveel rente je daarop krijgt?! Het enige dat ik jammer vind is dat je ze contant uit moet laten betalen. Het had handiger geweest als je deze direct op je rekening zou kunnen storten. Hier is nog wel wat werk aan de winkel voor de Albert Heijn. Komende maand halen we het totaalbedrag van Peaks af voor een weekendje weg en daarna beginnen we lekker opnieuw. De koopzegels laten we nog wel even staan denk ik.

Hoe is het jullie vergaan in december? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

Nog meer spaarblogs

liefs

 

 

 

MobileMobile

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Angelique
  1 januari 2022 / 14:10

  Tip voor de bonuszegels: je kan ze verrekenen bij het betalen van je boodschappen.
  Wat ik daarna doe ik dat geld meteen thuis overschrijven naar de spaarrekening.

 2. Albertine
  3 januari 2022 / 00:25

  Ik krijg in december een deel van mijn vakantiegeld (in juni de andere helft) dus dat is naar de spaarrekening gegaan.