Home + Geld & Budget | Wat vinden wij van de Peaks app en welk bedrag hebben we al gespaard?

Geld & Budget | Wat vinden wij van de Peaks app en welk bedrag hebben we al gespaard?

Onlangs vertelde ik jullie over de vier manieren waarop wij sparen. Ik noemde daarbij ook de Peaks app. Later kreeg ik de vraag of ik resultaten van deze app wilde delen. Want hoe snel loopt het beleggen van wisselgeld op? Ik laat het je allemaal zien!

Wat is de Peaks app precies?

Even bij het begin beginnen. Met de Peaks app spaar je wekelijks je wisselgeld. Dit wisselgeld wordt vervolgens belegd. Dat werkt als volgt:

  • Als je iets afrekent van bijvoorbeeld €3,50, dan rondt de app dat af naar €4,-.
  • Je betaalt dat bedrag natuurlijk niet aan de winkel waar je wat koopt, maar die extra €0,50 wordt als het ware genoteerd door de app.
  • Je kunt vervolgens kiezen hoe je dat wisselgeld investeert. Investeer je gewoon het bedrag of zet je bijvoorbeeld een verdubbelaar in? Dan wordt je wisselgeld verdubbeld en wordt dat belegd. Als je een tientje aan wisselgeld hebt in een week, dan wordt er €20,- van je rekening afgeschreven en wordt dat belegd door de app. Je kunt het bedrag ook verdrievoudigen of zelfs verviervoudigen. Wij verdubbelen, want anders wordt er wel heel veel van de betaalrekening afgeschreven.
  • Ik zei het net al, maar het bedrag aan wisselgeld wordt wekelijks geïncasseerd. Hier krijg je een melding van. Komt het een week niet uit? Geen probleem, je kunt het inleggen van het wisselgeld dan gewoon tegenhouden. Wij hebben dit overigens nog niet gedaan, maar ik heb de optie wel gezien.
  • Een dag later staat het bedrag in de app en wordt dit belegd. Je kunt realtime zien wat je winst is.

Deze twee foto’s zijn op twee verschillende dagen gemaakt. Je ziet dat het bedrag dus een beetje kan schommelen.

Hoeveel wisselgeld hebben we ingelegd?

Hier zie je een overzicht van het wisselgeld dat we de afgelopen maand hebben ingelegd/belegd. In totaal €103,88, maar omdat we een verdubbelaar hebben is dat eigenlijk €51,94 aan wisselgeld.

Handig om erbij te zeggen: we hebben Peaks gekoppeld aan onze betaalrekening. Hier wordt zo’n beetje alles van betaald dus het loopt ook best op.

Op het tweede screenshot zie je hoe het werkt: Iets kost €22,84. De app rondt het af naar €23,- dus dat is €0,16 verschil. Doe dat dan keer twee (want: verdubbelaar) en we leggen €0,32 in. Na een maand staat de teller dus op €105,55! Dat is een minimale winst, maar het is nog altijd meer dan dat je krijgt op je spaarrekening.

Hoe bevalt de app?

Tot nu toe heel erg goed! Kijk, rijk worden we er niet van, maar dat hoeft ook niet. Daar hebben we onze gewone beleggingsrekening voor ?. We zien dit meer als een leuke manier van extraatjes sparen met een klein beetje winst die altijd mooi meegenomen is. Als je een paar euro op straat vindt, laat je deze ook niet liggen toch?

Wat wij leuk vinden aan deze app is dat het ongemerkt gaat. Het zijn bedragen die we anders niet apart zouden zetten en nu hebben we toch al een leuk bedragje bij elkaar gespaard. Anders was het vast opgegaan aan andere, totaal niet nuttige, dingen.

Wat gaan we met het gespaarde bedrag doen?

Zoals het nu gaat willen we het opsparen tot januari. Dan zijn we beiden jarig en wordt Patrick 40. We hebben dan een weekend weg geboekt met zijn vieren en willen het geld daarvoor gebruiken. Mocht er nog iets over zijn, wil ik er een leuke verrassing voor Patrick van kopen/voorbereiden. Mooi doel toch?

Deze app was een tip die ik kreeg en ik dacht ‘leuk, laten we het eens proberen’. Het bevalt tot nu toe goed. We vinden het leuk en het motiveert omdat je iedere week een nieuw bedrag inlegt.

Let op: beleg alleen met geld dat je kunt missen. Is dit voor jou niet haalbaar, dan zou ik niet aan de app beginnen. Kijk ook goed naar het beleggingsportfolio dat je kiest. Wij hebben gekozen voor ‘scherp’. We begonnen echter voorzichtiger en hebben dat na twee weken bijgesteld, dat kan gewoon. Lees goed de voorwaarden voor je begint.

Kende jij deze app al?

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *