Home + Alles over Albert Heijn Premium, zoals 2x zo snel koopzegels sparen!

Alles over Albert Heijn Premium, zoals 2x zo snel koopzegels sparen!

Inmiddels maken we zo’n twee weken gebruik van Albert Heijn Premium. De nieuwe (betaalde) dienst van Albert Heijn waarmee je extra korting op producten kunt ontvangen, maar ook twee keer zo snel (koop)zegels kunt sparen. Vooral dat laatste is voor ons interessant, want de rente op de koopzegels is hoog (tot 6%!). Hoe bevalt Albert Heijn Premium tot nu toe en loont het de moeite? Ik vertel het je hieronder.

AH bezorgbundel

Even bij het begin beginnen. Ik denk dat we nu zo’n 1,5 jaar de boodschappen wekelijks thuis laten bezorgen. We werken beiden veel en hebben dan geen zin om op zaterdag in een overvolle supermarkt te staan en boodschappen te doen. Het is niet onze hobby en dus besloten we de boodschappen thuis te laten bezorgen. We kozen voor Albert Heijn vanwege de koopzegels, de leuke spaaracties voor de kinderen en het ruime assortiment.

Albert Heijn is echter niet goedkoop wat betreft de bezorgkosten. We besloten daarom een bezorgbundel aan te schaffen. Dit kost €120,- per jaar, omgerekend is dat een tientje per maand. Als je wekelijks je boodschappen laat bezorgen op zaterdag loont dat dus zeker de moeite. Bezorgen kost als snel tussen de €5,- en €8,- per keer, afhankelijk van de dag en het tijdstip dat je kiest. Een ander voordeel van de bezorgbundel is dat bestellingen van Bol.com gratis thuis worden bezorgd. We bestellen hier zeer regelmatig wat waardoor het voordeel van een bezorgbundel alleen maar groter wordt. So far, so good…

Koopzegels

Boven alles zijn we een groot fan van de koopzegels. We begonnen met sparen toen we net samenwoonden. Vervolgens hebben we een tijdje niet gespaard, omdat we de boodschappen bij een andere supermarkt deden, maar uiteindelijk won de good old Appie het toch weer. We begonnen weer met het sparen van koopzegels en iedere maand deel ik in ons spaarverslag het saldo van de koopzegels. Iedere maand zie ik hoe snel het oploopt en dat motiveert om verder te sparen. Klik hier voor het artikel dat ik eerder schreef over koopzegels.

Omdat de rente op de koopzegels hoog is (6% bij een vol boekje!), loont het dus meer om koopzegels te sparen dan te sparen op je spaarrekening. Dat is toch eigenlijk best gek. Toch kon je voorheen niet meer sparen dan het bedrag waarvoor je boodschappen deed. Deed je voor €100,- boodschappen, kon je 100 koopzegels sparen. Met Albert Heijn Premium is dat verleden tijd.

Albert Heijn Premium

Voor Albert Heijn Premium betaal je €12,- per jaar, een euro per maand dus. Is dat het waard? Albert Heijn zal niets doen als ze daar zelf ook niet beter van worden, maar dat is logisch en helemaal niet negatief. Het is een commercieel bedrijf waar geld wordt verdiend, maar wat levert het ons op? Dit krijg je als je kiest voor Albert Heijn Premium:

 

 • Altijd* 10% korting op het biologische assortiment (*Niet geldig i.c.m. andere acties en op zuigelingenvoeding.)
 • 2x zo snel digitaal sparen voor spaarzegels, koopzegels en Mijn AH Miles
 • Activeer elke week 10 Bonus Box aanbiedingen
 • Tot 50% korting op abonnementen zoals Ziggo alles-in-een en Bol.com select

 

Je kunt via een rekentool zelf jouw eigen voordeel laten berekenen, dat ziet er voor ons als volgt uit:

Als we geen biologische producten kopen, geen AH Miles sparen en geen gebruik maken van de Bonusbox, dan is de indicatie dat we een voordeel van €39,- behalen. Maar let op: het is echt een indicatie. Al zou het uiteindelijk maar de helft zijn, dan halen we alsnog onze betaalde €12,- eruit.

Wij vinden het vooral heel fijn dat we twee keer zo snel koopzegels kunnen sparen. We sparen nu sneller en de rente is lekker. Net als bij Peaks zouden we dit geld anders niet opzij zetten. Zouden we dat wel doen en op de spaarrekening zetten, dan krijgen we 0,0 procent rente. Voor ons loont het de moeite.

Verder moeten we nog even goed kijken naar de Bonusbox, ook hierin zie ik wel wat voordelen.

Het resultaat van koopzegels sparen met Albert Heijn Premium

                                       Eind oktober 2021                                                                                       9 november 2021

 

Hierboven zie je het verschil tussen het saldo van de koopzegels eind oktober en het saldo op 9 november. We hebben tussentijds nog wat boodschappen gehaald waardoor het snel ging,  maar we hebben in iets langer dan een week toch €39,50 gespaard. Op €113,80 hebben we al €6,- rente ontvangen. Dat gaat op je spaarrekening niet lukken.

Wat het daadwerkelijke voordeel voor ons zal zijn moet nog blijken, maar we zijn er wel heel blij mee.

Maak jij al gebruik van Albert Heijn Premium als je daar boodschappen doet? Waarom wel of niet? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

Disclaimer: dit artikel is geen samenwerking met Albert Heijn. Ik heb deze geschreven op basis van onze eigen ervaringen tot nu toe en onze mening hierover. We hebben onszelf eerst ingelezen toen we hierover hoorden, ons advies is om dat zelf ook te doen. De informatie in dit artikel is niet gecheckt door Albert Heijn. 

liefs

 

 

 

Sint 2021Sint 2021

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Sandra Timmermans
  10 november 2021 / 08:30

  love it… vroeger als klein meisje bij opa en oma boekjes plakken en kregen alle klein kinderen met vakantie een boekje…

  En nu zelf lekker digitaal plakken. We willen 2 x per jaar laten uit betalen. Wel in etappes want ja max 3 boekjes? Dat is wel jammer. Maar soms bij dure maand betaal ik in de winkel er ook mee. Dus de verdubbelaar is er fijn

  • Miranda
   28 januari 2022 / 20:36

   Ik hoorde hier dat ik vijf boekjes per dag mag laten uitbetalen.

 2. Miranda
  28 januari 2022 / 20:35

  Wat een leuk blog.
  Ik spaar ook al jaren de koopzegels.
  Ik gebruik dit geld als ik op vakantie ga. Ik maak meestal eens in de twee jaar een verre reis. Mooi voor mijn zakgeld in die weken.

  Ik woon alleen. Dus in principe haal ik niet veel boodschappen. Waren het niet dat ik nu ook koolhydraat arm eet en dus af en toe wat noten, zaden en bepaalde soorten meel haal.

  Het loopt echt lekker op. Geeft super veel rente. Beetje sport van mij geworden. Alhoewel ik best op de kleintjes let met mijn uitgaves.