Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in november 2021

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in november 2021

De allerlaatste maand van 2021 is ingegaan en ik hou ervan! Alles aan deze maand vind ik fijn al is de situatie nog steeds niet normaal. Toch probeer ik te kijken naar wat wel kan en hoe we het zo gezellig mogelijk kunnen maken met zijn viertjes en iedereen om ons heen. Maar voor we ons in de feestdagen storten is het eerst tijd om de balans op te maken wat betreft geld. Hebben we de afgelopen maand kunnen sparen? Zo ja, hoeveel dan? Ik maak de balans op van november 2021!

Vrij dure maand

Het was een vrije dure maand en dat had ik eigenlijk niet verwacht. Dit keer had het niets te maken met kinderverjaardagen en vakanties, maar we ik kocht bijvoorbeeld wel aardig wat kleding waaronder een goede winterjas (en zo goedkoop zijn die niet) en nieuwe schoenen. Ook kocht ik wat items uit de nieuwe ZoSo collectie en kocht ik voor Patrick alvast nieuwe Nikes voor de Kerst. Tel daar nog wat leuke uitjes bij op waarbij we dan ook wat lekkers aten of dronken en voor Milan kochten we bij de voorstelling van Snelle in de schouwburg een sweater bij de merchandise kraam. Doen we zelf hoor, maar dit alles tikt natuurlijk wel aan. Toch doen we het graag, want we vinden het maken van mooie herinneringen ook waardevol en we houden ervan om lekker op pad te gaan en daarvan te genieten door er bijvoorbeeld een hapje te eten.

Alle kerstcadeaus in huis

Toen kwam het moment dat werd aangekondigd dat de persconferentie van 3 december een week werd vervroegd. Ik sloot een lockdown, net als vorig jaar, niet uit en besloot daarom alvast de kerstcadeaus in huis te halen. We waren al een heel eind en hadden de afgelopen weken al het één en ander verzameld, maar ik moest nog wel wat dingetjes halen. Dat heb ik vorige week woensdag gedaan. Snel de stad in met een lijstje en één voor één dingen afstrepen. Patrick is van de week een dag vrij en gaat dan iets voor mij kopen en daarna zijn we echt helemaal klaar. Laat de Kerst maar komen!

Eindejaarsuitkering en zorgbonus

November is de maand van de eindejaarsuitkering bij ons. In mijn cao is bepaald dat we dit in november krijgen, fijn zo voor de feestdagen! Toch is het bedrag al uitgegeven. We zetten het altijd apart voor de kerstdagen, want dan hebben we plannen. Mits dat allemaal door kan gaan natuurlijk. Zo niet, dan houd ik het alsnog apart voor het verrassingsfeestje dat ik in januari geef voor Patricks 40e verjaardag.

Ook hebben we een aantal weken geleden een hocker besteld. Deze past bij een ander zitmeubel dat we hebben en het zijn vrij dure elementen. Voor deze hocker zet ik daarom een bedrag opzij.

Naast de eindejaarsuitkering krijg ik een zorgbonus van €384,-. Dat is mooi meegenomen. Dit gaat gewoon op de hoop.

Tip: eerder schreef ik uitgebreid over de Peaks app en vertelde ik hoe het werkt. Wil jij het ook uitproberen? Download dan de app en gebruik de code: MARISYHBV Zowel jij als ik krijgen dan beiden €5,- dat is toch leuk meegenomen!

Kortom, het was een redelijk dure maand, maar gelukkig konden we ook wat opzij zetten:

Overzicht november 2021

Totaal naar de spaarrekening in november 2021: €0,- Ik reken hetgeen we apart hebben gezet voor Kerst en de hocker niet mee. 
Totaal naar de beleggingsrekening:
€100,-
Saldo Peaks app: €273,52  (vorige maand was dat €89,28, dit betekent dat we er €184,24 bij hebben gespaard.)
Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €202,30 (was vorige maand €80,30, dit betekent dat we er €122,- bij hebben gespaard). Met Albert Heijn Premium gaat dat lekker snel!
Totaal naar de spaarrekeningen van de jongens: €50,- per kind.

Totaal gespaard in november 2021: €406,24 (en nog €100,- naar de jongens, dan is het totaalbedrag €506,24)

Ik merk dat we steeds meer sparen via andere wegen dan de spaarrekening, want Peaks en de Albert Heijn zegels leveren tenminste nog een leuk rendement op… En, ook niet onbelangrijk, het sparen gaat zo bijna ongemerkt. Merk jij ook dat het sparen anders wordt? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

SpeelgoedSpeelgoed

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  2 december 2021 / 06:40

  Bij ons bleef er afgelopen maand net geen tweehonderd euro over om te sparen (naast de extra aflossing die we elke maand op onze hypotheek doen). En dat terwijl ik ook mijn eindejaarsuitkering heb ontvangen! Begin van de maand zijn we een nachtje weggeweest voor ons huwelijksjubileum en mijn man heeft mij verrast met een prachtig groots gebaar: een juwelenset! Dat had die lieverd via de creditcard aangekocht zodat ik nog niets doorhad omdat ik elke transactie minutieus versla in de Moneyplanner ? maar na het nachtje weg heeft hij die rekening voldaan en zodoende dat er best een aardig stuk extra inkomen in de afgelopen maand niet naar de spaarrekening ging maar om mijn hals, in mijn oren en aan mijn vinger zit ?? ontzettend blij mee en het was het helemaal waard om zo verrast te worden!! En wat betreft de spaarboekjes van Albert Heijn: eerder had ik je verteld dat ik die zou bewaren voor bijvoorbeeld de feestdagen of vakantie, maar nu afgelopen weekend er toch maar de boodschappen van gedaan omdat alle grote cadeaus via bol.com waren aangeschaft (de kleine cadeautjes had ik eerder al in huis). Dus het verzilveren van de boekjes om contant te gaan shoppen werkte in mijn hoofd maar niet in de praktijk.. geeft niets, onderaan de streep betekend het hetzelfde voor deze maand (1 boekje ingeleverd, nog 2 staan nu).
  Waren bij jullie allebei nu de eindejaarsuitkeringen in november op de rekening gekomen?
  Komende maand laat mijn man al het keuzebudget van het afgelopen jaar uitkeren. We willen daarvan graag de zorgverzekering voor 2022 van betalen (scheelt een procent, toch weer meegenomen waar het geld anders staat te verdampen op de spaar) en verder extra af te lossen op de hypotheek.
  O en ik begon dit bericht met wat er overblijft aan het eind van de maand en dat is natuurlijk niet helemaal de juiste spaarhouding ? ik rondde gisteren de vierde maand af in de Moneyplanner (ben gewoon random in augustus begonnen) en daar stond een No Spend Challenge.. heb ik weer voor december ? maar heb besloten om de chalenge met beide handen aan te grijpen om de kosten de komende maand in de perken te houden en niet te kiezen voor de makkelijke weg: de challenge in januari houden ?