Home + Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in oktober 2021

Geld & Budget | Dit hebben we gespaard in oktober 2021

We hebben een dure maand achter de rug. We begonnen de maand met de Sinterklaasinkopen, de jongens waren jarig, we gingen op vakantie naar Denemarken en we sloten de maand af met een weekendje weg naar Assen. Allemaal luxe en dat realiseren we ons ook. Komende maand doen we niet zo gek haha. Of het ons nog gelukt is om te sparen lees je in het spaarverslag van oktober 2021.

Sinterklaasinkopen

We beginnen deze maand met het laten uitbetalen van de AH koopzegels. We laten €260,- uitbetalen en nemen dat mee voor de Sinterklaasinkopen. Hier redden we het echter niet mee, maar we hoefden ook niet zoveel bij te betalen. Uiteindelijk betaalden we ongeveer €40,- bij. Dit is ook precies waarom we koopzegels sparen, dat scheelt uiteindelijk gewoon een hoop. We beginnen nu wel weer opnieuw met de koopzegels. Als dat hard gaat, kopen we daar nog wel wat kerstcadeaus van.

De verjaardagen van de jongens

De jongens zijn in oktober jarig. Het cadeau voor Milan hebben we besteld en die van Floris hebben we gekocht toen we de Sinterklaasinkopen deden. Ook hebben we weer taarten laten maken en hebben we op de verjaardag zelf eten besteld voor de aanwezige visite, ongeveer 11 man en met ons erbij 15. Dit calculeer ik overigens wel in als ik de maandbegroting maak. Ik hou er dan ook wat kinderbijslag voor apart.

Hoe staat het met Peaks?

Inmiddels heb ik regelmatig geschreven over de Peaks app en we hebben er al een lekker bedrag mee gespaard. Toch schommelden de koersen heel erg in de afgelopen periode. Omdat we met Peaks sparen voor korte termijn doelen, waren we bang geld te verliezen. We hebben het daarom uit laten betalen en dat geld apart gezet in een digitaal spaarpotje voor een weekend weg in januari.

Naast onze eigen Peaks rekening hebben we nog twee rekeningen geopend voor de jongens waar we om te beginnen wat geld hebben gestort. Nu sparen we een euro per dag (per kind) hierop en dat loopt al aardig op.

Tip: de tweede week van juli schreef ik uitgebreid over de Peaks app en vertelde ik hoe het werkt. Wil jij het ook uitproberen? Download dan de app en gebruik de code: MARISYHBV Zowel jij als ik krijgen dan beiden €5,- dat is toch leuk meegenomen!

AH Premium: twee keer zo snel koopzegels sparen

Aan het begin van dit artikel zei ik het al: we hebben de koopzegels uit laten betalen voor de Sinterklaasinkopen. Dat betekende dat we weer helemaal opnieuw moesten beginnen. Dat wisten we natuurlijk van tevoren, maar het voelt altijd zo leeg haha. Totdat Albert Heijn afgelopen week met iets nieuws kwam: AH Premium. Voor €12,- per jaar kun je meedoen en dat betekent dat je twee keer zo snel zegels spaart, waaronder ook koopzegels. Dat zit zo: als je voor €100,- boodschappen doet kun je 100 koopzegels kopen. Per koopzegel betaal je €0,10 dus voor 100 zegels betaal je een tientje extra. Je rekent dan €110,- af.

Met AH Premium kun je nu het dubbele aantal koopzegels kopen. Je koopt er dan niet 100 maar 200 en rekent in dat geval €20,- af. Ja, je legt twee keer zoveel geld in en dat moet kunnen, maar je spaart ook twee keer zo snel. Geld dat je, net als bij Peaks, anders niet opzij zou zetten. Omdat je een behoorlijke rente krijgt op het sparen van koopzegels is dit extra aantrekkelijk.

Het twee keer zo snel sparen kun je overigens ook uitzetten in de AH app wanneer het even niet uitkomt. Let op: je hebt dan wel €12,- betaald voor AH Premium, die krijg je niet terug. Ik ben heel benieuwd wat het saldo van de koopzegels volgende maand is.

Overzicht oktober 2021

Totaal naar de spaarrekening in september 2021: €0,-
Totaal naar de beleggingsrekening:
€100,-
Saldo Peaks app: €89,28 (was vorige maand ruim €500,- en die hebben we overgeboekt naar het aparte potje op de spaarrekening)
Saldo spaarzegelboekjes Albert Heijn: €80,30 (was vorige maand €266, 20 en dat hebben we uit laten betalen voor de Sinterklaascadeaus)
Totaal naar de spaarrekeningen van de jongens: €100,- per kind.

Totaal gespaard in oktober 2021: €269,58 (en nog €200,- naar de jongens, dan is het totaalbedrag €469,58)

Hoe is het jullie vergaan de afgelopen maand? Ook al druk met alle inkopen voor de feestdagen? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Select oktober 2021Select oktober 2021

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Sandra Timmermans
    2 november 2021 / 10:36

    die ah verdubbelaar.. is echt leuk.. bijna in twee weken een boekje extra vol. Wij gaan sparen voor de zomervakantie..
    Sparen… ons doel van 10.000 gaan we dit jaar niet halen. Gelukkig komt er in februari een leuk geldschip vrij van een spaarregeling. En dan halen we dik het spaardoel in. Dus heb geaccepteerd dat we het dit jaar niet halen. Maar ja ook een jaar eerder een dakkapel er op laten zetten en ja dat hakt er zeker in.