Home + Geld & Budget | Dit hielden we over van onze budgetten in augustus 2023

Geld & Budget | Dit hielden we over van onze budgetten in augustus 2023

We hebben de balans weer opgemaakt wat betreft de budgetten in augustus 2023. Kwamen we een beetje uit met deze budgetten in de zomervakantie en wat bleef er over? Wat overblijft verdelen we extra over digitale spaarpotjes bovenop hetgeen we aan het begin van de maand meteen al sparen. Komende maand hopen we echter wel meer over te houden van de budgetten. Hoeveel precies, lees je allemaal hieronder. Lees je mee?

Lees ook:

Budgetten per week in augustus 2023

Week 1

We moeten onze financiële planning omgooien omdat we later met vakantie gaan dan gepland. Dit vanwege de bosbranden op Rhodos. Dat is natuurlijk niet erg, maar wel even schakelen met onze budgetten nu we ook wat meer op pad gaan met de jongens deze week. Zo gaan we onder andere naar de bioscoop, Jump Square en naar Avonturia in Den-Haag waar we ook lunchen. Leuke uitstapjes, maar de kosten lopen toch altijd weer op. Daarom boek ik wat extra geld over vanuit één van onze digitale potjes voor deze uitjes.

Over van boodschappenbudget: €16,63
Over van weekbudget:
€23,01

Week 2

Deze week hebben we geen budgetten berekend, want we zijn op vakantie! Hiervoor hebben we een apart budget gereserveerd en voor gespaard met de koopzegels van Albert Heijn. Wat we hebben uitgegeven op vakantie heb je eerder al kunnen lezen. Daarom staan beide bedragen voor deze week op nul.

Over van boodschappenbudget: €0,-
Over van weekbudget:
€0,-

Week 3

We zijn weer terug van vakantie en ik hoopte er een redelijk goedkope week van te maken. Toch gaat het al snel hard, want we kopen onder ander een parkeerticket voor de Dutch Grand Prix in Zandvoort waar we eind deze maand heen gaan. We wilden met de trein, maar dat is twee keer zo duur als een parkeerticket en dan moeten we ook nog twee keer overstappen. Vind ik met kinderen niet echt ideaal en de tickets waren al duur genoeg. We gaan niet veel weg deze week, maar we tanken de auto wel weer vol en ik haal wat extra beddengoed voor ons nieuwe bed.

Over van boodschappenbudget: €23,54
Over van weekbudget:
€48,71

Week 4

We sluiten onze vakantie af met een lekkere lunch bij Loetje, maar hebben nog een cadeaubon. Scheelt weer. Ook gaan we nog naar de Kuip voor de eerste wedstrijd van Feyenoord, maar daar geven we niet zoveel uit. De kaarten hebben we voor de vakantie al besteld en betaald, evenals het parkeerticket. Daarom houden we wat meer over van het weekbudget.

Over van boodschappenbudget: €5,58
Over van weekbudget:
€48,71

Week 5

Deze week is wat duurder: we gaan lekker met vrienden een dagje naar Hans en Grietje in Zeewolde. Daar eten we en we moeten natuurlijk tanken. Bij elkaar ben je zo minimaal €100,- kwijt en dan gaat het hard. Een deel daarvan hebben we uit een potje gehaald voor dagjes weg en leuke dingen, maar alsnog vloog het geld eruit. Zo kochten we onder andere gehoorbescherming voor Floris en oordopjes voor ons omdat we naar de Formule 1 in Zandvoort gaan.

Over van boodschappenbudget: €0,-
Over van weekbudget:
€2,70

Totaal over van de budgetten in augustus 2023

In totaal hielden we €168,88 over van onze budgetten. Nu moet ik zeggen dat we deze maand wel goed hebben gespaard en er is behoorlijk wat geld naar de potjes gegaan. Ook dit bedrag is verdeeld over deze potjes. Komende maand doen we een extra spaarchallenge én hopen we €300,- over te houden vanuit deze budgetten. Een flinke uitdaging als je ziet hoe hard het geld gaat. Aan het einde van deze maand lezen jullie of de challenge is gelukt en volgende maand deel ik weer wat we over hebben van onze budgetten.

Hebben jullie nog kunnen sparen zo na de vakantie?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *